Dager spekket med opplevelser på Mallorca

Dager spekket med opplevelser på Mallorca

Som enhver veletablert feriedestinasjon med respekt for seg selv tilbyr Mallorca et bredt utvalg av aktiviteter, utflukter og lokale bekvemmeligheter. Her finner du alt fra badeland og naturstier til sealife-attraksjoner, safariparker og adventure-lekeplasser – øya har noe for enhver smak. Populære sportsutøvelser på øya er f.eks. sykling, vandreturer, svømning, seilas og vannski.

Både voksne og barn vil elske å utforske øyas fantastiske, opplyste huler fylt med stalaktitter. Velg mellom utallige forskjellige dagsturer, enten ønsket er å utforske kystlinjen eller den imponerende fjellkjeden. Alt dette er bare et lite utvalg av opplevelsene du kan få på en ferie til Mallorca. Her kommer enda et par tips …

På stranden

Øya byr på et ekstraordinært utvalg av strender og bukter som veksler mellom store strekninger med finkornet, hvit sand og kystlinjer med småstein og varmt, blått vann. De største turistområdene ved Puerto Pollensa og Alcudia er store og sandrike, med gode strandfasiliteter for hele familien. Langs den sørlige kystlinjen finner du flere flotte, sanddekte bukter som er fredelig avskjermet av høye klipper. Mallorca er øya som kommer tettest på å være himmel på jord for svømmere, soldyrkere og vannsportsentusiaster – øyas solrike klima og de nydelige middelhavsomgivelsene er simpelthen fantastiske.

puerto pollensa strand mallorca
Puerto Pollensas strand på Mallorca

Shopping

Balearene byr på glimrende shopping-muligheter, og Mallorca er ikke noe unntak. Med utallige populære butikker og lokale markeder finner du alt du måtte få bruk for her – og mer til. Livlige handlegater i Palma huser en lang rekke outlet-butikker som selger sko, lærvarer og keramikk. Kunsthåndverk som broderier, flettede kurver, håndmalte tallerkener og etterligninger av perler i høy kvalitet er også sterkt forbundet med dette området. De beste stedene å finne slike skatter er de ukentlige markedene, mens moderne kjøpesentre, som Mallorca Fashion Outlet nær Sa Cabaneta, lokker med siste mote.

Historisk sus på Mallorca

Mallorca er en øy som er utrolig stolt av sin kulturarv, og mye av øyas berømte historie og kultur er å finne i hovedstaden Palma. De viktigste er katedralen og kongepalasset – en gang residens for øyas tidlige konger. Fra de smale middelaldersgatene kan du utforske store luksusvillaer og den storslåtte, gotiske katedralen.

Den fantastiske, gotiske katedralen i Palma

Du kan også besøke de tradisjonelle landsbyene, som er fylt med hus i kolonistil og brosteinsgater. I Deià-dalen, som har vært bebodd av mennesker siden forhistorisk tid, ligger også et kloster, eldgamle kirker og mange museer.

Opplevelser for enhver smak

Her er 8 forskjellige opplevelser jeg selv har hatt glede av på mine reiser til Mallorca:

  • Gå på marked i Pollensa søndag morgen og på Sineu-markedet onsdag, hvor du finner alt fra ferskvarer til dukker mens du spaserer rundt i de bratte, smale gatene og smauene.
  • Dra på en guidet gå- eller sykkeltur i Sierra de Tramuntana-fjellene og se fantastiske utsikter, pust inn duften av ville krydderurter og nyt opplevelsen av å være langt unna alt. Guidene gir gode råd om eventuelle forhåndsregler du bør ta før turen.
  • Ta en båttur til Formentor eller langs strendene mot sør, og stopp opp for en usjenert svømmetur eller en avslappende lunsj.
  • Besøk Valldemossa og klosteret på toppen av fjellet hvor Chopin og George Sand som kjent forsøkte å finne et idyllisk og romantisk skjulested.
  • Ta veterantoget gjennom fjellene fra Palma til Soller, eller den gamle trikken ned til havnen.
  • Gå på en spasertur etter middagen langs Pine Walk i Puerto Pollensa og se solnedgangen over bukta.
  • Nyt atmosfæren under Fiery Fiesta’en og slutt deg til den levende musikken, de fargerike kostymene og den ustoppelige dansen.
  • Ta en kopp kaffe i art nouveau-kunstgalleriet Fundacio La Caixa i Palma, besøk den fantastiske, gotiske katedralen eller utforsk det eldgamle araberkvarteret.

For mer informasjon om Mallorca, anbefaler jeg å lese mer om en ferie på Mallorca med Escapeaway

Tagger fra artikkelen
Mer fra Michael Nielsen

Navigli: Milanos kunstneriske oase

Gjennom Roma strømmer elva Tiberen. Torino har sin Po-elv. I Firenze flyter...
Læs mere