Derfor bør du dra på ferie til herlige Albania

Tag på ferie til det dejlige Albanien
Dra på ferie til herlige Albania

Albania som ligger ved Adriaterhavet mellom Montenegro og Hellas er et ukjent reisemål for mange. Men Albania er en et herlige feriested som byr på vakker natur, herlige strender og spennende historie. I tillegg er Albania et budsjettvennlig reisemål hvor du spiser og bor billig. Her er heller ingen store mengder turister, sånn som du gjerne opplever i de mer populære ferielandene Spania og Hellas

Sol og bad i feriebyene Durres og Saranda

Strand ved Saranda i Albanien
Feriebyen Saranda som ligger ved foten av fjellene byr på turkisblått hav og flotte strender

Har du lyst på en ferie med sol og bad er det disse to feriebyene du bør besøke, Durres som ligger nord i landet og Saranda i syd. Durres er Albanias største havneby og ligger knappe 30 kilometer fra hovedstaden Tirana. Byen er spesielt kjent for sin 10 kilometer lange kyststrekning med barnevennlige, langgrunne strender og svært mange solskinnsdager. Dette er “Albanias riviera” og et perfekt reisemål for en sol- og badeferie.

Saranda har like mange solskinnsdager og samme deilige middelhavsklima som Durres. Beliggenheten ved foten av fjellene og rett ved det turkisblå havet er vakker, og er det lett å forstå hvorfor mange ønsker å feriere her. Byen ligger ikke langt fra grensen til Hellas og den greske øya Korfu. Fra byen og de herlige strendene kan man skimte Korfu ute i havet.

Spennende severdigheter og utflukter

Kruja borgen nord for Tirana i Albanien
Den historiske borgen, Kruja, nord for Tirana er et spennende utfluktsmål

Albania byr på en mengde severdigheter og utflukter uansett om man bor nord eller syd i landet. Her er mange interessante arkeologiske funn og historiske attraksjoner, blant annet i de sjarmerende, små landsbyene Byllis og Ksamil. Sør i landet ligger nasjonalparken Burint med svært vakker natur og flere historiske ruiner.

Er du på ferie i Saranda, er det samtidig svært enkelt å dra på utflukt til nabolandet Hellas og øya Korfu. Fra havnen i Saranda går det ferge til Kerkyra på Korfu. Turen tar bare litt over en time.

Albaniens natur og bjerge
Fjellene byr på vakker natur og mange muligheter til fotturer. Ved Dajti-fjellet er det mulig å ta en taubane opp i høyden.

Albanias fjellrike natur er perfekt for en aktiv ferie og det finnes mengder av gode sykkel og vandreruter. Ved Tirana ligger den vakre naturparken Dajti hvor det er mulig å gå en rute langs Dajit-fjellet til Tujani-fjellet knappe 1580 meter over havet. Noen steder er det også mulig å ta en taubane opp i høyden.

Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

 

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Albania

>>> Les mer om Hellas

Mer fra Sofia Frederikke Bach

Fra Romernes Barcino til Katalonias Barcelona

Barcelona er en storby som i likhet med mange andre storbyer er...
Læs mere