Dra på badeferie i Nord-Italia

Er du på utkikk etter et flott sted i Nord-Italia med masse sol og strand der du kan tilbringe ferien med familien og der barna kan leke i strandkanten? Da er dette noe for deg.

De to kjente badebyene på Veneto-kysten, Bibione og Lido di Jesolo, tiltrekker seg mange turister hver sommer, hovedsakelig på grunn av deres deilige, brede sandstrender, og sine mange aktivitetsmuligheter for barn og voksne.

Selv om Bibione og Lido di Jesolo byr på mye av det samme finner du også mange forskjeller mellom de to badebyene. Du kan lese om disse forskjellene her – og hvorfor området egner seg så godt til en badeferie i Nord-Italia.

Bibione – familievennlige omgivelser

Fra 60-tallet av har Bibione utviklet seg ved å satse på familievennlige omgivelser og effektiv service. Du møter altså ikke mange vanskeligheter her da stort sett alle de lokale kan de nødvendige glosene – og mer til – på engelsk og tysk. Bibione er oppdelt i fire mindre områder, der Bibione Spiaggia er den største og mest livlige. I Bibone Spiaggia finner du minigolf, boccia, tennis, hesteridning, skøytebane, tivoli og mye mer.

De voksne kan spille golf på den nærliggende banen, shoppe på det lokale gatemarkedet (på tirsdager), nyte den alltid gode italienske matlagingen på de utallige restaurantene eller bare slappe av med barna i nærheten.

Stranden i Bibione på Veneto-kysten
Små strandhus i Bibione

Rent kunstnerisk sett har Bibione ikke mye å by på. Du finner ikke et middelaldersentrum eller store museer her, men til gjengjeld har du mange gode utfluktsmuligheter for hånden herfra.

Lido di Jesolo – badeferie og shopping

Lido di Jesolo er en lang by som strekker seg langs kysten. Utenfor byens vestlige del ligger det store badelandet med mange vannaktiviteter og forskjellige show for både barn og voksne. Det er også i dette området du finner byens diskotek. De ligger altså godt utenfor bykjernen, men fortsatt med kort gangavstand dit.

I dette området finner du også en gokartbane, tivoli, golfbane og mange andre aktiviteter. Da Jesolo er hele 17 km lang kan det derfor være litt vanskeligere å få oversikten her enn i Bibione Spiaggia, hvis sentrum er konsentrert rundt et langt mindre område. Tilbudet av butikker, også med merkevarer, er vesentlig større i Lido di Jesolo enn i Bibione – noe som gjør Jesolo til et godt utgangspunkt for både badeferie og shopping. Byen har også kort avstand til Venezia, og du kan raskt komme deg til den vakre kanalbyen med båt fra havnebyene Punta Sabbione og Treporti.

Grønnere i Bibione

Da Bibione som sagt består av fire områder finner du også muligheten for roligere og grønnere områder i Bibione Pinadea og Bibione Lido del Sole. I Lido di Jesolo finner du ikke like mange grøntområder, men til gjengjeld har diskotekene, badelandet og andre store aktiviteter blitt plassert vekk fra byens hovedgate.

Velegnede til famielieferier

Vi kan nok oppsummere med at begge byene er meget velegnede for familieferier. De har begge et bredt utvalg av restauranter, kaféer og aktiviteter for store og små. Hverken Lido di Jesolo eller Bibione er spesielt anbefalelsesverdige hvis du er ute etter et vilt natteliv, men det hersker ingen tvil om at Lido di Jesolo har litt mer å by når det kommer til barer og diskoteker enn Bibione.

Har du spørsmål angående badeferier i Nord-Italia?

- skriv til oss ved å klikke på denne boksen eller ring oss på 239 60 873
Tagger fra artikkelen
, ,
Skrevet av
Mer fra Camilla Kill

Carolines utvalgte ferskvannsbadesteder i Italia

Hvis du liker å bade i elver, kilder og innsjøer i Italia...
Læs mere