Ekspertenes anbefalinger i Italia

dvsdv

Carolines favoritter på bystemning i Italia

Synes du også det er vanskelig å velge? Så fortsett og les når Caroline etter åtte år på kryss og tvers i Italia har samlet sammen sine tre favoritter på bystemning.

Jeg har alltid elsket Italia. Som min far pleide å si til meg: “Uansett hvor i Italia du drar finner du annet noe spesielt”. Og det er jeg enig i. Etter å ha reiset Italia rundt de siste 8 årene som reisekonsulent hos Escapeaway, har jeg mine favoritter småbyer hvor jeg forestiller meg selv som en av de innfødte selvom jeg bare er turist. Og det kan du gjøre i disse tre byene, som tar i mot kjent og fremmede med åpne armer:

1. Agnone, Molise

Vertskapet i Agnone er autentisk og varmt at det nesten gjør vondt å dra fra dem. Byen er uansett så italiensk som mulig at den burde vært med i en film. Den er i hvertfall hovedscenen til min italienske drøm hvor jeg som gammel kan bosette meg midt i Molises grønne hjerte.

2. Atrani, Amalfikysten

Amalfikysten er verdenskjent og elsket av mange og det kom over meg at midt i dette stedet som oser av turister finnes det et en så utrolig perle som Atrani. Her hilser de lokale på deg som om du var en av dem, også selvom du bare har bodd her i èn uke. Det kaller jeg åpenhjertelig. Samtidig som at den er så utrolig koselig og sjarmerende så dobler bare lysten til å leie en leilighet og bosette meg i Atrani.

3. Pitigliano og Sorano, Toscana

Her i det sydlige Toscana får du alt du trenger til at ferien blir fullkommen. Pitigliano, Sorano og minibyen Sovana er peler som en skogskledd snor. En ferie i dette område kan umulig slå feil og hit kommer jeg igjen og igjen og igjen! Bare les Escapeaways beskrivelse av Pitigliano og gled deg!

Linos yndlingssteder hvor du kan trekke deg tilbake

Her viser vår erfarne og kunnskapsrike Lino sine tre favorittsteder som er perfekt for å kunne trekke seg tilbake fra turister og annet mas.

Når jeg i blandt ikke gidder å leve opp til hverdagslivet og gjerne vil trekke meg tilbake til et rolig sted hvor jeg ikke blir forstyrret av mange turister, men bare kan lene meg tilbake og nyte livet. Om det så skal være naturen, det autentiske og uspolerte eller en av verdens mest spennende byer, avhenger av humøret mitt.

1. Casa La Vite i Abbadia San Salvatore

Jeg har elsket denne flotte leiligheten siden 2003, hvor jeg feiret både jul og nyttår. I disse 12 årene har en kun møtt turister som ikke var italienere èn gang. Byen er flott og provinsiell og man spiser fantastisk godt her i området…hvis man kjenner til de riktige stedene.

2. Locanda Zacco i Marliana

Er det en større fornøyelse å selv sykle og slite opp bakken eller se de andre gjøre det mens du drikker et glass Campari? Det er et utrolig vanskelig spørsmål, men både maten, vinen og den intime atmosfæren på denne lille og ufattelig billige kroen, gjør oppholdet i de toscanske bakker til en minnerik opplevelse.

3. Corte Ca’ San Girolamo i Venezia

Nei, jeg tuller ikke. Jeg kan faktisk slappe av helt og nyte Venezia uten å la turismen forstyrre meg. Du må bare kjenne til de riktige gatene, de riktige tidspunktene og de riktige spisestedene med god mat og drikke. Ikke minst er det siste viktig i en by, hvor det er nokså normalt å bestille et glass vin klokken syv om morgen.

Mitzis anbefalinger til flotte underjordiske oppdagelser

Fortsett og les når vår reisekonsulent Mitzi tar deg med under jorden til noen “klaustrofobiske” og samtidige fine grotter.

Egentlig er jeg ikke akkurat et grotte-menneske, da jeg lett bliver klaustrofobisk. Men flotte og spennende steder er jo ofte litt vanskeligere å komme seg til. Så her har jeg tatt med tre steder jeg, – tross alt for klaustrofobien- vil anbefale at du ser nærmere på:

1. Grotte di Frasassi i Marche

Grottene er verdt å besøke, enten du bor i regionene eller i områdene rundt som Romagna, Toscana og Umbria. De er deilige og avkjølende på en varm sommerdag og veldig flotte. Du kan lese mer om dem her på siden: Frassasi Grottene

La Grotta di Ispinigoli på Sardinia

Ligger i Dorgali kommune. Når du kommer med bil er det lettest å kjøre på SS125 eller gjennom Littu Passet. GPS koordinater: 40°19’6.89″ N – 09°36’20.74″ E
Her er det ubeskrivelig flott, men vær oppmerksom på å være litt trent og være i en rimelig god fysisk form for å komme deg inn for å oppleve det 38 m høyeste punktet.

3. Predappio i Emilia-Romagna

Predappio er Mussolinis fødselsby. Her finner du også hans underjordiske mausoleum, som er en klassisk italiensk attraksjon. Det gjør også Predappio til et spennende sted. Det er en meget stor opplevelse i en varm dag i juli. I byens mur kan du nemlig se havfossiler fra den gangen havet nådde helt inn til Predappio. Her er vi akkurat ute ved kanten til fjellene midt i Italia i regionen Emilia-Romagna, og ca. en halvannen time i bil fra hvor Adriaterhavskysten er.
Bruk gjerne dagen og utflukten til også å besøke regionen Romagnas flotte bakland med middelalderslott og små koselige landsbyer med utsøkt matkultur.

Allans favorittlandskap i Italia

Fortsett å les når Allan avslører sine tre absolutt mest foretrukne landskap i hele Italia.

1. Cinque Terre

Det må bare tre elementer til for å skape Italias vakreste landskap: Middelhavet, dramatiske bakker med skoger og vinmarker og fem små koselige landsbyer som klynger seg i skråningene.

2. Prosecco vindistrikt

Av alle vinlandskap er kanskje de i boblens hjemland i Veneto de beste. Kjeglelandskapet midt mellom Venezia og Dolomittene er enestående.

3. De Eoliske Øyene

Syv eksotiske småøyer av vulkansk opprinnelse som reiser seg opp av Middelhavet nord for Sicilia. Har vi virkelig noe så flott i Europa?

Skrevet av
Mer fra Lars Krogh

Sjørepublikkenes Regatta

Regattaen finner som regel sted den første helgen i juni, og det...
Læs mere