En begivenhetsrik sommerferie i Istria

Rovinj på vestkysten av Istria.

Man kan fint fordrive hele ferien i Istria med å bare slappe av på strendene ved det krystallklare havet, men hvis du også vil ha litt kulturelt input, arrangeres det i løpet av sommeren atskillige spennende festivaler, markeder og andre begivenheter rundt omkring på den kroatiske halvøya. Gled deg til en sommer med alt fra gladiatorkamper til musikkfestivaler.

Romerriket vekkes til live i Pula

Reiser du med barn, eller går du bare selv rundt med en liten gladiator i magen, er en tur til Pula obligatorisk. Her i Istrias største by arrangeres Spectacvla Antiqva fra slutten av juni til begynnelsen av september. En gang i uken vekkes romerriket til live når byens berømte amfiteater inntas av gladiatorer på kvelden. Med autentiske våpen fremføres det dramatiske kamper, og publikum får forklart den historiske bakgrunnen.

Pula amfiteater Istrien
Det romerske amfiteateret i Pula er et av de best bevarte og største av sitt slag. Her er det plass til 5000 tilskuere.

Der er ingen tvil om at man i Pula er stolte av byens romerske fortid. Reiser du til Istria på en tidlig sommerferie kan du derfor også delta i Pula Superiorvm i begynnelsen av juni. Temaet for denne festivalen er nettopp Romerriket og utfolder seg ikke kun i arenaen, men over mesteparten av gamlebyen. Bli derfor ikke overrasket om du møter romerske soldater i full uniform og kvinner i vakre, autentiske kjoler i byens smale gater.

Les mer om den 14 dager lange festivalen i Pula på dens offisielle hjemmeside

Litt godt til ganen

Knapt en times nordøstlig biltur fra Pula ligger den lille badebyen Rabac. Er det de kulinariske opplevelsene du søker på ferien kan du her utforske forskjellige lekre, lokale produkter på byens gourmetmarked stort sett hele sommeren. I tillegg til strendene er Rabac blant annet kjent for sin olivenoljeproduksjon, og på markedet vil gårder fra området også by på smaksprøver av viner, oster og yoghurt.

I tillegg til delikatessene stiller en lang rekke håndverkere ut produktene sine på markedet. Dette er en ypperlig mulighet til å finne en unik suvenir å ta med deg hjem til minne om ferien i Kroatia.

Se alle reiser til Kroatia med Escapeaway

Er du her en tirsdag kan du avslutte dagen i den nærliggende middelalderbyen Labin. Etter solnedgang er det gratis omvisninger hele sommeren, hvor tidvis utkledde guider viser vei rundt i byens stemningsfulle, smale smau og stanser på de små torgene for å fortelle om byens historie og legender.

Porec Istrien
Den hyggelige havna i Poreč.

Aktiv ferie til vanns

Krysser du over til Istrias vestkyst, er Poreč i september vert for den årlige festivalen for havsvømming; Poreč Dolphin. Hovedbegivenheten er maratonsvømmingen, hvor du kan velge å delta på en av tre distanser: 5000, 3000 eller 1500 meter. De seriøse/profesjonelle svømmerne gir full gass og kjemper hardt om å komme først på den lange distansen for å vinne det kroatiske mesterskapet i langdistansesvømming. Men ellers legges det fra festivalens side opp til at alle (gode svømmere) er velkommen til å delta i eget tempo i samme merkede bane. For amatørene er det også tillatt å bruke hjelpemidler som svømmeføtter og armringer.

Foretrekker du opplevelser på land, arrangeres Poreč Open Air igjen denne sommeren. Festivalen, som går fra juni til september, byr på et allsidig program med masse konserter og andre forestillinger rundt omkring i byen under den lune kveldshimmelen.

Nesten uansett hvor du velger å feriere på den harmoniske halvøya, kryr det altså av muligheter for å kombinere badeferien med interessante kulturopplevelser. Det eneste du må avgjøre er hvilken av Escapeaways håndplukkede ferieboliger i Istria som skal utgjøre utgangspunktet for dine utflukter denne sommerferien.

Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

 

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Istria

>>> Les mer om Pula

>>> Les mer om Kroatia

Tagger fra artikkelen
Mer fra Louise Laurenius

Sjørepublikkenes Regatta

Regattaen finner som regel sted den første helgen i juni, og det...
Læs mere