En hyggelig B&B midt på Amalfikysten, og kun et steinkast fra havet

De siste årene har det dukket opp utalllige små hoteller og såkalte “Bed and Breakfast”-er i hele Italia, og Amalfikysten er ikke noe unntak. En Bed & Breakfast i Italia kan som oftest ikke sammenlignes med en B&B i Norge, for her er det vanligvis ikke snakk om en familie som leier ut et par rom i deres private bolig, men om et selvstendig, lite overnattingssted som i de fleste tilfellene holder en ganske høy standard.

Til gi-bort-priser

Det er ikke uvanlig at du må lete lirt erter dem, for de ligger sjelden midt på havnepromenaden. Men i dette tilfellet er du heldig, for her skal du ikke mer enn ca. 50 meter vekk fra stranden og kystveien før du befinner deg midt i en vakker sitronplantasje med utsikt over fjellene. Her ligger lille Hotel Maiori Antica, som kun har 9 rom, og dermed er mer en Bed & Breakfast enn et hotell.

Værelse på Hotel Maiori Antica
Et av rommene på Hotel Maiori Antica
Hotel Maiori Anticas smukke grønne omgivelser
Hotel Maiori Anticas pene, grønne omgivelser
Badeværelse på Hotel Maiori Antica
Bad på Hotel Maiori Antica

Men det er ingen skår i gleden for det er en av Amalfikystens skjulte, små perler, og prisen kan på ingen måter sammenlignes med de mange hotellen i området, for her snakker vi om rene gi-bort-priser. I juli kan du bo en hel uke på Hotel Maiori Antica for under 1.900,- per person, og da er det i tillegg inkludert frokost. Billigere blir det ikke – hvert fall ikke på Amalfikysten.

Å bo midt i en sitronlund

Det lille hotellet eies av Sara, som setter en stor ære i at hennes gjester skal føle seg som hjemme. Det stedet mangler i fasiliteter gjør det opp for med sjarm, og bare det å bo midt i en sitronplantasje vil for de fleste være en helt unik opplevelse. Det er også her du spiser dagens første måltid for det er nemlig ingen restaurant på det lille hotellet, og skulle ikke været vise seg fra sin beste side serverer Sara frokosten din på rommet.

Citronlund på Hotel Maiori Antica
Hotel Maiori Antica byr på en forfriskende atmosfære med skygge og sitroner
Du kan indtage din morganmad under et lifligt loft af citroner på Hotel Maiori Antica
Du kan innta frokosten din under et frodig tak av sitroner på Hotel Maiori Antica

Jeg er nesten sikker på at du vil bli overrasket over den høye standarden og den smakfulle innredningen, og det gjelder ikke bare rommene, men også møbleringen i den deilige hagen.

Perfekt utgangspunkt for utflukter

Resten av dagens måltider kan du spise på en av de gode restaurantene i byen Maiori, for det er nemlig her Hotel Maiori Antica ligger. Sara har naturligvis mange gode anbefalinger, og hun deler dem gjerne med deg. Og du behøver ikke å gå langt da de nærmeste restaurantene ligger rett ved stranden kun et steinkast fra hotellet. Hotel Maiori Antica er også et perfekt utgangspunkt for utflukter i området, og har du ikke egen bil med deg kan du benytte de offentlige bussene som forbinder de mange småbyene langs kysten.

Promenaden ved havet i Maiori
Promenaden ved havet i Maiori

Er du av den aktive sorten er det også opplagt å gå på fjellturer i området, og vi anbefaler naturligvis også å oppleve Amalfikysten fra sjøsiden da det i sommersesongen går direktebåter fra havnen i Maiori til kystens andre byer.

Vil du vite mer om Hotel Maiori Antica?

Besøk siden vår om hotellet her, der du kan lese om hotellets priser, fasiliteter, anmeldelser og mye mer, eller ring oss på kontoret og snakk med Lone på 239 60 873. Du kan også skrive en forespørsel til oss her.

Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Simon Westh Henriksen

Bøfler i baronens seng

Det er tidlig om morgenen, og solen sender sine første stråler oppover...
Læs mere