ER DU PÅ LETING ETTER SOL, STRAND OG HAV?

Vil du ha sol, strand og hav når du er på ferie?

Da er kanskje Finale Ligure på den italienske Rivieraen noe for deg. Byen, som ligger i det nordvestre hjørnet av Liguria er et av de vakreste palmefylte stedene som ligger langs Rivieraen og det perfekte reisemålet for deg som ønsker en variert ferie med sol, vann og en historisk bykjerne med resturanter og shoppingmuligheter. Byens strand er en av de lengste og bredeste – og vakreste – i hele Liguria. Finale Ligure er delt opp i tre bydeler; Finalborgo, Finalmarina og Finalpia.

Nedenfor kommer jeg til å beskrive dem litt nærmere.

Finalborgo

Finalborgo ligger litt innover i landet sammenliknet med de to andre bydelene (dog i overkommelig avstand fra promenaden). Bydelen er omgitt av en mur fra 1400-tallet og ble i år 2000 oppført på den prestisjefylte listen over Italias vakreste middelalderbyer, I Borghi più Belli d’Italia.

Finale Ligures middelalderlige kerne, Finalborgo

I Finalborgo kjenner du virkelig på historiens sus, i vakker symbiose med moderne butikker og livlig handel.

Finalmarina

Finalmarina er den nyere bydelen, som de siste årene har vokst i størrelse takket være den økende turismen. Bydelen ligger ut mot havet, og her møter du de vakre sandstrendene og strandpromenadene.

Finalpia

Finalpia er den mer historiske delen av byen, der du blant annet møter på et benedikterkloster.

Finalmarinas gamle bydel
Finalmarinas gamle byde

Mange muligheter for en aktiv ferie

Finale Ligure er først og fremst kjent for sine lange strender og de gode mulighetene for å bade og slappe av. Fjellene som omgir Finale Ligure er utmerket for klatring, og her finnes til og med en velrennomert fjellklatringsskole, som lokker folk fra hele Europa. Du kan også utfordre deg selv med vindsurfing, og mulighetene for turer på mountainbike er også gode. På det lokale turistkontoret hjelper de deg gjerne med å skaffe informasjon og foreslå aktiviteter.

Strand ved Finale Ligure
Finale Ligure er først og fremst kjent for sine lange strender og gode muligheter for å bade og slappe av.

Ideelt utgangspunkt for utflukter

Finale Ligure ligger i nærheten av den større byen Pietra Ligure, som du lett kan nå med tog eller bil om du ønsker litt avveksling. Finale Ligure er også et bra utgangspunkt for utflukter til regionens hovedstad, Genova, eller hvorfor ikke en tur til Den franske rivieraen og byen Nice, som ligger cirka én og en halv time unna med bil eller tog. Mange velger også å ta en tur inn i landet, til det vakre, vinproduserende området Langhe.

Valgmulighetene for utflukter og eventyr er mange, og du kan få deg en uforglemmelig ferie sammen med hele familien om du velger Finale Ligure som feriemål.

Vil du vite mer om Finale Ligure?

Om du ønsker å vite mer om Finale Ligure, kan du lese mer om byens utfluktsmuligheter og alle ferieboligene og hotellene som vi tilbyr i denne byen.

Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere