Ferie i paradis? Velkommen til Fuerteventura

Strand på Fuerteventura
Der er perfekte betingelser for en afslappende badeferie på Fuerteventura. Foto: Dirk Vorderstraße,

Kanariøyene er et flott sted å feriere. Ferierende fra hele verden har visst dette i flere tiår, og øyene er fortsatt fulle av fantastiske muligheter for opplevelser og avslapning – også for deg som foretrekker å unngå svært turistiske destinasjoner.

Kanariøyene er en søskenflokk på ikke mindre enn syv øyer. Fuerteventura er ikke like kjent som søsknene Gran Canaria og Tenerife, men øya er absolutt et like attraktivt feriemål. Ikke minst hvis du elsker lange, myke sandstrender, et variert, uberørt landskap og – selvfølgelig – noen av de beste forholdene for å drive med all slags vannsport du kan finne på en europeisk øy. 

Fuerteventuras strender er berømte og elsket for sin myke sand, rene vann og relativt uberørthet. Foto: dronepicr, CC BY 2.0

Fuerteventura: Øya hvor det alltid er vår

Det er ikke uten grunn at min kollega Marie etter sin omvisning på øyene, erklærte at Fuerteventura faktisk er hennes favoritt-Kanariøy. Øya, som ligger ca. 100 km. fra kysten av Afrika, tilbyr et mildt og solrikt klima hele året. I tillegg er vannet mer enn krystallklart, og atmosfæren er generelt rolig, avslappet og fredelig. Faktisk er Fuerteventura kjent som “den stille øya” i kanariøy-gruppen. Det faktum at jeg kaller klimaet “mildt” fortjener forresten en utdyping: Fuerteventura er kjent for sin “evige vår”, og på grunn av den behagelige brisen opplever man ikke hetebølgene som ellers er vanlige på disse breddegradene. 

Ikke en badeløve? Hopp på en terrengsykkel og utforsk den vakre naturen

Du kan enkelt reise til Fuerteventura og bruke hele ferien på å bare nyte solen, bade i det forlokkende vannet og de naturlige omgivelsene, som veksler mellom røffe fjell og myke, grønne landskap. Er du interessert i vannsport, har du kommet til et av de absolutt ledende feriestedene i Europa. Enten du har lyst til å surfe, padle kajakk, snorkle, dykke eller dra på katamaranseiling, har du et fantastisk utvalg av alternativer på Fuerteventura. For deg som liker å være aktiv i ferien, men som ikke er den største badeløven, anbefales det å utforske det mystiske fjell- og vulkanlandskapet på den spennende vulkanøya på terrengsykkel.

Fordelt rundt på øya er det nok av skoler og utleiesteder hvor du kan skaffe deg utstyr til underholdende aktiviteter på land og i vann. Du kan også bli opplært av profesjonelle instruktører til å bruke det.

Mange muligheter til å dyrke vannsport på Fuerteventura. Foto: dronepicr, CC BY 2.0

Perfekt sikt og mye liv i det krystallklare vannet

Noe av det som gjør dykking utenfor kysten av Fuerteventura så attraktiv er selvsagt det nevnte utrolig klare vannet, som gjør det enkelt for deg å studere det rike dyre- og plantelivet under havets overflate. Et populært sted å dykke er for eksempel mot nordøst, mellom naturparken Corralejo og øya Lobos. Det tar ca. en halvtime å seile ut til stedene hvor dykkeforholdene er best.

Det klare havet ved Fuerteventura er perfekt for dykking. Foto: Alistair Young, CC BY 2.0

Corralejo Naturpark tilbyr også mye mer enn den stille, vakre verdenen under havoverflaten, hvor du kan utforske fisk, skilpadder, undersjøiske berggrotter og koraller. Her er det også et storslått og fascinerende ørkenlandskap omgitt av det svalende, turkise badevannet. Sandbanken i Corralejo er den lengste, totale sandbanken på Kanariøyene. Et fantastisk sted å tilbringe flere timer med å sole seg, slappe av og bade. Du kan også ta på deg våtdrakten eller et par solide tursko og utforske det dramatiske røde vulkanlandskapet som også er en del av naturparken.

Et annet, spennende alternativ er å seile ut til øya Lobos, som er et naturreservat der sjøløvene pleide å stoppe for å utføre parringsritualene sine. Selv om sjøløvene ikke lenger bruker øya som parringsrede, er det fortsatt et svært rikt naturområde. Her finnes flere godt bevarte dyrehabitater av stor biologisk betydning, for eksempel for enkelte fugle- og fiskearter.

Utsikt til Lobos fra en av Fuerteventuras flotte strender. Foto: Andy Mitchell, CC BY-SA 2.0

Som du kanskje kan høre av beskrivelsen, fortjener Fuerteventura i aller høyeste grad betegnelsen «Europas Karibien». Det er hit du bør reise hvis du ønsker en strandferie i omgivelser hvor atmosfæren er totalt avslappet. Her er det naturen og mulighetene for underholdning og aktiviteter den skaper som står i fokus. De sjarmerende vindmøllene spredt rundt på øya understreker den avslappede atmosfæren som kjennetegner dette ferieparadiset.

Når du reiser til Fuerteventura vil du oppleve en fredelig atmosfære på øya. Her en øde strand med tradisjonelle fiskebåter.
Foto: Hideaways

Trenger du litt ekstra underholdning, for eksempel hvis du reiser med barn, bør du vurdere en tur til temaparken Oasis. Her kan hele familien få en tur på en kamel og oppleve mange andre dyrearter på nært hold. Oasis er en safaripark hvor det blant annet arrangeres show og «up, close and personal»-møter med sjøløver.

Når du er ferdig med en dag på sanden og i vannet – og evt. på kamel – er det kanskje på tide med en kjølig mojito mens du nyter solnedgangen over havet og fjellene? Eller hvorfor ikke gjøre den karibiske følelsen komplett med en Pina Colada med kokosnøtt fra lokale kokospalmer..

 

Les mer om reiser til Fuerteventura med Escapeaway

Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Spania

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Marie B.

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere