Ferie og utflukter ved Kotorbukten i Montenegro

Kotorbugten Montenegro
Det vakre og fjellrike landskapet byr på spennende byer og flotte utflukter

Montenegro er kanskje ikke den første destinasjonen du har i tankene når du planlegger din neste ferie i Sør-Europa. Det mer kjente nabolandet Kroatia har en tendens til å overskygge Montenegro som feriemål på Balkanhalvøya, men Montenegro har uten tvil også mye spennende å by på. Her finner du hyggelige småbyer med historiske severdigheter, vakker natur med fjell og bukter og mange utfluktsmuligheter.

Mange av våre favorittdestinasjoner i Montenegro ligger langs kysten. Én av disse er den vakre Kotorbukten, som ligger ved Adriaterhavet, sørvest i landet. Bukten er omkring 87 kvadratkilometer stor og har en hele 107 kilometer lang kyststrekning som er omgitt av fjell og frodig vegetasjon.

Besøk perlene i Kotorbukten

Langs kysten i den vakre bukten ligger flere idylliske småbyer og områder som byr på mange severdige steder og opplevelser. Bukten består av to deler, en indre og en ytre del, som er forbundet med hverandre via et smalt stykke seg imellom. Den indre delen er noe mer fjellrik, hvorav særlig området i nord består av bratte fjellsider, men også noen småbyer, for eksempel Perast og Orahovac. Denne delen av bukten bør uten tvil oppleves av reisende som drømmer om en ferie i rolige omgivelser, tett på naturen i de små lokalsamfunnene.

Kotor Montenegro
Den idylliske byen Kotor, som ligger i den indre delen av Kotorbukten

Mot sør er terrenget og kystene flatere, og her finner du byen som kanskje er det mest spennende stedet i den indre delen av Kotorbukten og som har gitt navn til selve bukten, nemlig Kotor. I byen ligger et hyggelig og historisk sentrum med gamle middelalderbygninger, monumenter, brosteinsbelagte gater og vakre kirker, blant annet Sankt Michaels kirke og katedralen Svetog Tripuna.

Dersom du er interessert i historiske bygninger og bykjerner, må du ikke gå glipp av Herceg Novi, som ligger i den ytterste delen av Kotorbukten. I Herceg Novi finnes både et hyggelig middelalderområde og flere historiske borger.

Badestrender i Kotorbukten

I den indre delen av Kotorbukten ligger en håndfull små strender spredt utover, hvorav én av dem ligger ved Kotor og en annen ved Orahovac. Sistnevnte er kun en liten landsby, men har et vakkert, lite hotell, nemlig Boutique Hotel Casa del Mare – Amfora, som ligger tett på vannet og en liten strand. Ved sjøkanten i flere av småbyene langs kysten ligger solterrasser, badebroer og små brygger, der du lokale fiskebåtene ligger fortøyd. Med andre ord er det mange gode muligheter til å nyte en dukkert i vannet, på tross av at det ikke nødvendigvis ligger en strand i umiddelbar nærhet.

By og kyst ved Kotorbugten Montenegro
I mange av de små byene langs bukten finnes havnebad med brygger og solterrasser

Dersom du ønsker å besøke større badestrender, kan du velge mellom flere strender som ligger i den ytre delen av bukten, for eksempel ved byene Tivat og Herceg Novi. Flere av våre hoteller i disse byene ligger i gangavstand til flotte badestrender. Dersom du drømmer om dager med sol, saltvann og varm sand, anbefaler vi at du bestiller overnatting på for eksempel Hotel La Roche i Tivat eller Lazure Hotel and Marina i Herceg Novi.

Opplev levninger etter middelalderen i det fjellrike landskapet

Som allerede nevnt er Kotorbukten omkranset av fjell og frodig natur, som byr på mange spennende opplevelser. På smale veier kan du enten vandre eller kjøre opp til hus og små kirker, men det finnes også mange vandrestier som du kan følge for å komme tettere på naturen. Så fort du kommer litt opp i høyden, vil du i mange vandreområder bli belønnet med en fantastisk utsikt over bukten

San Giovanni borg ved Kotor
Gå på tur opp i høydene ved Kotor og opplev den gamle middelalderborgen San Giovanni

Dersom du besøker Kotor, kan vi også anbefale en utflukt opp til den gamle borgen San Giovanni, som ligger i et nærliggende fjell, omtrent 250 meter over havet. Samtidig er ikke San Giovanni den eneste levningen etter middelalderen som bør oppleves; i mange av de omkringliggende fjellene ligger flere severdige middelalderlevninger, blant annet borger, ruiner og andre historiske bygninger. Anbefalelsesverdige steder å besøke er fjellene som ligger omkring byen Skaljari ved Kotor.

Dersom du lar deg friste til en ferie i Montenegro, kan du lese om vårt utvalg av reisemål og hoteller ved Kotorbukten ved å klikke her.

Samtidig finnes det selvsagt flere spennende destinasjoner i Montenegro. Hvis du klikker her kan du lese om alle våre reisemål i Montenegro.

Mer fra Sofia Frederikke Bach

Fra Romernes Barcino til Katalonias Barcelona

Barcelona er en storby som i likhet med mange andre storbyer er...
Læs mere