Ferie på barnevennlige Mallorca

Strand Mallorca
Foto:

Drømmer du om familieferie med sol, bad og morsomme opplevelser? Da er Mallorca et perfekt reisemål for hele familien. Øya har massevis å by på uansett om barna er små eller tenåringer.

Mallorca er kanskje aller mest kjent for vakre strender og krystallklart badevann. I tillegg byr øya på en uendelighet av aktiviteter for hele familien. Det er få steder som gir familien så gode muligheter til å tilbringe fine stunder sammen som akkurat på Mallorca. Her Kan du lese mer om hva som finnes tilgjengelig på denne vakre øya.

Opplevelser for barn i alle aldre

Reiser dere til Mallorca på sommeren er det en selvfølge at strendene er et bra sted å tilbringe tiden. De fleste strendene har et stort tilbud av vannsportaktiviteter, i tillegg til at det er et deilig sted å slappe av og nyte livet i fred og ro. Noen av de mest populære strendene for barnefamilier er  Alcudia-stranden, Playa de Muro og Cala Millor. Her er det fine lekeplasser, barnevennlige restauranter og mange fine fasiliteter innenfor kort avstand.

Liker dere vannsport er det fine muligheter til både seilturer eller hva med en tur ut på et stand up paddle board. Blir dere med på en guidet båttur er det som regel innlagt stopp for snorkling underveis, i bukter med klart vann, vakre klipper og fargerike fisker.

Udsigt på Mallorca
Mallorca er kjent for turstier. Mange av dem passer fint også for barn på. Foto: David VivesUnsplash

Mallorca er et flott sted for å dra på både sykkelturer og fotturer. Her finnes mange oppmerkede ruter som passer alle forskjellige aldere og nivåer. Reiser du sammen med litt større barn kan man ta turen til Serra de Tramuntana-fjellene. Naturen her er svært vakker og utsikten fantastisk. Er man skikkelig ivrig, går det fint an å bruke flere dager i disse fjellene.

Spesielt de mindre barna trives ofte godt med besøk Palma Aquarium eller Zoologico Natura Parc. Her får de lære om dyrene i havet og de forskjellige artene som lever på og rundt øya. De større barna liker gjerne å teste aktiviteter som  paintball, go-kart og klatring.

Mindre transporttid – flere opplevelser

Transport kan ofte være en utfordring når man reiser med barn. Det fine med Mallorca er at det er svært lett å reise rundt på øya. Det går f.eks. helt fint å dra på dagsutflukt til hovedstaden Palma selv om man bor på østkysten.

Vil du helst utforske øya i eget tempo kan det være lurt å leie en bil allerede på flyplassen. Det er mange bilutleiefirmaer å velge mellom, og prisene er stort sett ganske rimelig. Selvfølgelig kan man reise med buss eller taxi, men om man vil komme til de litt bortgjente stedene er leiebil en absolutt fordel.

Det finnes også et tog på øya. Veterantoget El Tren de Sóller, kjører mellom Palma by  og Soller på vestkysten. Turen er svært vakker med utsikt over fjell og hav. Turen som tar omtrent en time en vei er en flott opplevelse, Fremme i Soller kan man oppleve byen eller stikke videre med trikken som går videre til havnebyen Port de Soller. I Port de Soller er det en hyggelig strandpromenade, kafeer, restauranter og en herlig, barnevennlig strand.

Børnevenlig badestrand på Mallorca
Foto: Alessa CirauloUnsplash

Mallorcas familievennlige reisemål

Mallorca har en hel rekke barnevennlige, langgrunne strender. I tillegg har øya flere vannparker som bl.a. Aqualand Magaluf og Aqualand El Arenal somligger henholdsvis vest og øst for Palma.  Her er fantastiske vannsklier og herlige basseng som passer absolutt hele familien uansett hvor modige eller lite modige man er.

På de motsatte siden av øya er Cala Millor et andet eksempel på et perfekt reisemål for barnefamilier. Dette er nok en kilometer lang sandstrand med massevis av flotte aktivitetstilbud. Området har i tillegg gode restauranter og mange hoteller med all inclusive.

Litt lenger nord ligger Alcudia som kanskje er det aller mest populære stedet for barnefamiliene. Her er det massevis av hoteller og resorter som er bygget nettopp med familier som målgruppe. Hotellene har som regel barneklubber hvor barna treffer nye ferievenner og kan more seg mens foreldrene slapper av ved bassenget. Den gamle bydelen i Alcudia med trange smug og brosteinsgater er et fint utfluktsmål som kan være spennende for hele familien.

Er det stemningsfulle omgivelser du helst vil ha, kan Cala Ratjada, som ligger mellom Cala Millor og Alcudia være et perfekt sted. Dette er opprinnelig en fiskerlandsby som pga de vakre omgivelsene har blitt en populær ferieby. Byen har alt du trenger for en flott ferie, inkludert fine badebukter, samtidig som den har beholdt mye av fiskerlandsbyens opprinnelige sjarm.

Morsomme aktiviteter for hele familien

I de store vannparkene er det nok underholdning hele dager i strekk. Og som om ikke det er nok, er det strendene med alt de tilbyr. Om du derimot ønsker aktiviteter som ikke krever badetøy, finnes det massevis av det også.

I Magaluf finnes en stor Go-kartbane. Perfekt for alle fartsglade. Og vil du ha en roligere aktivitet kan Golf Fantasia være et alternativ. Det er en stor minigolfbane som ligger like ved Palma Nova, og består av 54 hull fordlt på tre forskjellige baner, delt inn i vanskelighetsgrad. Banen ligger mellom små fosser og eksotisk beplantning noe som gjør stemningen her ekstra hyggelig.

Ca. et kvarters kjøretur fra minigolfbanen ligger Jungle Park i Santa Ponsa. Det er en stor klatrepark hvor man beveger seg oppe blant tretoppene via taustiger og svevebaner. Parken er inndet i tre etter vanskelighetsgrad. Det er en bane for de minste (4-12 år) en mellom-nivå bane for litt større barn og en utfordrende bane for de erfarne som ikke lider av høydeskrekk.

Det er med andre ord mye å finne på på Mallorca, om man ønsker å gjøre noe mer enn å ligge ved bassenget eller på stranda.

Sightseeing på Mallorca med barn

Det er ikke alltid sightseeing står høyt på ønskelisten når barn er på ferie. Likevel, Mallorca har massevis av morsomme severdigheter som garantert vil vekke begeistring for absolutt hele familien.

Dryppsteinsgrottene hører med blant utfluktsmål som passer for hele familien. Mallorca har flere slike grotter og de mest kjente er Cuevas del Drach og Cuevas de Artà. Disse grottene har spektakulære dryppstein-formasjoner og både lyd og lyseffekter som skaper en eventyrlig stemning.

Marked på Mallorca
Markedsdag i Porto Cristo. Foto: Gary ButterfieldUnsplash

En annen morsom aktivitet er å besøke noen av de lokale markedene.Her er det fargerike boder hvor man kan kjøpe fersk frukt, grønnsaker og souvenirer. Det er en morsom måte å oppleve øya på og hele familien vil sikkert synes det er gøy å prøvesmake forskjellige godbiter som tilbys på markedet.

Lørdag er den største markedsdagen, men det finnes gjerne små markeder rundt omkring i forskjellige byer hele uken igjennom. Markedet åpner gjerne i 8-9 tiden og stenger igjen rundt klokken 13-14. Det kan være lurt å komme tidlig, da møter du mest av den lokale stemningen.

Finn en familiereise til Mallorca her!

Escapeaway er specialist på reiser til Mallorca. Vi har håndplukket ut hoteller og ferieleiligheter, og det inkluderer et bredt utvalg av barnevannlige hoteller hvor alt ligger tilrette for at hele familien skal nyte ferien.

>> Les mer om ferie på Mallorca med Escapeaway

Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Louise Laurenius

Sjørepublikkenes Regatta

Regattaen finner som regel sted den første helgen i juni, og det...
Læs mere