Goldcar bilutleie i Italia får bot på flere millioner euro

Vil du ikke døse ved bassenget i Italia hele ferien, men også utforske reisemålet ditt sine spennende severdigheter? Da er en leiebil ofte den beste og mest fleksible måten å komme seg rundt på. Mange norske feriereisende velger da også å bestille billig bilutleie til ferien i Italia allerede hjemmefra.

Dessverre viser antallet av klager på bilutleieselskaper til Forbruker Europa nettverket, som hjelper forbrukere med klagesaker mod næringsdrivende i EU, at ikke alle bilutleieselskaper kan anbefales. Et av de sorte fårene i flokken er det spanske bilutleieselskapet Goldcar, som tilbyr bilutleie på de fleste flyplassene i land som Italia, Frankrike, Spania og Portugal.

Du kan ikke leie bil hos GoldCar hos In-italia Reiser

Før du leser mer om GoldCar bilutleie og hvorfor de helt fortjent har fått denne boten, er det verdt å vite at når du bestiller en pakkereise hos Escapeaway Reiser tilbyr ikke vi leiebiler fra GoldCar, og for den saks skyld noen andre lavprisselskaper som er kjent for dårlig service og der man som kunde ofte føler seg snytt.

Du kan lese mer om bilutleie i Italia og om hvilke bilutleieselskaper vi anbefaler her: Informasjon om bilutleie i Italia

En bilferie i Italien byder på mange muligheder, f.eks. en romantisk solnedgang ved havet...
En bilferie i Italia byr på mange muligheter, f.eks. en romantisk solnedgang ved havet…
Der er fantastiske landskaber på en bilferie i Italien - her bakkerne ved Siena...
Det er fantastiske landskap på en bilferie i Italia – her bakkene ved Siena…
Tusindevis af danskere bevæger sig hvert år på en bilferie til Italien...
Tusenvis av nordmenn drar hvert år på bilferie til Italia…

Vi samarbeider kun med noen få utvalgte bilutleieselskaper, som f.eks. Avis, Hertz og SIXT bilutleie. Ikke at disse anerkjente selskapene ikke kan begå feil og gi dårlig service, men det skjer til sammenligning med f.eks. GoldCar sjeldent.

Benytter aggressiv markedsføring

Siste nytt er at Italias konkurransemyndigheter (AGCM) har idømt Goldcar i Spania og Italia en bot på 2 millioner euro for urimelig handelspraksis. Selskapet har ifølge AGCM overtrådt reglene for salg av ekstra bilutleieforsikringer og ikke opplyst kundene sine om uunngåelige gebyrer og skjulte priser på fylling av drivstoff.

AGCM kritiserer dessuten Goldcar for å utnytte at kunden ved utlevering av leiebilen ofte er i en dårlig forhandlingssituasjon. Uheldige kunder har fortalt at Goldcar ikke gir seg, slik at man til sist føler seg tvunget til å betale ekstra eller risikere å stå helt uten en bil og kanskje ha mistet forhåndsbetalingen for leiebilen. Det er blant annet tallrike eksempler på at Goldcar ikke anerkjenner et vanlig VISA-kort til sikkerhetsdepositum, og har man ikke et Mastercard eller lignende må man derfor ifølge Goldcar betale for en dyr ekstra-forsikring.

Med en bilferie i Italien opnår du optimal frihed...
Med en bilferie i Italia oppnår du optimal frihet…
A29 på Sicilien er en helt speciel Autostrada
A29 på Sicilia er en helt spesiell Autostrada
På en bilferie bestemmer man selv tempoet og vejen...
På en bilferie bestemmer man selv tempoet og veien…

Goldcar har i flere år hatt et dårlig rykte i bilutleie-bransjen, men klarer til tross for det fortsatt å lokke nye kunder til seg med lave priser. Forhåpentligvis kan store bøter, som den fra de italienske konkurransemyndighetene, få selskapet til å skjerpe seg, men man kan ha sin tvil.

Men vil du unngå de dårlige bilutleieselskapene er det hjelp å få.

EU-innsats sikrer bedre vilkår ved bilutleie

På grunn av en fordobling i antallet klager over bilutleie fra 2010 til 2016 har EU-Kommisjonen nå gått sammen med nasjonale forbrukermyndigheter om å kreve at bilutleiebransjen skal overholde EUs forbrukerlover.

Det har foreløpig ført til at bilutleie-bransjens fem største selskaper (Avis, Europcar, Enterprise, Hertz og Sixt) har gått med på å endre og forbedre deres handelspraksis, kontraktvilkår og interne politikker. For deg som kunde medfører de fem bilutleieselskapenes forbedrede retningslinjer ifølge Forbruger Europa bl.a.:

  • En klar prosedyre for bensinpåfylling slik at du alltid skal ha mulighet for å få bilen med full tank og levere den tilbake med full tank.
  • At prisen ved bestilling skal inkludere alle påregnelige utgifter. F.eks. vinterdekk hvis det er lovpålagt med disse.
  • Leiekontraktens viktigste betingelser skal formidles på et lettforståelig språk, som f.eks. informasjon om kilometertall inkludert i prisen, bensinpåfylling, avbestillingsregler og depositum.
  • At du skal få klare opplysninger om priser på ekstrautstyr, ekstra forsikringer og selvrisiko.
  • Klar prosedyre for kontroll av bilen ved skader. Du skal dermed ha en begrunnelse og dokumentasjon før bilutleieren kan kreve betaling. Du skal også få se den originale regningen for en reparasjon.
  • Det skal være mulighet for at man kan motargumentere før bilutleieren krever betaling ved eventuelle skader.

EU-Kommisjonen vil fortsatt overvåke bransjens praksis.

Gode råd om bilutleie

Vi anbefaler at du alltid bestiller leiebil hos et anerkjent utleieselskap som Avis, Enterprise, Europcar, Hertz og SIXT. Du finner alle disse i søkemotoren ovenfor.

Man skal se sig for, inden man vælger biludlejningsfirma i Italien...
Man skal være litt obs før man velger bilutleiefirma i Italia…
Italien på gadeplan, hvor det er bedst...
Italia på gateplan, der det er best…

Lavprisselskaper som f.eks Goldcar, som også opererer under navnet Rhodium, kan vi ikke anbefale, selv om de ofte har de billigste prisene. Det er en grunn til at de er billige, og at de får mange klager. Hos Escapeaway Reiser har vi derfor valgt på forhånd å svarteliste de verste bilutleieselskapene vi vet om i vår søkemotor.

Vil du få flere gode råd om leie av bil i utlandet kan du eventuelt lese mer hos Forbruker Europa.

Bilutleie på flyplasser i Italia

Hos Escapeaway Reiser tilbyr vi leiebiler på alle flyplassene i Italia, og naturligvis også i de større byene og på de mest populære reisemålene. Men de aller fleste velger å hente deres leiebil på flyplassen, og det er også her du finner det største utvalget av biler og de billigste prisene.

Topp 5 flyplasser for bilutleie i Italia

Hos Escapeaway er de følgende 5 flyplassene dem der flesteparten av våre gjester bestiller leiebil til deres ferie:

På in-italia.no kan du lese mer om bilutleie i Italia og søke priser og ledige biler i alle byer og på alle flyplasser.

Søk etter priser på din leiebil på nettet

Det er enkelt å bestille din leiebil i Italia på nettet. Skal du bare bruke en bil kan du se priser og bestille din leiebil i Italia her, og bestiller du en pakkereise med fly og hotell vil du automatisk bli tilbudt et utvalg av leiebiler når du bestiller din reise.

Har du spørsmål om leie av bil i Italia vil jeg anbefale at du leser våre FAQ med ofte stilte spørsmål om leie av bil.

Tagger fra artikkelen
, , ,
Skrevet av
Mer fra Allan

Det var engang… en fin, italiensk kongefamilie

Selv om Italia har vært en republikk lenge, spøker etterkommerne av den...
Læs mere