Guiden til Nord-Italias innsjøer

Innsjøene i Nord-Italia er mange. De lokker Italia-frelste feriegjester til området hvert år, men er det egentlig samme hvilken av innsjøene du velger å besøke? Svaret er: nei! Innsjøene er meget forskjellige i både størrelse og utforming. Landskapet varierer også mye fra innsjø til innsjø – samt hvilket publikum hver enkelt henvender seg til. Denne mini-guiden vil hjelpe deg til å finne hvilken innsjø i Nord-Italia som passer best for deg.

Innsjøene presenteres fra vest mot øst.

Ortasjøen

Ortasjøen ligger i Piemonte som den litt oversette lillesøsteren til Maggioresjøen. Denne lite turistifiserte innsjøen har all grunn til å kreve masse oppmerksomhet: byens kjennetegn er den stemningsfulle middelalderbyen Orta San Giulio, etterfulgt av den eiendommelige, lille øya Isola di San Giulio, som kan besøkes med båt fra Orta San Giulio. Dessuten sies det at Ortasjøen er Europas reneste innsjø, noe som er verdt å ta med i beregningen hvis du skulle få lyst til å ta en dukkert!

Ortasøen
Ortasjøen er ikke bare den reneste innsjøen i Europa, men også én av de vakreste

Velg denne innsjøen hvis du setter pris på en nydelig middelalderby, spesielt rene innsjøstrender og utfluktsmuligheter i et lite turistifisert område.

Hvis du vil vite mer om Ortasjøen bør du lese min kollega Allans spennende artikkel om innsjøen her.

Maggioresjøen

Maggioresjøens vestre bredde ligger i Piemonte, mens den østre ligger i regionen Lombardia og den nordlige delen ligger i Sveits. Maggioresjøen har åpne vidder og en storslått natur, men henger litt etter i forhold til de andre innsjøene på den kulturelle fronten. Til gjengjeld kan innsjøen være stolt av de tre prektige Borromee-øyene som alle kan besøkes, blant annet med båt fra Stresa.

Maggioresøen med Borromee-øerne
Maggioresjøen byr blant annet på de vakre Borromee-øyene

Velg denne innsjøen hvis du ønsker albuerom og lekker natur.

Kunne du tenke deg å bo på første rad ved Maggioresjøen? Les vår artikkel om Hotel Cannobio ved Maggioresjøen her.

Comosjøen

Comosjøen er den mest dramatiske av innsjøene. De omkringliggende fjellene stuper ned i innsjøen langs bredden. Innsjøen er spesielt kjent for sine fasjonable og herskapelige villaer og botaniske hager, noe som til dels også gjenspeiles i klientellet: Her finner du ikke mange tradisjonelle feriesentre for å si det sånn. Innsjøens to absolutte perler er byene Bellagio og Varenna.

Comosøen
Comosjøen har noen av de mest spektakulære omgivelsene blant de norditalienske innsjøene…

Velg denne innsjøen hvis du liker panoramiske utsikter og stemningsfulle byer i et elegant miljø.

Du kan lese mer om byen Varenna ved Comosjøen i denne artikkelen.

Iseosjøen

Iseosjøen er som Ortasjøen litt oversett og betraktes som en lillesøster til Gardasjøen. Innsjøen er hovedsakelig kjent for Monte Isola; den største øya i en innsjø i Europa. Mange av byene ved innsjøen har båtfart ut til Monte Isola, som er et ideelt, bilfritt utfluktsmål. Innsjøen er dessuten kjent for vindistriktet Franciacorta, som grenser opp til innsjøens sørlige ende.

Udsigten over Iseosøen fra Monte Guglielmo
Den fantastiske utsikten over Iseosjøen fra Monte Guglielmo

Velg denne innsjøen hvis du ønsker å kombinere innsjølandskap med vinlandskap i et turistfritt område.

Les mer om Iseosøen her.

Idrosjøen & Ledrosjøen

Idrosjøen og Ledrosjøen tilbyr fred og ro i naturskjønne omgivelser en kort kjøretur fra den mer befolkede Gardasjøen (ca. et kvarter fra Ledrosjøen og en halvtime fra Idrosjøen). Felles for innsjøene er at de er små og ligger høyt slik at vannet i innsjøen er et par grader kaldere enn i Gardasjøen.

Velg en av disse innsjøene hvis du setter pris på fred, fordragelighet og gode aktivitetsmuligheter.

Ledrosøen
Ledrosjøen

Hvis du vil vite mer om den skjønne Ledrosjøen bør du lese vår populære artikkel om innsjøen her.

Gardasjøen

Gardasjøen er for mange den absolutte stjernen av innsjøene. Innsjøen, som er Italias største, taler til flere målgrupper på én gang: Her finner du både gruppehoteller, barnefamilievennlige feriesentre og spredte høyklassehoteller. Mot sør finner du de største byene i et flatere landskap med innsjøstrender og kort avstand til både Verona og fornøyelsesparken Gardaland, mens den nordlige enden av innsjøen har mer høydeforskjeller, panoramiske utsikter og gode muligheter for avstikkere til Dolomittene.

Malcesine ved Gardasøen
Gardasjøen har en lang rekke attraktive byer ved dens bredder; her Malcesine.

Velg denne innsjøen hvis du ønsker mange fasiliteter, turistvennlige byer og internasjonale menyer.

Hvis du vil vite mer om Gardasjøen kan du lese artikkelen om mine favorittbyer ved Gardasjøen her eller artikkelen min om Gardasjøens uoffisielle hovedstad her.

 

Vil du se alle våre ferieleiligheter og hoteller ved Gardasjøen, samt lese om reiser og fly til Gardasjøen, anbefaler jeg å besøke denne siden.

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Caroline

Min utgave av pasta pesto speciale

Dette er min egen versjon av en oppskrift på min favorittpastarett “Pasta...
Læs mere