Hvor finner du Italias beste kaker?

Lurer du på hvor du kan finne de beste kakene på din kommende ferie i Italia? Da er det hjelp å hente her. For i forrige måned utgav Gamboro Rosso – som er ledende i kvalitetsvurdering av italiensk gastronomi og ofte betraktes som den italienske versjonen av Michelin-guiden – en guide til de beste konditoriene i Italia for det kommende året, 2017.

Høyeste score i guiden – og dermed tittelen som Italias beste konditori – fikk konditoriet Pasticceria Veneto i Brescia i regionen Lombardia med hele 95 poeng, mens konditoriet Dalmasso i Avigliana i regionen Piemonte ble nummer to med 93 poeng sammen med Maison Manilia i Montesano sulla Marcellana i regionen Campania, som også fikk 93 point.

Hele 18 konditorier i Italia fikk den prestisjefylte tittelen “Tre kaker” (“Tre Torte”), som gis til konditorier som scorer minimum 90 poeng i kvalitetsvurderingen.

Italienerne er nogle af de bedste i verden til at lave kager. Her de berømte Cannoli-kager fra Sicilien...
Italienerne er bland de beste kakebakerne i verden. Her de berømte Cannoli-kakene fra Sicilia…

Det ble også utdelt en rekke spesialpriser i guiden, deriblant prisen for “Smak og sunnhet”, som gikk til konditoriet Corsino i Siracusa på Sicilien, prisen til årets nyhet som gikk til konditoriet Pâtisserie des Revês i Milano, og årets talentpris, som gikk til Marta Boccanera e Felice Venanzi i Roma.

Flest konditorier på listen over de atten konditoriene med tittelen “Tre Torte” ligger i hovedstaden Roma, deriblant de to konditoriene Cristalli di Zucchero og Bompiani.

Vil du smake på de lekre kakene selv?

Da bør du besøke denne siden der du kan lese om reiser til Roma og se alle våre feriehus og hoteller i Roma.

Hvis du har lyst til å lese mer om italienske kaker bør du lese Mamma Luisas spennende artikkel om italienske konditortradisjoner her.

Tagger fra artikkelen
, , ,
Skrevet av
Mer fra Allan

Det var engang… en fin, italiensk kongefamilie

Selv om Italia har vært en republikk lenge, spøker etterkommerne av den...
Læs mere