Hvor skal du tilbringe høstferien i år? Reis til Sør-Europas vakreste øyer

Åk på en höstresa

Det er på tide å bestille høstferien, og det er mye som frister. Høsten er en deilig tid å reise på og ofte er prisene lavere og plassen rundt deg på feriestedene bedre enn i høysesongen. Er du ute etter en pause fra det norske oktoberværet, som jo ikke alltid viser seg fra sin mest sjarmerende side, har du heldigvis mye å velge mellom. I store deler av Sør-Europa kan du fortsatt regne med mange soltimer og svært behagelige temperaturer, i en periode hvor det ofte er regn og rusk som har tatt overhånd hjemme i Norge. Samtidig er det ikke så stekende varmt som det kan være om sommeren. Det blir dermed vanskelig å finne en unnskyldning for å ikke ta med partneren eller familien på utflukt til en søreuropeisk øy i høstferien.

Mmmm… Madeira, Malta, Mallorca, Menorca

Ønsker du en annerledes ferieopplevelse, hvor du kommer tett på en natur som er helt unik i europeisk sammenheng, så vurder en høstferie på den vakre, portugisiske blomsterøya Madeira. Her er omgivelsene uforglemmelige, rå, ville, frodige og eksotiske, og du kan utforske unike dyre- og plantearter. Ønsker du å oppleve mest mulig kan vi anbefale deg å velge en rundtur hvor du blir grundig kjent med øya. Du må selvfølgelig også nyte øyas spesialkjøkken, som spesialiserer seg på fisk og skalldyr, med et glass avkjølt, lokal vin. Madeiras sjarmerende hovedstad, Funchal, som også kalles “Lille Lisboa“, er et flott sted å spasere og utforske den fargerike arkitekturen, de små kunstgalleriene og mye mer.

Det er imidlertid ikke Madeira du skal til hvis du drømmer om å slappe av på en hvit sandstrand, for øyas kyster består i stor grad av bratte klipper, som ikke minst i den nordlige delen kan være et fantastisk imponerende syn.

Gå en aftentur langs havnepromenaden ved Sao Tiago på din efterårsferie på Madeira. Foto: Hideaways

Foto: Madeira, promenaden ved San Tiago

Herlig, myk sand, som er som skapt for å ligge og sole seg på, eller, for barn og barnslige sjelers vedkommende; å leke på og rulle rundt i, finner du på Malta. Et feriemål som nesten alle gjester kun har noe positivt å si om. Nydelig, varmt klima, vakre omgivelser, vennlig lokalbefolkning, spennende, historiske severdigheter, god mat, vakre strender og badevann som bringer fryd selv til en frossenpinne. Selv om du reiser i oktober, kan du regne med å kaste deg ut i bølgen blå uten å frykte den kalde skjelvingen: gjennomsnittlig vanntemperatur i oktober er hele 24 grader. Ikke mindre enn 9 timer solskinn om dagen er gjennomsnittet for oktober måned på denne middelhavsperlen av en øy, hvor du blant annet kan besøke Stormesternes palass og ta en båttur til den lille øya Gozo , som også har flere attraksjoner.

Mallorca og Menorca venter på deg med både opplevelser og avslapning ved vannet

Naturligvis tilbyr vi også opplagte høstgjemmesteder på den praktfulle øya Mallorca og lillesøsteren Menorca. Her kan du fortsatt nyte etterdønningene av sommersolen og varmen, og statistisk sett kan du regne med 7-8 timer solskinn per dag i oktober.

Samtidig trenger du ikke bekymre deg for å måtte presse deg gjennom store grupper av turister når du vil besøke øyenes attraksjoner eller ligge på stranden, for selv om du tydeligvis ikke er den eneste som har oppdaget at det er en fantastisk idé å ta en tur til en søreuropeisk øy om høsten, er det atskillig mindre befolket med feriegjester enn i høysesongen.

Se alle reiser til Mallorca

Tenerife eller Gran Canaria – mange soltimer året rundt

Hvis du vil være så godt som sikker på sol og varme, må du selvfølgelig velge de destinasjonene som ligger lengst mulig sør. Du kan blant annet reise til Gran Canaria og Tenerife, som byr på sommervær nesten hele året. Selv om du kanskje støter på en regnbyge i ny og ne, kan du fortsatt satse på å holde deg varm om du drar til Kanariøyene i høstferien. Gjennomsnittstemperaturen på f.eks. Gran Canaria er 23 grader i oktober – og det er selvfølgelig i skyggen 🙂 – og statistisk sett får du 7 timer solskinn på en dag. Badevannet er fortsatt svært svømme-vennlig, med en gjennomsnittstemperatur på 23 grader… Og en kan også oppleve at det noen steder er enda varmere. 

Bådene vugger roligt i det blå vand på Gran Canaria, hvor du kan holde en dejlig efterårsferie i solen. Foto: Hideaways

Foto: Båter i vannet på Gran Canaria

Skulle det bli en overskyet dag, kan du bruke den på å besøke noen av de mange attraksjonene øyene har å by på, f.eks. museer og kunstgallerier. En kjøretur med leiebil inn til midten på øya, langt fra de populære turistområdene på kysten, garanterer også annerledes og uventede opplevelser. Dette gjelder uansett om du velger Gran Canaria eller Tenerife. Begge øyene er preget av vill og fjellrik natur, samt frodige frukthager, hvor du utvilsomt vil bli fristet til å smake på en solvarm appelsin eller mandarin.

Finn din ferie til Gran Canaria

Oppdag Gran Canarias fjellrike indre

Og hvis du tror at Gran Canaria og Tenerife kun tilbyr store charterhotell på overfylte strender, tenk om igjen… Du kan f.eks. bor i sentrum av Gran Canaria, midt i fredelig natur, hvor du kan nyte stillheten og den deilige, hjemmelagde maten. Her kan du trygt glemme alt om fordommene om Gran Canaria… og i vakre omgivelser samle energi til å takle resten av høstens og vinterens strabaser.

Et lite stykke Midtøstens skjønnhet på Tenerife

Tenerife har vi også flere karakterfulle og komfortable hoteller å velge mellom, hvor du kan se frem til en sårt tiltrengt pause fra hverdagens kjas og mas og det norske høstværet. Ta f.eks. hele familien med til det fantastiske, familievennlige feriestedet Hotel Suite Villa Maria, som er vakkert bygget i en eksotisk midtøsten stil og som ligger i gangavstand fra stranden.

Som jeg har nevnt ovenfor, er en av mange fordeler med å reise i høstferien at det vanligvis er bedre plass på strendene enn i høysesongen. Så du skal nok få godt med plass rundt deg til å slappe helt av og nyte livet, selv om du velger en populær ferieøy som reisemål…

Se utvalg av reiser til Tenerife

Høstferie på de italienske øyene Sicilia eller Sardinia

Italienske Sardinia og Sicilia lokker også med temperaturer i den varme enden av skalaen store deler av året, og reiser du i oktober kan du være ganske sikker på at du får mye sol og at badevannstemperaturen fortsatt er god til komfortabel svømming og lek i vannet. Ikke minst på Sicilia i sør varer sommeren lenge, og her kan man faktisk ofte bade langt ut i november.

Det blå badevand og stranden ved charmerende Cefalu på Siciliens nordkyst. Her er garanti for sol i efterårsferien. Foto: Hideaways

Foto: Stranden ved sjarmerende Cefalù på Sicilias nordkyst

Nå som vi er i Italia trenger jeg ikke nevne at maten selvsagt er i særklasse på begge de to fantastiske ferieøyene, hvor ikke minst Sardinia er kjent for sitt utsøkte kjøkken?

Her venter opplevelser for hele familien av både kulturell og kulinarisk karakter, og aktiviteter som vannsport eller sykling er det mange muligheter for å trene på både eksotiske, eventyrlige Sicilia og familievennlige Sardinia, som ikke uten grunn ofte sammenlignes med en karibisk øy. Strendene her er uvanlig hvite, fine og myke, og vannet er krystallklart.

Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Italia

>>> Les mer om Portugal

>>> Les mer om Spania

Tagger fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Marie B.

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere