In-Italias stamgjest anbefaler: To autentiske agriturismi

Kuno Vistrup elsker Italia. Det er ingen enklere måte å si det på.

“Det er maten, menneskene. Det nære. Roen ved det å sette seg ved et bord og spise. At man kan lage alt med en god tomat, ost og brød. Faktisk vil jeg gå så langt som å si at jeg aldri har hatt en dårlig opplevelse i Italia,” forteller han.

Og det sier en del. For Kuno og hans familie har faktisk reist til Italia med In-Italia hvert år – noen ganger flere ganger i året – siden 2001.

Kuno Vistrup og familie har reist med In-Italia siden 2001. Her besøker de en vingård i Umbria.

”Etter en ferie i Østerrike hadde vi lyst til å besøke andre siden av Alpene og få litt mer varme. Jeg søkte på nettet og fant In-Italia ved en tilfeldighet. På In-Italia fant jeg de lokale, små agriturismi der eierne selv bor på stedet, og tenkte raskt: Dit skal vi!”

Familiens Vistrups første tur med In-Italia gikk til Cecina ved kysten i Toscana, men siden da har de besøkt både Lazio, Veneto, Umbria og Piemonte – selv om Toscana forblir favorittområdet.

Her får du to av familien Vistrups anbefalinger til lokale agriturismi de har besøkt. Og nederst i innlegget kan du lese hva en agriturismo egentlig er.

Ristoro del Cavaliere: Besøk i Robertos vinkjeller

Min kone og jeg bodde på Ristoro del Cavaliere i Toscana for fem år siden. Det var første gang vi reiste uten barn, så det var ganske spesielt.

En av dagene vi lå ved bassenget tok eieren Roberto meg til side. Jeg ble invitert ned i kjelleren hans, der jeg fikk smake vin, pølser, skinker – alt hjemmelaget, selvfølgelig. Jeg kom opp igjen i dagslyset etter 2-3 timer. Min kone hadde løpt forvirret rundt og lett etter meg – hun trodde jeg bare hadde gått for å hente et glass vann.

Noen dager etter spiste vi i restauranten, der Roberto og hans kone hadde venner på besøk. De smakte på vin, og vi ble selvfølgelig invitert til å være en del av selskapet. Det er italiensk gjestfrihet med stor G.

Agriturismo Miralduolo: Lokalt og rolig med basseng

Agriturismo Miralduolo i Umbria har vært absolutt yndlingssted, for det har alt det, vi søker, når vi drar til Italia. Det er en fantastisk liten gård med meget få leiligheter, tæt på en større by, Perugia, men lokalt og rolig.

Det er utrolig viktig for oss hvor vi bor når vi reiser i Italia. Vi tilbringer som regel annenhver dag på tur og annenhver dag “hjemme”, så basseng er et must, og stedet må være så herlig at vi bare har lyst til å oppholde oss der. Og akkurat slik er det på Miralduolo, og vertinnen Alinda er simpelthen vidunderlig. Vi har besøkt Miralduolo tre ganger allerede, og jeg vet vi kommer til å reise tilbake.

Det er derfor vi igjen og igjen bestiller hos In-Italia. Fordi her finner vi de lokale, små stedene som gir oss muligheten til å oppleve kulturen slik italienerne selv definerer den. Og fordi produktene er gjennomskuelige. Jeg kan alltid se alle anmeldelsene et sted har fått – også de mindre gode. Det er ærlig.

Hva er en agriturismo?

Italia har en egen lov som definerer hva en agriturismo er. Det må være en produksjon av mat- eller drikkevarer av et viss omfang på stedet før man kan kalle ens eget hus for agriturismo, og derfor spiser man som gjest på en agriturismo hovedsakelig mat fra lokale produsenter og møter familiene som driver dem. Det er altså snakk om en svært autentisk ferie, der man som gjest får innblikk i livet på landstedet, som oftest plassert midt i et vakkert landskap og gjerne tett på interessante, historiske småbyer.

Familiene har ofte drevet gården gjennom flere generasjoner – lenge før begrepet agriturismo overhodet fantes – og med sterke tradisjoner. Opplevelsen kalles av mange “rustikk”, fordi den er så ekte og sjelden er to rom like. Og den lokale sjarmen går man aldri glipp av. Har du selv fått lyst på en lokal, landlig ferie med masse god mat?

Velkommen til Escapeaway 

Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Du kan i tillegg velge blant våre nøye utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller

Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon?  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Escapeaway

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Marie B.

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere