Italia har nå nest flest Michelin-restauranter i verden

Italia blir ofte fremhevet for sin fantastiske gastronomi – og nå er det mer heder og ære på vei.

I den kjente, franske matbibelen, Michelinguiden, som hvert år deler ut en til tre stjerner til utvalgte restauranter verden over, er Italia nå det landet i verden som har nest flest restauranter med de legendariske Michelin-stjernene, kun overgått av guidens opprinnelsesland Frankrike.

I alt fikk Italia tildelt 343 Michelinstjerner i guidens 2017-utgave, derav 294 er ett-stjerners restauranter, 41 er to-stjerners restauranter, og 8 er tre-stjerners restauranter.

Blant Italias tre-stjerners restauranter finner vi Osteria Francescana i byen Modena (Emilia-Romagna), som i juni 2016 ble kåret til verdens beste restaurant – foran blant andre danske Noma – i tillegg til restaurantene Piazza Duomo i Alba (Cuneo), Da Vittorio i Brusaporto (Bergamo), Dal Pescatore i Canneto sull’Oglio (Mantova), Le Calandre i Rubano (Padova), Enoteca Pinchiorri i Firenze, La Pergola i Roma, og Reale i Castel di Sangro (l’Aquila).

Italia fikk også hele fem nye restauranter med i gruppen med to-stjerners restauranter, som inkluderer Dani Maison på øya Ischia, Seta i Milano, Locanda Margon i Ravina, Terra i Val Sarrento og Enrico Bardolini al Mudec i Milano.

Italienerne er verdensberømte for deres evner på kjøkkenet…
De italienske kokkene er ifølge Michelinguiden for året 2017 blant verdens beste i sitt yrke…
Når matlagingen blir en kunst…

Michelin-guiden kom ut første gangen i år 1900, utgitt av de franske brødrene André og Édouard Michelin. Michelin-brødrene var dekkfabrikanter og den første guiden inneholdt kun nyttige opplysninger for bilister, deriblant kart, instruksjoner til reparasjon og dekkskifte, og lister over bilmekanikere, hoteller og bensinstasjoner. Brødrene håpte at de med denne spesielle bilguiden, som de delte ut 36 000 eksemplarer av helt gratis, kunne øke etterspørselen på biler og dermed bildekk i Frankrike. På det tidspunktet var det nemlig under 3000 biler i hele landet.

Først senere ble guiden utvidet så den også inneholdt lister over restauranter og anmeldeler av dem foretatt av de såkalte “inspektørene”. I 1926 innførte brødrene et stjerne-system så de kunne kategorisere restaurantene etter kvalitet, men det var ikke før fem år senere, i 1931, de begynte å bruke systemet med tre stjerner som brukes den dag i dag.

Er du interessert i å prøve de italienske Michelin-restaurantene selv?

Så bestill en reise til Italia her eller skriv en forespørsel til oss her. Du kan også ringe oss på 239 60 873.

Hvis du er interessert i å lese mer om italiensk mat og vin, og finne italienske oppskrifter, så bør du besøke vår kategori om italiensk gastronomi her.

Tagger fra artikkelen
, ,
Skrevet av
Mer fra Allan

Det var engang… en fin, italiensk kongefamilie

Selv om Italia har vært en republikk lenge, spøker etterkommerne av den...
Læs mere