Julestemning i London

London
London byr i november og desember hvert år på mange julearrangementer.

Desember er en magisk måned med mange juleopplevelser for både store og små. Vakre julelys- og dekorasjoner, hyggelige markeder og kulinariske opplevelser; London har alt sammen, også i julen. Dersom du skal reise til London eller kun søke litt inspirasjon til aktiviteter i desember, bør du lese videre her. London byr nemlig på mange unike opplevelser i julen.

Stå på skøyter ved Somerset House

Somerset House London
Kom i julestemning og stå på skøyter ved Somerset House

I sentrum, og ikke langt unna Waterloo Bridge, ligger den gamle, historiske bygningen Somerset House. Bygningen er et populært møtested for kunstinteresserte, men det avholdes også private og offentlige arrangementer av andre slag.

Fra 17. november kan du komme i julestemning mens du står på skøyter på den store skøytebanen som ligger i hagen ved Somerset House. Her er det satt opp et juletre og julelys som lyser vakkert opp når mørket faller på. I desember avholdes arrangementer for både store og små på – og ved – skøytebanen, blant annet kveldsskøyting med musikk og DJ og familieskøyting på lørdager med Disney-tema og musikk. Det er også mulig å få stilt sulten i skateloungen, som har utsikt til skøytebanen, eller i et av de andre pop-up- spisestedene.

Adgang til skøytebanen og leie av skøyter er mot betaling, og vi anbefaler at du bestiller billetter på internett i god tid. Du kan se åpningstider, bestille billetter og lese mer her.

Dersom du ønsker å bo i nærheten av Somerset House, kan vi anbefale hotellene One Aldwych (omtrent 200 meter) og ME London (omtrent 150 meter).

Besøk julemarked i Covent Garden

Covent Garden London
Også innendørs i Covent Garden blir det pyntet til jul

Få minutters gange fra Somerset House ligger handlesenteret Covent Garden Market i en vakker, gammel bygning, omkranset av kaféer, butikker, boder og torget The Piazza. Her blir det satt opp et juletre hvert år, og torget og handlesenteret blir forvandlet til et vinterparadis med juledekorasjoner. Utendørs på The Piazza blir det fra den 15. november stilt opp et julemarked og «winter wonderland» for alle aldersgrupper.

På markedet finnes et variert utvalg av spennende boder med blant annet mat og drikke. Det settes opp juletrær og et vinterlandskap med nisseslede; med andre ord det perfekte sted å ta et julebilde. I år settes opp flere arrangementer tilknyttet julemarkedet, og for barn arrangeres LEGO-eventyr- og utstillinger og Disneys Frozen- eventyr.

Prikken over i-en er de daglige liveforestillingene med Covent Garden Christmas Choir, som gjør julestemningen komplett med sine julemelodier.

Julemarkedet holder åpent alle dager i desember fra kl. 12.00 til kl. 22.00 og det er gratis inngang. Du kan lese mer om julemarkedet her.

Dersom du ønsker å bo i nærheten av Covent Garden, kan vi anbefale hotellene The Resident Covent Garden (omtrent 300 meter) og Strand Palace (omtrent 250 meter).

Juleshopping på Carnaby Street i Soho

Carnaby Street London
Rundt juletider hvert år blir det pyntet med et nytt tema på Carnaby Street. I 2018 var temaet inspirert av Queens «Bohemian Rhapsody» og sterke farger.

Dersom du skal handle julegaver i London, er Carnaby Street i Soho et godt sted å begynne. Utover sitt gode utvalg av butikker har denne gaten hvert år en helt unik pyntetradisjon rundt juletider. De tradisjonelle juledekorasjonene er erstattet med særegne og kreative temaer, som skifter fra år til år i november og desember. Hvert enkelt tema representerer noe unikt og feirer samtidig inngangen til den årlige julehandelen.

I Carnaby Street finnes et stort utvalg av butikker som selger blant annet klær, sko og accessories. Her ligger også et antall kaféer og resturanter. Med andre ord; dersom du leter etter julegaver eller bare søker en unik og annerledes juleopplevelse, bør du besøke Carnaby Street når du ferierer i London.

Dersom du er nysgjerrig på årets tema, kan du se bilder og lese mer her.

Dersom du ønsker å bo i nærheten av Carnaby Street, kan vi anbefale hotellene Rocco Forte Brown’s Hotel (omtrent 650 meter) og The Resident Soho (omtrent 450 meter).

Tagger fra artikkelen
, , , , ,
Mer fra Sofia Frederikke Bach

Fra Romernes Barcino til Katalonias Barcelona

Barcelona er en storby som i likhet med mange andre storbyer er...
Læs mere