Pasta som i Trapani
avDet er ikke lenge til våren er over oss for fullt. Kom i vårhumør med denne pasta-oppskriften fra solrike Sicilia. Her er det du skal bruke…
Det er ikke lenge til våren er over oss for fullt. Kom i vårhumør med denne pasta-oppskriften fra solrike Sicilia. Her er det du skal bruke…
“Pizza er ikke lenger sjelden og fremmedartet mat. De fås både ferdiglagde, dypfrosne og som pizza-mix i pakker. Man kan kjøpe pizza på Strøget…
I Ancona i regionen Marche finner du denne retten – som på italiensk heter congole, patate, salsicce di Marche – blant forrettene på de…
Allerede i antikken ble grønne asparges ansett som en høyt verdsatt grønnsak av romerne. I dag er regionene Lombardia, Piemonte og Emilia-Romagna Italias høyborger for…
Zuppa di Farro er en typisk toskansk suppe som ofte tilberedes med farro – spelthvete – fra Garfagnana i provinsen Lucca i Toscana. Siden 1996…
Ravioli dolci con la ricotta al rum er en klassisk italiensk dessertoppskrift som mange av de italienske regionene hevder at stammer fra nettopp deres…
Denne retten utgjør – med sin deilige smak av frisk mynte og sverdfisk – en velsmakende siciliansk klassiker. Her har jeg noen tips og…
Risottoen stammer opprinnelig fra Veneto-regionen – og det ser man tydelig hvis man besøker Venezia der retten finnes i hundrevis av varianter. Her er én…
På Sicilia kjenner alle – barn som voksne – denne enkle, men velsmakende pastaretten, som kalles pasta alla norma på italiensk. Sicilianerne river normalt…
Er du glad i søte desserter? Tiramisú er kaffedesserten som samtlige italienske regioner hevder å være forfedre til. Hvis du leter i historiebøkene etter…