La pizza napolitana – napolitansk pizza
av“Pizza er ikke lenger sjelden og fremmedartet mat. De fås både ferdiglagde, dypfrosne og som pizza-mix i pakker. Man kan kjøpe pizza på Strøget…
Du kan lese alle våre mat- og vinartikler her og få gode tips til destinasjonens gastronomi!
“Pizza er ikke lenger sjelden og fremmedartet mat. De fås både ferdiglagde, dypfrosne og som pizza-mix i pakker. Man kan kjøpe pizza på Strøget…
At det produseres mye vin i Italia er nok de fleste klar over, for vinmonopolet bugner jo av flasker fra så godt som alle deler av…
Italia er berømt for sine lekre pizzaer som sies å stamme fra byen Napoli i Sør-Italia, og som har gitt anledning til opprettelsen av…
I Ancona i regionen Marche finner du denne retten – som på italiensk heter congole, patate, salsicce di Marche – blant forrettene på de…
Allerede i antikken ble grønne asparges ansett som en høyt verdsatt grønnsak av romerne. I dag er regionene Lombardia, Piemonte og Emilia-Romagna Italias høyborger for…
Zuppa di Farro er en typisk toskansk suppe som ofte tilberedes med farro – spelthvete – fra Garfagnana i provinsen Lucca i Toscana. Siden 1996…
Når vi snakker om Italias kulturelle arv mener jeg vi må inkludere det italienske kjøkkenet, og forsøke å omfavne dets to hoveddeler – tilberedningen…
Ravioli dolci con la ricotta al rum er en klassisk italiensk dessertoppskrift som mange av de italienske regionene hevder at stammer fra nettopp deres…
Denne retten utgjør – med sin deilige smak av frisk mynte og sverdfisk – en velsmakende siciliansk klassiker. Her har jeg noen tips og…
Risottoen stammer opprinnelig fra Veneto-regionen – og det ser man tydelig hvis man besøker Venezia der retten finnes i hundrevis av varianter. Her er én…