La Piemonte åpne dine sanser

Er du på utkikk etter en reise til Italia som er preget av god mat, vakre utsikter og severdige byer? Har du kanskje allerede vært i Toscana og ønsker å prøve noe nytt? Piemonte-regionen i det nordvestlige Italia er virkelig et område som åpner dine sanser – fra hva du ser med dine øyne til det smaksløkene får lov til å nyte. Velkommen til min favoritt-region! Jeg har kjørt rundt på kryss og tvers i Piemonte og besøkt hoteller, vingårder og samarbeidspartnere, og alltid tenkt at en stoltere region finnes ikke, hvert fall ikke når det kommer til mat og vin. Så det er ikke rart at Piemonte også kan skryte av å ha det høyeste antallet Michelin-restauranter av alle de italienske regionene.

Fjerde generasjons vinmakere

Mens vi snakker om stolthet så får det meg til å tenke på Matteo på vingården Fattoria La Quercia Rossa i Langhe vindistrikt. Matteo, som er fjerde generasjons vinprodusent, produserer vin på tradisjonelle, lokale druer, som Barbera og Grignolino, på den enkleste måten.

Vinplukning
Gården produserer sin egen vin – og du kan bli vitne til fremstillingsprosessen på første rad

Familien tar seg av hele produksjons-prosessen, fra å plukke druen til den ferdige vinen kan helles i glasset, og som gjest på gården får du tillatelse til å overvære produksjonen i ​​den rustikke, lille vinkjelleren, samt delta i en klassisk vinsmaking.

Ekte gårds-restaurant

Familiens venner har æren av å drive gårdens egen restaurant og gjør det med glans. I de pene og hjertevarme lokalene hersker det en unik atmosfære som både de utenlandske og de lokale gjestene tar del i.

Hotel Fattorias restaurant
Stedets fremragende restaurant

Bare lukten i det jeg kommer inn i restauranten får meg til å ønske at jeg kan bli her hele kvelden og nyte alle lekkerbitene som bæres ut fra kjøkkenet. Lokale retter med lokalt produserte råvarer preger menyen, der trøfler inngår som en naturlig ingrediens.

Sov godt i de fremragende sengene

Under omvisningen av de 9 rommene på gården forklarer Matteo stolt at de har gjort en klekkelig investering i nye senger. Han insisterer på at jeg skal prøve en av ​​dem, og ja, her hadde jeg kunnet sovne raskt etter en god lunsj eller middag i restauranten…

Fattoria La Quercia Rossa
Det er flotte landskaper og stor ro ved Fattoria La Quercia Rossa
Fattoria La Quercia Rossa
Fattoria La Quercia Rossas lekre basseng med den fantastiske utsikten
Hotel Fattoria
Et av rommene på Fattoria La Quercia Rossa
Hotel Fattoria
Hovedbygningen flankert av de mange blomsterkrukkene

Alle rommene er pent innrettet og utstyrt med aircondition, og du finner både klassiske dobbeltrom og familierom med plass til opptil fire personer. På Fattoria La Quercia Rossa er alle velkomne, unge som gamle.

Vil du vite mer om Fattoria La Quercia Rossa?

Så les mye mer om vingårdens fasiliteter, priser og se anmeldelser og flere bilder her. Du er også hjertelig velkommen til å ringe meg eller en av mine kolleger på 239 60 873 eller skrive en forespørsel til oss her.

Om ukens feriebolig

Hver uke setter vi fokus på en av Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen og lar en av våre kolleger som har et inngående kjennskap til den, argumentere for hvorfor akkurat denne ferieboligen ville være et godt valg hvis du skal på ferie i Italia.
Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Caroline

Min utgave av pasta pesto speciale

Dette er min egen versjon av en oppskrift på min favorittpastarett “Pasta...
Læs mere