Lær å lage sitronsnapsen limoncello

Limoncello er en deilig sitronsnaps som opprinnelig stammer fra Amalfikysten sør for Napoli. Den skal nytes direkte fra fryseren i små glass – men kan også brukes i desserter.

Du har sikkert kjøpt limoncello med deg hjem fra ferien før, men det er forholdsvis lett å lage den selv på samme måte som de lokale italienerne har gjort i åresvis.

Limoncello
Limoncello er svært populært i Sør-Italia

Ingredienser

  • 1 liter finsprit / eller smaksnøytral snaps
  • 1 ½ liter vann
  • 1 kg sukker
  • Skallet av 8 usprøytede sitroner

Sitronene skrelles og skallene (UTEN noe hvitt) trekker i sprit i 4 uker.

Sukker og vann kokes til en lake, og helles i spriten etter at skallene har blitt silt ut.

Limoncelloen din er nå ferdig og mangler kun en tur i fryseren.

 

 

Kunne du tenke deg å få tilsendt flere italienske oppskrifter?

- klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt
Tagger fra artikkelen
Mer fra Emilie Fuglsang

Prøv sjokolade-mandelkake fra Capri

Har du også drømt deg vekk til den flotte Amalfikysten og den...
Læs mere