Lucca er noe helt for seg selv

Lucca er ikke verre eller bedre enn byer som Siena, Pistoia, Arezzo og Firenze. Den er bare noe helt eget. Jeg kan slentre rundt i timevis og betrakte de utallige vakre bygningene mens jeg fascineres over at byen engang rommet ikke færre enn 99 kirker og kapeller, og gleder meg over den ytterst beherskede trafikken innenfor de majestetiske festningsmurene. Selv en københavner vil finne de lokale syklistenes kjøring kaotisk, men det er også en del av byens sjarm.

Det er overraskende hvor intensivt byen lever både om dagen og om kvelden.

Moderne konserter i historiske omgivelser

Om sommeren arrangeres det hvert år en rekke konserter med så store navn at de andre steder ville fylt stadioner: Elton John, Bob Dylan, Eagles, Eric Clapton, David Bowie, Ray Charles, Oasis har alle besøkt byen. Det pussige er at konsertene arrangeres i på byens torg; enten på det intime Piazza Anfiteatro, som fortsatt har det romerske anfiteaterets karakteristiske form, eller på den monumentale plassen Piazza Napoleone, der byens strålende operahus, Teatro del Giglio, og det gamle, grandiøse hotellet, Hotel Universo, ligger.

Lucca
Lino kan spasere rundt i timevis og betrakte de utallige vakre bygningene i Lucca

Verdt enda et besøk

Noe som også frister besøkende er antikvitets- og kunsthåndverksmarkedet, som hver tredje helg i måneden finner sted på Piazza San Martino. Men selv uten andre begivenheter enn dagliglivet, et besøk i de smakfulle butikkene, et glass eller to på de hyggelige vinbarene og en spasertur på festningsmurene er Lucca alltid verdt et besøk. Og enda et, og et til, og…

Se alle ferieboligene og hotellene våre i Lucca her

Har du spørsmål om en ferie i - eller utflukt til - Lucca?

- ring oss på 239 60 873 eller skriv til oss ved å klikke her!
Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Filippo

Gå på oppdagelse i Monti-kvarteret i Roma

Roma er delt inn i mange forskjellige bydeler med usynlige grenser. Det...
Læs mere