Mauritius – et ferieparadis for den aktive

Mauritius
Mange av aktivitetsmulighetene er naturligvis knyttet til det klare havet som omkranser øya. Foto: Bamba Sourang, Mauritius' turistkontor.

Drømmer du om å slumre i palmeskyggen på en kritthvit bountystrand til lyden av tropisk bølgesus? Da bør du bestille en reise til Mauritius. Strendene er i en klasse for seg selv, og den frodige vulkanøya i det indiske hav har i tillegg mye mer å by på for deg som ikke kun vil ligge på stranda hele ferien. Det er nemlig også mye å oppleve inne på øya.

En kulturell smeltedigel

Det tar kun to timer å kjøre på tvers av den 2.040 km2 store øya øst for Sør-Afrika, og en tur rundt langs kysten kan i prinsippet klares på kun én dag. Men til tross for sin beskjedne størrelse er Mauritius kjent som et meget allsidig reisemål sammenlignet med for eksempel Maldivene og Seychellene, som i større grad inviterer til rene badeferier.

Selv om du fint også kan få hele ferien på Mauritius til å gå bare med å nyte de mange vakre strandperlene, bør du også ta deg tid til å utforske øyas natur og ikke minst kultur. Bruker du ditt hideaway til å dra på utflukter vil du oppleve en sjarmerende smeltedigel av afrikansk, indisk, kinesisk og fransk kultur, som gjenspeiler øystatens kolonifortid. Dette kommer ikke minst til uttrykk på kjøkkenet. Om morgenen kan du får servert en croissant, til lunsj prøve den indisk-inspirerte dholl puri, og på kvelden kan du avslutte dagen emd en kinesisk Bol Renversé eller den populære kreolske rougaille. Mauritius har derfor blitt kjent verden over som et spennende gastronomisk reisemål, der du kan stilne sulten på alt fra fine gourmet-restauranter med Michelin-stjerner, til provisoriske gatekjøkkener.

Dykning Mauritius
En reise til Mauritius er en ypperlig anledning til å oppleve det yrende livet i det indiske hav. Foto: Pascal Kobeth, Mauritius’ turistkontor.
Mauritius vandring
På Mauritius kryr det av  muligheter for å kombinere avslapning med aktive opplevelser. Foto: Florence Maingard, Mauritius’ turistkontor.

Perfekt for en aktiv ferie

Med sitt brede utvalg av aktivitetsmuligheter tiltrekker Mauritius seg ofte familier og andre reisende som er glade i aktive ferier. Har du dykkersertifikat er for eksempel en reise til Mauritius en ypperlig anledning til å oppleve det fargerike livet i det indiske hav. Langs øyas 330 kilometer lange kystlinje finner du korallrev som skjermer utallige, turkise laguner fra det åpne havet. Både nybegynnere og erfarne dykkere har derfor mye å velge mellom innenfor kort rekkevidde fra stranda. Selv de mer utfordrende dykkerstedene utenfor revet er sjelden mer enn en 20 minutters seiltur unna.

I motsetning til Maldivene, som også er kjent som et ekte dykkerparadis, har Mauritius mer å by på oppe på land. Inne på øya finner du en spektakulær natur med fjell og høye fossefall, som skapt for både turer, ridning og terrengsykler. Det inkluderer blant annet Black River Gorges National Park, som med sine mange turstier og utsiktspunkter gir deg muligheten til å oppleve øyas natur slik den så ut før koloniseringen.

Mauritius golfbane
Spill golf i unike omgivelser på Mauritius. Foto: Yamashita, Mauritius’ turistkontor.
Mauritius vandfald
Fossefall inne på øya. Foto: Daniel Malinowski, Mauritius’ turistkontor.

Ta med deg familien til Mauritius

Blant de kjente øygruppene i det indiske hav er nok Mauritius det mest familievennlige reisemålet. Barn i alle aldre kommer til å elske de herlige strendene og det krystallklare vannet. I tillegg er de mange spennende aktivitetene på land også velegnede for eventyrlystne barnefamilier. Reiser du med mindre barn kan det for eksempel anbefales å besøke La Vanille Nature Park. Blant den lille naturparkens dyr finner du store landskilpadder, derav enkelte er over 100 år gamle.

Det kryr med andre ord av muligheter for å få litt variasjon fra strandlivet dersom du og familien din trenger det. Reiser du uten barn kan du eventuelt benytte sjansen til å forbedre golfteknikken din på ferien. Rundt omkring på Mauritius finner du nemlig ti 18-hulls golfbaner og tre 9-hulls baner, der du kan spille med utsikt mot grønne fjell på ene siden, og asurblått hav på andre.

Vandsjov Mauritius
Mauritius er et svært familievennlig reisemål. Foto: Florence Maingard, Mauritius’ turistkontor.

Reiser til Mauritius med håndplukkede hoteller

I programmet hos Hideaways finner du et bredt utvalg av håndplukkede hoteller og feriehus på Mauritius som kan være rammene rundt din avslappende ferie. Disse inkluderer eksklusive boutiquehoteller som er perfekte for en romantisk parferie, og lekre resorter der du kan bo med familien i egen villa ved stranden.

Les mer om reiser til Mauritius med Hideaways

Skrevet av
Mer fra Mikkel H.

Ny spektakulær sykkelsti rundt Gardasjøen

Gardasjøen er med sin fantastiske omkringliggende natur og mange kilometers flotte sykkelstier...
Læs mere