Mentalt pauserom nær den italienske riviera

Her kunne jeg bodd året rundt, men jeg ville foretrukket å bo her i de litt kjøligere månedene da jeg faktisk har lyst til å oppholde meg innendørs… for det er så mye fint alle sansene kan nyte her, både øyne, fingre og andre sanser. Det er sjelden jeg ser så gjennomtenkte detaljer som på B&B La Terrazza dei Pelargoni i den gamle bydelen Ventimiglia på grensen mellom Liguria og Provence i Frankrike.

Ankomsten og nærmiljøet

Når du kommer frem til byporten til gamlebyen i Ventimiglia kan du fort bli i tvil om du kan fortsette i bil. Både fordi de lokale oppfører seg som om det er helt uhørt, og det samme gjør gatepatruljene, duene og barna, og fordi gaten ser meget smal ut med brostein som markerer fortau og vei. Men det kan du altså dersom du kun skal lesse av bagasjen. Derfor er det meget viktig å melde fra om ankomsten til eieren god tid i forveien slik at det er noen tilstede på B&B La Terrazza dei Pelargoni og du slipper å sirkulere rundt i smale gater med fotballspillende skolegutter og insisterende sladrekjerringer som skal fortelle siste nytt midt i gaten.

Og dette er ikke sagt for å male et negativt bilde av de lokale, men kun for å si: Ring før dere ankommer, slik det står på kvitteringen dere får når dere bestiller opphold her. Og deretter kan du gå ut for å møte de lokale, for de kjenner godt til dette meget avgrensede, labyrintiske gamle strøket som er så spennende å forville seg i da du ender opp tett på deres hverdagsliv. Det er ikke mye mer enn lokalbefolkning her, men de er også imøtekommende, lune og nysgjerrige. Så skynd deg å finne et bord i en av de små, lokale barene lenger borte i gaten og absorber det hele.

Udsigten fra en af terrasserne på B&B La Terrazza dei Pelargoni
Utsikten fra en av terrassene på B&B La Terrazza dei Pelargoni

Som en tilleggsopplysning kan jeg nevne at selv om det ikke er mange butikker i gamlebyen, finner du to-tre spisesteder rett utenfor byporten litt lengre oppe, og ellers venter Ventimiglia nede ved havet med sitt store utvalg av andre alternativer.

Detaljer, detaljer, detaljer

Trappen opp til B&B La Terrazze dei Pelargoni er bratt og ujevn, for vi befinner oss i et gammelt bygg, men det som venter oss på toppen er verdt hele turen med kofferter under armen og vesker over skulderen. Det sies at beliggenhet er alt – her er det detaljene som er alt.

Detaljene på La Terrazza dei Pelargoni finnes i alt fra hjemmets oppbygning over flere plan, til innredningsvalgene, til terrassenes frodige dekorasjoner, til rommenes utforming, til baderommenes mer moderne preg, til sjokoladene på hodeputen, til frokostens sammensetning og presentasjon.

Du merker raskt at eieren og hans ansatte har et øye for detaljer, og det smitter. Du får lyst til å beundre alt, stryke en finger over sofaryggen, staffeliet, bladbunkene og skatollene, osv. Og da det er så mye å se og legge merke til, foretrekker jeg å komme hit når det ikke er altfor varmt utenfor. For med kjøligere vær får du bedre tid og lyst til å bare slappe av i disse hjemmekoselige omgivelsene, til å bare ligge på rommet og se italiensk tv, til å bare sitte i en sofa i stuene og lese en brosjyre eller skrive et postkort. Derfor foretrekker jeg å reise hit i yttersesongene.

Balkon på B&B La Terrazza dei Pelargoni
Balkon med utsikt over Ventimiglias stemningsfulle gamleby

Frokosten og det hyggelige personalet

Frokosten er et kapittel for seg selv som står helt i stil med innredningen og detaljene på stedet. Det samme gjelder serveringspersonalet. Jeg følte at jeg var i en scene fra boken og filmen “Da Vinci-koden” da vi satt rundt spisebordet i det lille kjøkkenet og fikk servert frokost til klassisk musikk i lyset fra stearinlys – noe man sjelden ser i Italia. Maten var deilig, om enn litt annerledes.

Eieren baker kaker og annet godt til frokosten hver dag, noe som betyr både klassiske kaker som sandkaker, sjokoladekaker og fruktterter – veldig italiensk. Men denne morgenen fikk vi også servert en frokostrett som bestod av en pudding med Lady Fingers i (de kakene man bruker til å lage desserten Tiramisù) for å gi tekstur og fiber. Og når eieren selv står der på kjøkkenet er det vanskelig å si nei til en så spennende kreasjon, selv om jeg ikke akkurat våknet med et stort behov for søtsaker til frokost. Etter dette fikk vi brød, kaffe og juice. En god start på dagen, og jeg så allerede frem til neste dags overraskelser.

Spørsmål om B&B La Terrazza dei Pelargoni?

Hvis du har spørsmål om B&B La Terrazza dei Pelargoni er det bare å ringe våre eksperter på 239 60 873 eller skrive til oss her. Du kan også lese mye mer om ferieboligen – f.eks. fasiliteter, rom, anmeldelser og priser – på siden vår om B&B La Terrazza dei Pelargoni her. Her kan du også bestille et opphold på B&B La Terrazza dei Pelargoni.

Om ukens feriebolig

Hver uke setter vi fokus på en av Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen, og lar en av våre kolleger som har inngående kjennskap til den argumentere for hvorfor akkurat denne ferieboligen ville være et godt valg hvis du skal på ferie i Italia.
Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere