Mitt hemmelige tips på Den italienske Riviera

Åh, så viktig det er å ta rett valg når det gjelder sommerferien. Er du en av dem som frykter å havne i et turisthelvete eller i en charterlandsby, så kan ukens feriebolig kanskje fange din oppmerksomhet.

Du vil til Cinque Terre på Den Italienske Riviera, men du vet også at dit er det mange andre som også vil. Så hvor drar du hvis du fortsatt vil oppleve Cinque Terres dramatiske klippelandskap, de idylliske fiskerleiene og de vakreste sandlagunene, men ikke vil dele det med 470 000 andre?

Mitt hemmelige tips

Mitt navn er Allan. Jeg har besøkt LiguriaDen Italienske Riviera hele 117 ganger og har også bodd der nede i et helt år en gang for mange år siden. Det er derfor en viss sannhet i at jeg kjenner området like godt som lommen i mine aller beste ferieshorts.

Ligurien
Den italienske Riviera byr på storslåtte kystlandskaper
Citroner fra Ligurien
Den Italienske Riviera er også kjent for sine fremragende råvarer, som sitroner
Ligurien
De mange vakre kystbyene i Liguria tiltrekker seg hvert år flere hundretusener besøkende, men hvor finner du de skjulte perlene?

Og med tiden har jeg laget mange hitlister oppe i hodet: Ligurias beste sandstrender, Ligurias hyggeligste byer, Ligurias vakreste kyststrekning, Ligurias skjulte perler og Ligurias beste turstier – bare for å nevne noen. Og jeg er vanligvis ikke av typen til å dele mine hemmelige tips, men iblant må man nesten være litt sjenerøs – spesielt når det kommer til feriereiser. Så nå åpner jeg godteposen litt på gløtt…

Dra til Fiascherino!

I nærheten av Cinque Terre – på andre siden av La Spezia-bukten – ligger landsbyen Fiascherino på veien til det skjønne fiskerleiet Tellaro di Lerici. Naturen ved Fiascherino gjør at du både må knipe deg i armen og gni deg i øynene. Og hvis du fortsatt tror at du drømmer kan du eventuelt få en av dine medreisende til å gjøre det.

Hotel Rosa dei Ventis morgenbuffet
Frokostbufféten på Hotel Rosa dei Venti serveres i lekre omgivelser
Hotel Rosa dei Venti
Utsikt fra terrasse
Et af værelserne på Hotel Rosa dei Venti
Et av rommene på Hotel Rosa dei Venti

I Fiascherino bukter veien seg gjennom klippelandskapet og høydedragene. Og helt nede ved vannet finder du de to flotteste sandlagunene du overhodet kan forestille deg. Hvem vil ikke gjerne reise på ferie her? Her kan du bo på hyggelige Hotel Rosa dei Venti med panoramisk takterrasse og velduftende restaurant… og så har du gangavstand til både de to sandlagunene og til fiskerleiet Tellaro di Lerici.

Vil du vite mer om Hotel Rosa dei Venti ved Cinque Terre?

Besøk vår side om feriestedet her og les mye mer om stedets priser, fasiliteter, beliggenhet m.m.

Du kan også søke blant alle våre 1800 håndplukkede feriehus her.

Om ukens feriebolig

Hver uke setter vi fokus på en av Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen, og lar en av våre kolleger som har et inngående kjennskap til den argumentere for hvorfor akkurat den ferieboligen ville være et godt valg hvis du skal på ferie i Italia.
Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere