Nyt utsikten over Santa Margherita Ligure fra bassenget på takterrassen

Vekkerklokken røsker meg ut av drømmeland med et rykk. Det tar noen sekunder før jeg husker hvor jeg er, men jeg får stoppet alarmen og da jeg gnir søvnen ut av øynene innser jeg at jeg befinner meg på et hotellrom og ikke hjemme i sengen min i Milano. Men hvorfor har jeg satt alarmen på så tidlig? Klokken er bare halv syv på morgenen og jeg er på ferie – har jeg glemt å skru av den faste alarmen min? Nei, nå husker jeg det! Jeg hadde jo bestemt meg for å utnytte morgentimene på best mulig måte.

På sykkeltur langs kysten

På Hotel Regina Elena i Santa Margherita Ligure – mitt hotellvalg for en helg ved havet, langt fra den varme gryta Milano forvandles til hver sommer – kan du leie sykler; og det er akkurat dét jeg har bestemt meg for å gjøre denne tidlige morgenen. Av erfaring vet jeg at nabobyen Portofino invaderes av store turistmasser i løpet av dagen, men hvis jeg drar dit på en søndag morgen før klokken syv, håper jeg å få oppleve en annen side av byen enn den jeg er vant til å se. Så da jeg endelig har husket hvorfor alarmen ringte så tidlig spretter jeg ut av sengen, skvetter litt vann i ansiktet, trekker på meg treningsklærne og spaserer ned til resepsjonen for å leie en sykkel. Nattevakten hilser meg god morgen, og siden jeg er så tidlig oppe og lover å være tilbake innen maks. 2 timer får jeg låne sykkelen gratis. For en service – og for en god start på dagen!

Jeg triller avgårde langs kysten, og etter ca. 20 minutter (4 km) er jeg fremme på stedet som aldri slutter å overraske meg, uansett hvor mange ganger jeg har vært der. Portofino må være noe av det nærmeste vi kommer paradis på jord, og å få muligheten til å nyte stedet helt alene – kun i selskap av seilbåtene og lystyachtene, uten en eneste turist så langt øyet kan se – er virkelig noe for seg selv.

Sunrise Portofino
Å nyte synet av solen som stiger opp mellom spektakulære skyformasjoner og lar sine første stråler skinne på seilbåtene som ligger i havet utenfor Portofino – det er verdt hele den tidlige morgenvekkingen!

Il buongiorno si vede dal mattino*

Da jeg er ferdig med å nyte soloppgangen og har tatt alle bildene man må ta på et sted som Portofino (selv om man allerede har en million andre identiske bilder), setter jeg meg på sykkelen og vender snuten tilbake mot Santa Margherita og Hotel Regina Elena. Stedet begynner å våkne til live, og jeg hilser på morgenmosjonistene og fiskerne mens jeg ruller langs den snirklete kyststrekningen. Noe annet som begynner å våkne er appetitten min, og innen jeg er tilbake på hotellet og har levert sykkelnøkkelen tilbake i resepsjonen er jeg mer enn klar for å innta dagens første kaffe.

* Il buongiorno si vede dal mattino betyr bokstavelig talt “den gode dagen kjenner man igjen på morgenen”, og er et italiensk uttrykk som betyr at hvis morgenen får en god start så vil dagen fortsette på samme måte.

Frukost Hotel Regina Elena
Hvis du ikke føler for å ta turen ned til den hyggelige frokostsalen kan du innta dagens første måltid på balkongen din med utsikt over havet …

Jeg er en stor fan av frokost og vil aldri kunne overleve på bare en typisk italiensk “colazione” i form av en cappuccino og en croissant. Derfor blir jeg gledelig overrasket da jeg ser at Hotel Regina Elena tilbyr en stor buffét med alt fra egg, bacon, ost og skinke til yoghurt, frisk frukt og en menge forskjellige italienske kaker og bakverk. For folk som meg, som ikke spiser gluten, finnes det mange gode alternativer – bare gi beskjed til resepsjonen så ordner de det uten problemer.

Santa Margheritas beste takterrasse?

Mett og tilfreds etter frokosten returnerer jeg til rommet mitt, skifter til bikini og tilbringer resten av dagen på hotellets takterrasse. Det må være en av de beste takterrassene jeg noensinne har befunnet meg på. Bassenget er mer enn innbydende, og den uovertrufne utsikten strekker seg fra Ligurias bølgende fjellskråninger til Santa Margheritas havn og videre ut til horisonten. Her oppe kan man nyte alt til det fulle.

Takterrass Hotel Regina Elena
I tillegg til det innbydende bassenget er takterrassen også utstyrt med et boblebad og deilige solsenger. Får du lyst på forfriskninger kan du bruke telefonen, så kommer de raskt opp med din bestilling.

Skulle du bli lei av å bade i bassenget har Hotel Regina Elena dessuten en egen, privat strand rett nedenfor hotellets inngang. Som gjest på hotellet koster det ingenting å få adgang til stranden, men du betaler ekstra for å benytte solseng og parasoll (i motsetning til terrassen, der solsengene er gratis). Men å bytte bassengvannet med et sjøbad i Middelhavet koster absolutt ingenting. Når du først har tatt turen ned fra terrassen og ut i byen, hvorfor ikke stikke innom en gelateria og spise dagens første – men absolutt ikke siste – forfriskende is?

Hvis du vil lære å lage din egen rosmarinis kan du finne oppskriften her.

Private Beach
Utsikt over Hotel Regina Elenas private strand fra hotellets takterrasse.

Vil du vite mer om Hotel Regina Elena?

Da kan du lese alt om Hotel Regina Elena og dets fasiliteter, se bilder, lese anmeldelser og se aktuelle priser og tilgjengelighet på vår side om hotellet her. Hvis du har spørsmål er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på 239 60 873, eller skrive til oss her.

Tagger fra artikkelen
Mer fra Michael Nielsen

Navigli: Milanos kunstneriske oase

Gjennom Roma strømmer elva Tiberen. Torino har sin Po-elv. I Firenze flyter...
Læs mere