Oppdag kysten sør for Roma

Den vakre kyststrekningen sør for Roma byr på overraskende mange interessante og fine opplevelser. Naturen er meget variert og utfolder seg fra pene, små sandstrender rundt Anzio til store, brede størrelser ved Sperlonga. For ikke å glemme de mange herlige småbyene med deres gode stemning og autentiske miljøer.

Det er både enkelt og behagelig å tilbringe ferien på kyststrekningen sør for Roma. Flere av byene er nemlig forsynt med direkte togforbindelser til hovedstaden, og velger du bilen er veiene åpne til Lazio og Campania med deres mange skjulte hemmeligheter!

Her følger noen av de byene jeg vil anbefale deg å besøke hvis du tar turen sør for Roma. Jeg kommer også med forslag til noen av de hotellene du kan velge å bo på når du reiser av sted. God fornøyelse!

San Felice Circeo

San Felice Circeo er en flott, liten perle. Landsbyen ligger nesten skjult mellom de grønne, frodige bakkene og klippene, og her hersker det en fred og idyll som er som balsam for sjelen. Vi tilbyr bl.a. opphold på flotte Hotel Maga Circe, som nyter en herlig havutsikt, frister med et stort basseng og ligger bare et steinkast fra en stor, deilig sandstrand.

Poolen på Hotel Maga Circe
Hotel Maga Circe har et praktfullt saltvannsbasseng…

Hotellets restaurant er av den bedre sorten, og her serveres det mange spennende fiskeretter daglig. Hotel Maga Circe og San Felice Circeo er gode utgangspunkter for en deilig, romantisk ferie.

Anzio

Anzio er av en litt annen størrelse. Det mest fascinerende ved byen er havnen og stemningen der med de mange fiskerne som stolte viser frem dagens fangst og gjerne selger direkte fra båten til dem som skulle få lyst på litt sjømat. Strendene rundt Anzio er veldig pene. Utenfor Anzio finner du den sjarmerende byen Nettuno, hvis gamle bydel er meget innbydende.

Anzio set fra havet
Anzio er en vakker by med palmer, seilbåter og masse liv ved havnen…

Terracina

Terracina er derimot en by mange skandinavere har hørt om. Det historiske sentrumet er svært sjarmerende og fascinerende, og hele byen formelig oser av italiensk sjarm, sol og sommer. Strendene er store og brede. Vi tilbyr blant annet opphold få kilometer utenfor byen i Villa Giove, som ligger vakkert til i de bølgende bakkene blant karakteristisk vegetasjon.

Pasta med blåskjell og reker fra Terracina
Pastarett fra Terracina

Sperlonga

Sperlonga er absolutt blant favorittene langs kysten. Den gamle bydelen ligger flott til på en klippetopp og byr på et fascinerende miljø. Strendene er i særklasse. Foran den nyere bydelen ligger en deilig sandstrand, men den beste ligger på den sørlige siden av gamlebyen.

Strand ved Sperlonga
Sperlonga byr på masse sol, hav og strand…

Vi tilbyr bl.a. opphold på Florenza Residence som ligger i den gamle bydelen med fin havutsikt og nyter fordelen av å ha kort gangavstand til alt du har behov for.

Les om Lazios vakreste sandstrender i Sperlonga i Maries populære artikkel her.

Gaeta

Gaeta er en større by og dens historiske sentrum er en spennende opplevelse. Strendene nord for byen er spesielt innbydende, og naturen i området er nydelig. For øyeblikket tilbyr vi bl.a. opphold på Villa Irlanda Grand Hotel som ligger på den lekre kyststrekningen mellom Formia og Gaeta, og lokker med både svømmebasseng, barnebasseng, restaurant, store grøntarealer og enkel adgang til strand.

Pool-området på Villa Irlanda Grand Hotel
Midt i hotellets store parkanlegg med både sitron- og appelsintrær ligger svømmebassenget.

Vil du vite mer om feriemulighetene sør for Roma?

Ring en av våre eksperter på 239 60 873; de sitter klare til å guide deg gjennom de mange mulighetene – eller skriv til oss her.

Les også om Fiumicino flyplass i Roma her.

Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere