Opplev Bilbaos historiske bydel Casco Viejo

1344030561

Bilbao ligger i den nordligste delen av Spania, i den regionen som kalles for Baskerland. Dette er et område og en by som er ukjent for mange. Turismen ikke har kommet like langt som den har gjort på østkysten og i andre deler av Spania, og ikke desto mindre er byen svært hyggelig og den byr på spennende områder og severdigheter. En av bydelene som fortjener å bli ekstra fremhevet er den historiske middelalderbyen Casco Viejo, som ligger en knapp kilometer øst for den nye delen av sentrum, på den andre siden av elven Nervion.

En by som er over 700 år gammel

Bilbao kan dateres lengre tilbake i tid enn 700 år, men ble først offisielt anerkjent som by på 1300-tallet. De første innbyggerne levde av fiske, salg og jordbruk. Beliggenheten i et frodig landbruksområde ga den lokale befolkningen et godt livsgrunnlag, samtidig som elven gjorde det mulig å kommunisere med omverden via skip som seilte både nord- og sydover. Byen oppstod først som 2 deler. Øst for elven ligger det vi i dag kaller for den historiske bydelen Casco Viejo. Dette var stedet hvor handel- og havneaktiviteter foregikk. La Vieja som ligger på vestsiden av elven var opprinnelig et gruveområde med jerngruver.

I begynnelsen var Casco Viejo ikke mer enn 3 parallelle gater fra havnen, omgitt av en bymur. Bymuren ble etterhvert fjernet i takt med at byen vokste og med 4 ekstra gater fikk vi det som i dag går under navnet las 7 calles, eller “de syv gatene”. Det er Somera, Artecalle, Tendería, Belosticalle, Carnicería Vieja, Barrencalle og Barrencalle Berrena.

Sjarmerede gater med butikker og restauranter

Atmosfærisk gade i Casco Viejo
Her er en av de smale smugene mellom de gamle bygningene i Casco Viejo

Siden 1979 har størstedelen av Casco Viejo vært stengt for biltrafikk, og først og fremst vært en bydel som består av gågater. Her kan man bruke lang tid på å rusle rundt i et herlig miljø, blant små butikker, historiske bygninger og et utallige restauranter, barer og kaféer. Her opplever du det lokale livet på nært hold og du kan sette deg ned med en god kopp kaffe sammen med bydelens innbyggere.

Opplev de historiske middelalderbygningene

Mens du rusler rundt i Casco Viejo er det umulig å unngå en eller flere av bydelens gamle, historiske bygninger og landemerker. Det er også gode grunner til å oppsøke flere av dem. Et absolutt ‘must’ er å besøke den gamle katedralen Donejakue Katedrala, som dateres tilbake til samme tid som da byen oppstod. Katedralen er bygget i datidens klassiske, gotiske byggestil og er godt bevart. Det er også verd å nevne Plaza Nueva som er en urban plass med flere barer og spisesteder. Her kan du nyte den herlige stemningen og med et måltid i historiske omgivelser under palmene.

Spennende museer i Casco Viejo

Er du interessert i et større innblikk i byens historie kan du med fordel besøke et eller flere av museene i Casco Viejo, så vel som i resten av Bilbao. Bare et steinkast fra Plaza Nueva ligger Bilbaos lille arkeologiske museum, hvor du får et fint innblikk i Baskerlands historie. I tillegg har området flere museer. På Museo de Arte Sacro de Bilbao, som ligger i den sydlige delen av dette nabolaget, kan du oppleve skulpturer, smykker og malerier og på Bilboko Pasoen Museoa som ligger rett bak det arkeologiske museumet kan du oppleve religiøs kunst og utstillinger relatert til påsken i Bilbao

Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

 

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Bilbao

>>> Les mer om Spania

Mer fra Sofia Frederikke Bach

Fra Romernes Barcino til Katalonias Barcelona

Barcelona er en storby som i likhet med mange andre storbyer er...
Læs mere