Opplev det ukjente Toscana

Mange forbinder Toscana med vinmarker, bølgende bakker og … utallige turister fra hele verden. Dette Toscana er billedskjønt, forståelig nok velbesøkt og med tilhørende dyre priser. Men det finnes også et utkants-Toscana, som på andre måter er like spennende, mindre kjent i resten av verden og derfor både mer autentisk og billigere.

For 10 år siden bestemte min kone og jeg oss for å feire jul i Italia. Vi var nygifte og ville gjerne feire høytiden uten gavestress og skrikende barn. Vi var kresne, for ikke å si krevende: Det skulle være et sted hvor det ikke var alt for mange andre utlendinger, men det skulle heller ikke være ute på landet, og så skulle det være veldig hyggelig, helst ikke koste for mye, men samtidig være helt autentisk, og så skulle det selvfølgelig også være en leilighet med peis og balkong/terrasse!

Lykken står den kjekke bi (eller følger den bare de gale?)

Om det skyldes griseflaks, høyere makters innflytelse eller min uuttømmelige viten om Toscana vet jeg ikke, men vi fant det perfekte stedet. I Sør-Toscana ligger byen Abbadia San Salvatore 800 meter over havet, halvveis oppe på fjellet Monte Amiata. Den har 5000-6000 innbyggere, noe som er nok til at man finner restauranter, supermarkeder, slaktere, bakere, kafeer osv.. Og selv om byens sentrum er fascinerende er de eneste turistene her i praksis romere, som setter pris på de korte avstandene, den flotte naturen og de ydmyke prisene.

Ferielejligheder Casa La Vite i Toscana
Med sin plassering i ytterste husrekke i det historiske sentrum i Abbadia San Salvatore er det en risiko for at man kommer til å tilbringe hele ferien på balkongen

Hva du ønsker, skal du få

Det lykkes oss å unngå gavestresset: Vi fikk kun én gave, men den har vi til gjengjeld hatt siden, nemlig leiligheten Casa La Vite, som vi siden da har betraktet som vårt andre hjem. Den var, og er, alt vi kunne ønske oss: Beliggende i byens middelalderkjerne, smakfullt innrettet med gode kjøkkenfasiliteter, super koselig, alltid velholdt, og så har den en søt liten peis og den deiligste balkongen som kun har blitt bedre etter at plasttaket ble byttet ut med en tett vinranke, og at treerne på den andre siden av gata er felt, så vi har god utsikt over landskapet.

Igjen og igjen og igjen

Vi fortsetter å komme tilbake, både for byens og for leilighetens skyld. Det er neppe en måned på året vi ikke har prøvd å bo her.

Ferielejlighederne Casa La Vite i Toscana set indefra
Leiligheten er smakfullt innrettet med gode kjøkkenfasiliteter, alltid velholdt, og så har den en søt liten peis.

Dette er ikke stedet du skal bo hvis du vil på daglige utflukter til alle de største severdighetene i Toscana (selv om byer som Montalcino, Montepulciano og Pienza er innenfor relativt kort kjøreavstand), men vil du oppleve livet i en ekte italiensk by, uten nordmenn, tyskere eller amerikanere rundt deg og bare nyte livet, kan jeg ikke komme med et bedre forslag.

Har du spørsmål angående Casa La Vite?

Hvis du gjerne vil vite litt flere detaljer om leilighetene Casa La Vite, så ring til én av våre eksperter på 23 96 08 73 eller skriv til oss her.

Du kan også lese om byleilighetene, deres fasiliteter, anmeldelser og mye mer på vår side om Casa La Vite her.

Om ukens feriebolig

Hver uke setter vi fokus på en av Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen, og lar en av våre kollegaer som har et inngående kjennskap til den, argumentere for hvorfor akkurat den ferieboligen ville være et godt valg hvis du skal på ferie i Italia.

 

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Filippo

Gå på oppdagelse i Monti-kvarteret i Roma

Roma er delt inn i mange forskjellige bydeler med usynlige grenser. Det...
Læs mere