Opplev en av Nord-Italias best bevarte hemmeligheter

En liten times kjøring utenfor Venezia finner du det spennende vindistriktet “Strada del Prosecco”, som heldigvis foreløpig er en godt bevart hemmelighet for de fleste nordmenn. Heldigvis – fordi da kan jeg fortsatt presentere en av de mange ukjente perlene i Italia.

Perfekt for en kombinasjonsferie

Beliggenheten i Nord-Italia nær Venezia gjør området perfekt for en kombinasjonsferie, og om sommeren kan området brukes som mål for utflukter til variasjon for familier på badeferie langs kysten.

Venedig
Det er perfekte muligheter for kombinasjonsferier i Strada del Prosecco, der du blant annet kan besøke vakre Venezia…

Ønsker du bare en dagstur til Venezia kan det anbefales å la bilen stå i en av de mange stasjonsbyene og ta toget inn til kanalbyen. Som oftest kommer du deg da mye raskere til Venezia enn hvis du kjører selv, og du unngår samtidig problemet med parkering.

Frodige vinmarker og fremragende viner

Selve Prosecco-området er avgrenset av byene Susegana, Vittorio Veneto, Conegliano, Cison di Valmarino og Valdobbiadene.

Området består av et flott bakkelandskap som preges av sine mange vinmarker, og avbrytes kun av de hyggelige, små landsbyene som er drysset ut over landskapet med en kjærlig hånd.

By i vinområdet Strada del Prosecco
Prosecco-området er kjent for dets landskapsmessige skjønnhet

Selv om Prosecco-vinen er den mest kjente fremstilles det også fremragende rødviner i området (f.eks. Colli di Conegliano Rosso, Cabernet Merlot-Rosso Soligo fra vingården Soligo og Savignon-Dogato fra vingården Merotto), og de er absolutt på høyde med de man finner i mer berømte Toscana – og det er selvfølgelig muligheter for vinsmaking her også.

At du befinner deg i et gastronomisk paradis er ikke å stikke under en stol. De mange lokale restaurantene ligger tett i tett, og det kan raskt bli en utfordring å velge mellom alle de spennende mulighetene dersom du kun skal tilbringe noen få dager i området.

Vindruer i Strada del Prosecco
De mange vindruene som dyrkes i Prosecco-området brukes til å fremstille ypperlige viner…

Kvaliteten på de hyggelige overnattingsstedene er langt over middels de fleste steder, og stiller som oftest med et meget personlig preg.

Mange interessante utfluktsmuligheter

I tillegg til Venezia er det mange andre interessante utfluktsmuligheter i nærheten: Hvis du kjører nordover kommer du kjapt til den imponerende fjellkjeden Dolomittene; mot sør kan du besøke Palladios berømte villaer; mot vest finner du det fascinerende Grappa-området der byen Bassano del Grappa er et must, og mot sørøst ligger de mange kjente badebyene.

Udsigt til Dolomitterne
Det er mange spennende utfluktsmuligheter fra Prosecco-området, blant annet en dagstur til fjellkjeden Dolomittene

Vil du vite mer om vinsdistriktet Prosecco?

Hvis du gjerne vil vite mer om det vakre vindistriktet Prosecco kan du lese mye mer om det her. Du kan også ringe oss på telefon 239 60 873 hvis du har spørsmål angående en ferie i området, eventuelt kan du skrive til oss her.

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Caroline

Min utgave av pasta pesto speciale

Dette er min egen versjon av en oppskrift på min favorittpastarett “Pasta...
Læs mere