Opplev historisk kostyme-fotball i Firenze i slutten av juni

Det såkalte Calcio storico arrangeres hvert år på Piazza Santa Croce i Firenze i anledning feiringen av byens helgen San Giovanni, som alltid faller på den 24. juni.

Calcio storico er en fargerik og voldsom affære som mest av alt minner om rugby i festklær, en tradisjon som går helt tilbake til det 15. århundre. Lagene representerer de fire største bydelene, akkurat på samme måte som det store Palio i Siena. Før kampen går deltakerne i opptog gjennom byen fra Santa Maria Novella til banen på Santa Croce-plassen.

Kampenes varighet er satt til 50 minutter og hvert kvalifisert lag stiller med 27 spillere som inntar banen med en fast oppstilling: 4 keepere, 3 forsvarere, 5 midtbanespillere og 15 spisser. Formålet er å score flest mål i nettet som går langs hele banens bredde, og man skyr ingen midler for å nå målet – derfor må kampene ofte avbrytes for å atskille spillerne. Scenariet minner derfor mer om gladiatorkamper enn fotball! Vinnerne belønnes med en stabel med biffer som i vekt tilsvarer en hvit ku, som var den opprinnelige premien.

NB. Noen år faller kampene på dagene rundt den 24. juni.

Har du lyst til å lese mer om Firenze? Ta f.eks. en titt på artikkelen “Firenze utenfor turiststrømmen” av min kollega Louise, der du kan få gode ideer til hvordan du opplever det mer uspolerte Firenze.

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Caroline

Min utgave av pasta pesto speciale

Dette er min egen versjon av en oppskrift på min favorittpastarett “Pasta...
Læs mere