Opplev høsten i Nord-Italia!

Høsten i Nord-Italia kan være en ganske interessant opplevelse, ikke minst på det kulinariske planet, der herligheter som trøfler og vilt kombineres med fremragende, klassiske viner. Været er ofte mildt og behagelig nok til at man fortsatt kan oppholde seg utendørs på en innbydende fortauskafé i en av de mange spennende kulturbyene.

Les vår spennende artikkel om trøfler i Italia her

Nord-Italia forener på elegant vis både kultur, gastronomi, fjell, brusende elver og du kan på en uke eller bare noen få dager rekke å oppleve mange spennende ting.

Veneto

I regionen Veneto formidler vi opphold i både større, mer kjente byer som f.eks. Verona, men også i mindre og mer ukjente byer som Cittadella, Longare og Soave.

Verona
Verona er én av de mange store byopplevelsene du kan få i Nord-Italia på høsten…

Går du og vurderer et opphold i en hyggelig, liten by omkranset av en middelaldermur, kan vi f.eks. anbefale 3-stjerners Hotel Roma i Cittadellas centrum.

Se alle våre feriehus og hoteller i Veneto

Lombardia

Også i regionen Lombardia er høsten én lang høstfest. Er du glad i god mat og vin – og setter pris på å innta de uimotståelige, italienske lokalproduktene midt i vinlandskapene, kan du vende snuten mot vindistriktet Franciacorta ved Iseosjøen.

På det familievennlige og vinproduserende landstedet Agriturismo Villa Gradoni får du restaurant, basseng og leiligheter med egen terrasse.

Agriturismo Al Rocol i Lombardiet
Agriturismo Al Rocol i Lombardia er et slaraffenland for vinelskere…

Eller nyt restauranten og gårdsbutikken på nærliggende Agriturismo Al Rocol. Her i Franciacorta får du ikke bare vinlandskap og innsjølandskap – du får også lett tilgang til de severdige middelalderbyene Bergamo og Brescia. Hva mer kan du ønske deg på en ferie?

Se alle våre feriehus og hoteller i Lombardia

Piemonte

Regionen Piemonte er kjent for sine fremragende viner Barolo og Barbaresco, for ikke å glemme de lekre trøflene som preger det lokale kjøkkenet. Naturen er nydelig med frodige, myke bakker, dyrebare vinmarker, skogområder og ikke minst Alpene i nord.

Piemonte
Piemonte byr bl.a. på storslåtte vinlandskaper….

Hovedstaden i Piemonte er Torino, som er en veldig flott by omkranset av grønne bakker og Po-elva som snor seg rundt byen. Bykjernen appellerer med mange hyggelige gatemiljøer, fortauskaféer, shoppingmuligheter og ikke minst fremragende restauranter. Vi formidler opphold på flere fine og sentrale hoteller i Torino.

Byene Alba, Bubbio, La Morra og Vinchio er sentrale og viktige utgangspunkter for de som kanskje drømmer om å overvære vinhøstingen og trøffelsesongens begynnelse.

Se alle våre feriehus og hoteller i Piemonte

Innsjøene

Om naturopplevelser står høyt på din prioriteringsliste, er Ortasjøen og Lago Maggiore ypperlige alternativer. Her er det f.eks. gode muligheter for fotturer i den innbydende naturen. Ønsker du derimot en større kombinasjon av kultur og natur kan vi på det varmeste anbefale både Comosjøen og Gardasjøen, der vi kan tilfredsstille ethvert krav du måtte ha til pris og standard.

Trenger du hjelp med å planlegge din ferie i Nord-Italia?

- ring våre eksperter på 239 60 873, eller skriv til oss ved å klikke her
Tagger fra artikkelen
, ,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere