Opplev romantiske Santorini med Hideaways

Opplev Hellas sin skjønnhet og sjarm på Santorini

Den halvmåneformede vulkanøya Santorini lokker med sine vakre strender, sine råe klipper, sitt klare lyseblå vann og sin greske imøtekommenhet. Denne øya er en klassisk feriedestinasjon av mange gode grunner. Ikke minst når romantikken skal dyrkes og tosomheten nytes, er Santorini det perfekte reisemålet.

Du kan reise med Hideaways på ferie til vakre Santorini, hvor vi har håndplukket et par helt spesielle, sjarmerende kvalitetshoteller til deg, din partner og din familie.

Les mer om: Reiser til Santorini i Hellas med Hideaways

La kjærligheten få nytt liv på Santorini

Santorini er som de fleste greske øyer velegnet til ferie for hele familien. Imidlertid er øya særlig kjent for å være en av de beste destinasjonene i Hellas hvis man ønsker å gjøre noe ekstra bra for parforholdet. Santorini ligger på en vulkan som stadig er aktiv – og hvis krater, som en fascinerende detalj, ligger ute under havet. Det skaper unike betingelser for en ualminnelig rå, variert og vakker natur, og de vulkanske månelandskapene tilfører en fornemmelse av romantisk mystikk til din ferieopplevelse.

Romantiska miljöer på Santorini
Romantiske omgivelser på Santorini

Øyas spennende natur danner en ramme om de ideelle omgivelsene å nyte hverandre i – og når man lar seg skjemmes bort på et av de lekre hotellene Hideaways samarbeider med, glemmer man alt om hverdagens stress og jag

Avslapning på Santorinis fargerike strand

Forestill deg at du faktisk sitter på kanten av en kjempestor, aktiv vulkan. Det er fredelig under solen og du kan når som helst skli ned i det kjølende, krystallblå vannet som rolig skvulper innover de fine sandstrendene. Den vulkanske bakken gjør at sanden har forskjellige farger, alt etter hvilken av øyas mange attraktive strender du velger: Hvitt, rødt eller svart. Spesielt den sorte sanden blir voldsomt varm i løpet av dagen, så det er ikke på en av de sorte strendene du uten videre skal begrave tærne dypt i når du nyter ettermiddagssolen.

Slap helt af i solen
Slapp av i solen ved havet på Santorini

Flere av Santorinis strender er omgitt av ville klippeformasjoner som gjør en dag på stranden til en ekstra minneverdig opplevelse. Slapp helt av i solen i din lenestol med

en iskald drink – og fornem samtidig naturens villhet når du kikker på de fascinerende klippeformasjonene som er formet av havets og vindens langsomme arbeid gjennom årtusener. Strandliv på Santorini er noe utenom det vanlige og stranden lokker året rundt: Selv i vintermånedene har det forekommet at temperaturen har sneket seg opp over 25 grader. Varmest og mest solrikt er det midlertid mellom mai og oktober, og badevannet begynner å bli behagelig varmt fra og med juni.

En flørt med det tradisjonelle greske kjøkken

En stor del av en god ferie i Hellas er å smake på de mange lekre rettene som det tradisjonelle greske kjøkkenet har å by på. Santorini har, som alle andre greske øyer, sin egen variant av den greske cuisine og den kan du glede deg til.

Når du har latt sansene forlyste seg med de friske og krydrete smakene av hjemmelaget tzatziki, vinblader med finhakket kjøtt, grillede auberginer og fisk fra Middelhavet tilberedt på lokalt vis, så prøv den velsmakende lokale spesialiteten Domatokeftedes. Det er kanskje en prøvelse for tungen å uttale navnet, men du vil ikke angre på anstrengelsene når du opplever hvordan Santorinis lokale kokker kan trylle med tre så simple ingredienser som mel, tomater og løk.

den klassiske moussaka
Den klassiske moussaka’en er en mettende hovedrett.

En gresk salat med fetaost, kapers, oliven og friske agurker vekker appetitt på de mer mettende hovedrettene såsom den klassiske moussaka’en eller veltilberedt kebab med krydret ris.

Les også: Seks sjarmerende byer i Hellas

Skjønnhet og fortid på Santorini

Santorinis byer er så godt som alle en fryd for øyet, og man føler ofte at man beveger seg rundt i et levende postkort. I hovedstaden Firas tilfelle vil du føle deg hensatt til et forbløffende maleri. Fira ligger høyt på klippene og er sammen med de tre andre byene kjent som calderaens øyebryn. Caldera er et ord for et enormt vulkansk krater som oppstår når en vulkan har sunket ned detter et kraftig utbrudd – slik som det har skjedd i havet ved Santorini. Fra Fira samt byene Oia, Imerovígli og Firostefáni har du en enestående utsikt over vulkanen.

den verdensberømte arkæologiske udgravning Akrotiri
Den verdensberømte arkeologiske utgravingen Akrotir. Foto: Carolyn SuggCC BY-SA 2.0

Når du har ferie på Santorini må du ikke gå glipp av den verdensberømte arkeologiske utgravningen Akrotiri. De eldste beboelsene man har funnet spor av i utgravingen dateres helt tilbake til år 500 før Kristi fødsel, da Akrotiri var en liten fiskerlandsby. Beboelsen ble ødelagt da vulkanen brøt ut i 1627 og mange av etterlevningene ble begravet i aske. Dette har hatt en beskyttende effekt, så mange verktøy samt vakre frescoer og andre former for kunst er velbevarte. Det er et spennende dykk ned i gresk og europeisk historie du foretar deg, når du bruker en feriedag i Akrotiri.

Gled dig til din ferie på Santorini med Hideaways.

Tagger fra artikkelen
, ,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere