Opplev Venezias legendariske karneval

Har du noensinne opplevd Venezias legendariske karneval? Hvis ikke har du sjansen nå, for karnevalet er i full gang i disse dager og fortsetter helt frem til 9. februar.

Uten å risikere å tråkke noen på tærne vil jeg hevde at karnevalet i Venezia er blant Europas mest omtalte og kjente. Og det er uten grunn, for hvor ellers finner du så mange arrangementer, fortryllende stemning og så avanserte og eventyrlige kostymer? Ettersom det er utallige både innendørs- og utendørsarrangementer bør du skaffe deg et program ved ankomsten, eller gjøre grundige forberedelser på karnevalets offisielle hjemmeside – så i stedet for å legge i vei om høydepunktene vil jeg heller komme med et nyttig tips.

Karneval i Venedig
Venezias aller vakreste kostymer finner du ofte ikke på Markusplassen, men andre steder i byen

Et nyttigt tips

Det aller beste tipset jeg kan gi deg som vurderer å reise til Venezia og oppleve byens karneval, eller som allerede er der nede, er å finne de rette stedene å nyte de fantastiske kostymene som er rene kunstverk i seg selv. Mange velger å ta bilder av de kostymekledde på Markusplassen og hele området ved Dogepalasset, der alle står som sild i tønne. Hvis du derimot velger å ta en vannbuss over til øya Isola di San Giorgio (kjapt og greit) får du oppleve Venezias vakreste kostymer på nært hold som pryder området med campanilen i bakgrunnen. Kun et fåtall turister drar ut hit – et rent paradis for fotoentusiaster.

Mand udklædt til karneval i Venedig
Det lages haugevis med masker til karnevalet i Venezia

En historisk tradition

Karnevalet i Venezia er en historisk tradisjon, men den har ligget i dvale i mange år og ble først gjenopptatt på 70-tallet etter initiativ fra byens hoteller som hadde lavsesong i februar. Dette ble gjennomført med så stor suksess at Venezias hoteller i dag er stappfulle under karnevalet. Det er derfor en god idé å se etter hoteller innenfor kjøreavstand til Venezia – hvis du ikke allerede er der nede på denne tiden av året.

Les om de andre store karnevalene i Italia og landets karnevalstradisjoner her

Tagger fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Brød og tulipaner – få tips om italienske filmer

Kunne du tenke deg litt kulturell inspirasjon før du drar på ferie...
Læs mere