Opplevelser for hele familien på Tenerife

Teide på Tenerife
Den største severdighet på Tenerife: Vulkanen Teide.

Når vintermørket og kulden senker seg over Norge, drømmer mange av oss om å reise til solen og varmen i sør. Et av de mest populære reisemålene i vintermånedene er Kanariøyene. Den største i denne spanske øygruppen er Tenerife, som i tillegg til et solrikt klima året rundt byr på mange spennende opplevelser for både barn og voksne. Les videre og få inspirasjon til en opplevelsesrik ferie på Tenerife – både sommer og vinter.

Teide nasjonalpark – kom tett på en sovende kjempe

Spanias høyeste fjell, vulkanen Teide (3718 m), dominerer landskapet på Tenerife. Området rundt vulkanen, som sist hadde utbrudd i 1798, er utpekt som nasjonalpark, Parque Nacional del Teide. Her kan du oppleve et stort utvalg av plante- og dyrearter som lever i skyggen av den sovende kjempen – inkludert flere arter som bare finnes på Tenerife.

Teide nasjonalpark er på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest besøkte i Europa. Teide er også en naturopplevelse du ikke må gå glipp av på turen til Tenerife. Når du kommer fra et frodig land som Norge, er det fascinerende å oppleve det golde «månebildet» som vulkanutbruddet skapte. Dette er en unik naturopplevelse som du ikke kan få veldig mange andre steder i Europa.

Mye er gjort for at du som besøkende skal få mest mulig ut av et besøk i nasjonalparken. Det inkluderer et godt veinett i hele parken, to besøkssentre, en restaurant for forfriskninger og utsiktspunkter med panoramautsikt over en stor del av parken. Det er også et omfattende nettverk av stier hvis du ønsker å utforske det særegne landskapet til fots. Ta taubanen opp til «La Rambleta», som ligger i 3555 meters høyde. Fra denne toppstasjonen er det en kort spasertur til utsiktspunkter hvor du kan nyte storslått panoramautsikt over Tenerife med utsikt til de andre delene av skjærgården. Husk ekstra klær, da temperaturen er merkbart lavere i store høyder. Det er ofte snø på toppen av vulkanen langt ut på våren.

 

Siam Park er et meget populært utfluktsmål for familier. Her har de morsomme og nervepirrende vannsklier for barn i alle aldre og deres foreldre. Foto: Stephen Jones, CC BY 2.0

Siam Park

Det eksotiske landskapet i Teide nasjonalpark er en uforglemmelig opplevelse uansett alder. Men hånden på hjertet skal det sies at har du med deg barn på turen til Tenerife, vil nok en tur til Siam Park vekke enda større begeistring. Det er en av Europas største badeland. Her kan du enkelt bruke mesteparten av dagen på å ha det gøy i skliene og bassengene. Parken har turer for våghalser på jakt etter et ekte adrenalinrush, bassenger med store, kunstige bølger og mer fredelige turer for de minste i familien. Som parkens navn tilsier, er temaet Thailand, som kan sees i de mange Thai-inspirerte bygningene.

Siam Park på Tenerife har blitt kåret til verdens beste badeland av Tripadvisor-brukere flere år på rad. Du finner det populære badelandet i Playa de las Americas sør på Tenerife, som det er gode forbindelser til fra resten av øya.

Spansk kultur

Spesielt i den sørlige og mest solrike delen av Tenerife er turismen uttalt. Ønsker du å oppleve litt mer autentisk spansk kultur, er det spesielt den nordlige delen av øya som er interessant. Været svinger litt mer i løpet av året i nord, med mer nedbør om vinteren, men sett med skandinaviske øyne er det mildt også da. Selv om det ikke blir like varmt her som på den sørligste delen av øya, er det også flere flotte strender. Sist, men ikke minst, er det nord på Tenerife du finner øyas mest interessante kulturbyer.

Den sjarmerende kystbyen Garachico på nordkysten var for eksempel en gang Tenerifes viktigste havneby og øyas kommersielle sentrum. Byen mistet imidlertid denne statusen under et stort vulkanutbrudd i 1706, da lava strømmet ned gjennom byen og fylte store deler av havnebassenget. Den dramatiske historien og havbadingen i området El Caletón gjør Garachico til et populært utfluktsmål 300 år senere. Byens idylliske gamle bydeler med sine hvitkalkede og fargede hus inviterer deg til å ta en rolig spasertur. På en rolig dag anbefales det også å prøve sjøbadene, hvor du kan bade mellom lavasteinene. 

Det er også nord på Tenerife du finner øyas andre verdensarvsted, den gamle hovedstaden San Cristóbal de La Laguna. Her kan du bruke lang tid på å rusle rundt i det stemningsfulle sentrum. De mange eiendommene som tilhørte de tidlige conquistadores har vakkert restaurerte fasader og indre gårdsrom som ofte er åpne for publikum.

 

Playa de las Teresitas med gylden sand importert direkte fra Sahara. Foto: dronepicr, CC BY 2.0

Strendene

Sør på Tenerife er det stort sett strandvær året rundt. Selv midt på vinteren er været her som en typisk mild sommer i Norge, med dagtemperaturer på 19 – 22 grader. Sjøen er litt på den kjølige siden (18-19), men selv om vinteren er det varmt nok for en rask dukkert. Om sommeren stiger naturligvis temperaturen, men ikke voldsomt. Det vil da typisk ligge rundt 26-28 grader på dagtid. Det er det omkringliggende Atlanterhavet som demper temperatursvingningene i løpet av året.

Siden Tenerife er den største av Kanariøyene, kan du nyte et bredt utvalg av strender. Det inkluderer alt fra strender med gyllen sand importert fra Sahara til naturlige strender med vulkansk svart sand. Du kan også velge mellom populære strender med alle tenkelige fasiliteter og mer intime steder hvor du kan sole deg uforstyrret.

Hvalsafari

Det samme klimaet som tiltrekker seg solhungrige feriegjester, lokker også hvaler og delfiner til det tempererte vannet rundt Kanariøyene. Opptil 21 forskjellige arter passerer dermed årlig gjennom kanalen mellom Tenerife og La Gomera.

Spesielt Tenerifes sørvestkyst er derfor kjent som et godt utgangspunkt for å oppleve hval i sitt naturlige element ute på åpent hav. På båtturer ikke langt fra kysten har du svært gode sjanser til å møte blant annet delfiner, grindhvaler og de store spermhvalene. De fleste av hvalsafari-turene går fra havnen i Los Gigantes og fra Los Cristianos. Det anbefales å bestille turen dagen før, så er du sikker på at det er plass. Dette kan gjøres på nett, men det anbefales også å gå en tur rundt i havnene som tilbyr utflukter. Da kan du sjekke båtene på forhånd og kanskje forhandle deg frem til en bedre pris.

Hvalsafari-turene varer vanligvis i 2-3 timer, og mange inkluderer et kort stopp ved en pittoresk strand/bukt hvor du kan nyte en forfriskende svømmetur.

Reiser til Tenerife

Ovennevnte var bare en håndfull av de mange severdighetene og attraksjonene du finner på Tenerife. I tillegg kommer for eksempel kulinariske opplevelser, og et bredt spekter av kulturarrangementer, som også garanterer uforglemmelige ferieminner. I årets første måneder kan du for eksempel oppleve det berømte karnevalet i gatene i hovedstaden Santa Cruz. Det sies å være verdens nest største karneval etter det i Rio de Janeiro.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Du kan i tillegg velge blant våre nøye utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller

Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon?  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om Tenerife

>>> Les mer om Spania

Tagger fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Marie B.

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere