Lær å lage Salsa Verde

Det finnes mange versjoner av denne delikate og anvendelige sausen, kalt grønn saus på norsk, som er en videreutvikling av Bagnet Verd. Den serveres til forskjellige retter, spesielt der kjøtt står i hovedfokuset.

Her gir jeg deg noen gode tips og råd til hvordan du kan tilberede den. Buon Appetito!

Fakta:
Antall personer: 4
Tilberedning: ca. 20 min.

Ingredienser:
Til ca. ½ liter:

  • 2 skrellede hvitløksfedd
  • 10 ansjoser i olje, lagt på tørkepapir en stund for å trekke ut overflødig olje
  • 1 liten håndfull saltede kapers, skylte og lagt på tørkepapir
  • 1 stor bundt bladpersille
  • 1 bundt basilikum
  • 2 ss. dijonsennep
  • ½ dl rødvinseddik
  • 3 dl ekstra jomfruolivenolje

Slik gjør du:
Finhakk hvitløk, ansjoser, kapers, persille og basilikum, og rør inn resten av ingrediensene til du får en meget tykk saus og smagk til med kvernet pepper. Servér den med brød eller grissini som en antipasto eller som tilbehør til kjøttretter.

En sommerlig variant av oppskriften kan være å lage en grov potetmos rørt med Salsa Verde eller å blande den med lett kokte nypoteter.

Kunne du tenke deg å få flere italienske oppskrifter?

- så klikk her og meld deg på vårt nyhetsbrev
Tagger fra artikkelen
Mer fra Emilie Fuglsang

Prøv sjokolade-mandelkake fra Capri

Har du også drømt deg vekk til den flotte Amalfikysten og den...
Læs mere