Opskrift: Stekt egg

Uovo fritto al tartufo con crostone di pane e crema al Monte Veronese

Jeg har tatt turen til den noditalienske regionen Veneto. Jeg har akkurat kjørt en tur nord for vakre Verona for å besøke Locanda 800 og deres hyggelige eiere. Solen skinner, fuglene synger og gresset gror på dette lille landhuset som i dag rommer en meget etterspurt restaurant Locanda 800 og de to rommene som leies ut på på 2. etasje. Det hele er omkranset av et landlig og autentisk lokalsamfunn hvor det merkes at de jobber hardt for å høyne kvaliteten.

Å ankomme Locanda 800, spise her og også bo her, er en sann fornøyelse hvis du som meg selv verdsetter når de setter fokus på detaljer. De har tenkt på alt fra borddekningen, menyen og utvalg av viner. De setter virkelig kjærlighet i alt de gjør.

Jeg var så heldig og fikk denne oppskriften med meg hjem, men krever litt kunnskap, litt penger (trøffel er ikke akkurat billig) og litt kjærlighet til å lage mat. Så hvis du klarer det, så kast deg over Locanda 800s Uovo fritto con crostone di pane e crema al Monte Veronese (stekt egg med trøffel og brød med kremost.)

Tilbredning ca. 40 min.
Antall personer 4

Ingredienser

  • 6 egg
  • 250 g melk
  • 20 g smør
  • 20 g mel
  • 150 g ostetype Monte Veronese, revet (denne osten er av kumelk og fås både i bløt og fersk utgave og en eldre lagret variasjon. Du kan evt. også bruke en annen lagret ost av kumelk som Parmesan eller Grana-ost som ligger i hyllene ved siden av Parmesanosten i supermarkedet.
  • 4 skiver lyst brød av god kvalitet
  • Brødsmuler eller grillmel
  • Nøytral olje til frityrsteking
  • Fersk trøffel

Tilbredning

Eggene: Sett på en gryte med vann som skal kokes. Legg de 4 eggene og kok dem i 6 minutter. Nå de er ferdigkokte kjøler du dem i vann med isbiter. Etter noen minutter i det kalde vannet, skrelles eggene uten av de går i stykker. Nå skal disse eggene dyppes i de resterende eggene (pisk dem med en gaffel) og så skal de blandes inn i brødsmulene eller grillmelen til de er helt dekket. Eggene skal dobbeltpaneres, så når du har blandet dem èn gang skal de ha en tur til.

Kremen: Kremosten er en slags besciamel. Så smelt smørret i en liten gryte, tilsett mel og lag en melbolle. Tilsett så melk (heslt ikke for kald) og rør det inn til en krem uten klumper. Til slutt legger du den revet osten inn i kremen.

Til slutt: Varm oljen opp og smelt litt smør i en panne, hvor brødskivene vendes i, slik at de får farge på begge sidene. Når oljen er varm, dypper du eggene ned i hvor de skal ligge ca. 1 minutt hver hvor de får farge, men fortsatt er bløte inni.

Serveringen

Anrett hver tallerken enkeltvis. Start med brødskivene, som dekkes av kremosten og toppes med det friterte egget . Deretter legger du på papirtynne skiver fersk trøffel. Din rett er nå klar til å serveres.

Tagger fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Paola

Familieferie ved Luganosjøen

Sommeren 2015 pakket vi vår Ford stasjonsvogn og dro på en italiensk kjør-selv-ferie og...
Læs mere