På Madeira blir det aldri vinter

Madeira er vintertemperaturene kun 4-5 grader lavere om vinteren enn om sommeren. Med andre ord har ikke Madeira en ekte vinter – og nettopp derfor er øya det perfekte vinterferiestedet for oss nordeuropeere. Les mer her!

Med sine dagtemperaturer på omtrent tyve grader og massevis av soltimer er Madeira det perfekte vinterreisemålet når det er kaldt og mørk hjemme i Norge. Øya ligger heller ikke langt unna, og på vinterstid må man som regel forlate Europa for å finne tilsvarende gode vær på vinteren.

Hoteller på hele Madeira

Våre hoteller på Madeira ligger fordelt over flere steder på – eller i nærheten av – kysten. Vi tilbyr hoteller på både nord-, sør- og vestkysten, hvorav flere av dem byr på formidabel havutsikt. Med andre ord; vi har noe for enhver smak!

Til tross for at du kanskje har vært på Madeira tidligere, finner du helt sikkert et hotell i et nytt område som er verdt å utforske. På flere av våre destinasjoner er det selvsagt også mulig å vende tilbake til de samme stedene, dersom du foretrekker det.

Uavhengig av hvor på Madeira du velger å bo mens du ferierer på øya, kan du på kort tid nå alle øyas forskjellige severdigheter med bil. Madeira er som en egen verden, der du kan dra av gårde på eventyr i et avgrenset område.

Funchal byr på et tørt klima og solrikt vær

Været på hele Madeira er som regel varmt og solrikt, også på høsten og vinteren. Madeiras hovedstad Funchal ligger beskyttet av fjell i Funchalbukten, og derfor er været her noe tørrere og mer solrikt enn andre steder på øya. Funchal ligger på øyas sørkyst, som nyter godt av enda flere soltimer enn øyas nordlige del; dette bør man absolutt bemerke seg før man reiser av gårde på ferie til Madeira.

Funchal har over fire ganger så mange soltimer som Norge i desember og januar og er derfor en perfekt destinasjon for deg som søker D-vitaminer på vinterstid. Det behagelige vinterværet på Madeira skyldes i stor grad den varme og stabile temperaturen i det omkringliggende havet.

På tross av at vannet er noe kaldere enn om sommeren, er det fullt mulig å bade i Funchalbukten og andre steder på Madeira i vinterhalvåret.

 

Madeira – øya som er grønn hele året

Madeira er kjent som blomsterøya og for sine grønne farger. Selv på vinteren er øya grønn, og det er uten tvil en behagelig følelse å oppleve de klare, friske fargene når man forlater Norge med sine nakne trær.

På vinteren finner man fortsatt grønne blader og forskjellige, fargerike blomster på Madeira. Vel og merke er det noe mer nedbør på Madeira om vinteren enn hva som er tilfelle på sommerstid, men regnet kommer som regel i byger og bidrar til å bevare øyas grønnfarge. Samtidig er det tørt og solrikt på Madeira mesteparten av året – også på vinteren.

Madeira er den perfekte destinasjon for vandreturer på vinteren. Temperaturen ligger omkring tyve grader eller noe lavere og er som skapt for vandreturer i den grønne, kuperte (og noen steder fjellrike) naturen. Dersom man ønsker å gå på lengre vandreturer på Madeira, er nok vinterens tyve grader å foretrekke på bekostning av sommerens 25 grader. Øya er særlig kjent for sine vandrestier langs levadaene, som er et omfattende system av vanningskanaler som ble bygget for å frakte vann fra nordsiden til sørsiden på øya for å tjene landbruksnæringen, som særlig består av sukkerrør og druer til den verdensberømte madeiravinen.

Madeiras kyststrekninger er spektakulære, og med en leiebil kan man reise rundt og besøke flere av de fantastiske utsiktspunktene på øya

Madeira tar juletiden seriøst, på tross av sitt varme klima

Husk at lokalbefolkningen, på tross av at det aldri blir skikkelig vinter på Madeira (i hvertfall ikke kaldt og mørkt), markerer jul og nyttår på ekte vis. Madeira har faktisk verdens største fyrverkeri på nyttårsaften.

Juletiden blir markert med massevis av dekorasjoner og festlig julebelysning i Funchals hyggelige gater. Mange velger å feire julen og nyttår på Madeira, hvilket ikke er vanskelig å forstå. På øya får du neppe en hvit jul, men til gjengjeld byr øya på alt annet som trengs for en fantastisk jul.

Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Portugal

>>> Les mer om Madeira 

Tagger fra artikkelen
, ,
Mer fra Louise Laurenius

Sjørepublikkenes Regatta

Regattaen finner som regel sted den første helgen i juni, og det...
Læs mere