På eventyr i Gran Canarias vulkanlandskap

Landskap på Gran Canaria

Du forbinder sikkert Gran Canaria med lange, vakre strender, og de er da også en av øyas viktigste attraksjoner. Men begir du deg litt inn i landet på øya venter et ekte eventyr i form av et helt unikt og eksotisk dyre- og planteliv. Les om Gran Canarias herlige natur og bergtagende landskap her!

De fantastiske landskapene på Gran Canaria er perfekt egnet for dagslange vandreturer, og det er hele tiden noe å se på underveis. Øyer – spesielt øyer så isolerte som Kanariøyene – har alltid en unik flora og fauna konsentrert på et relativt lite område. Gran Canarias natur er mettet med opplevelser som bare venter på å bli oppdaget av deg.

Landskapene på både Gran Canaria og de andre Kanariøyene er formet av vulkaner, noe som gir en ekstra dramatisk fremtoning. Man kan si at Gran Canaria ligger på én stor vulkan, som heldigvis ikke har hatt et utbrudd på mange tusen år.

Gran Canarias beskyttede naturparker

Det er ikke bare eventyrlystne vandrere og gjester på aktiv ferie som har fått opp øynene for Gran Canarias særegne natur med det rike plante- og dyrelivet. Også naturforskere har glede av den unike og allsidige villmarka på øya. For å sikre forskningen i Gran Canarias natur og miljø er store områder av øya inkludert i et naturbeskyttelsesnettverk.

Teror, Gran Canaria, Canary Islands, Spain-shutterstock_100306610
Vakre landskaper og yndige byer – her i Teror

Noen få steder på Gran Canaria er dermed forbeholdt forskere – hovedsakelig geologer biologer og lignende – men de fleste naturparker kan besøkes av alle, og de egner seg utmerket til dagsutflukter eller inspirerende vandreturer. Utsiktene underveis er fantastiske på grund av det vulkanske landskapet, og luften er naturligvis helt frisk på denne øya som ligger et godt stykke ute i Atlanterhavet.

Utendørsaktiviteter året rundt

Å vandre rundt på den indre og den sørlige delen av Gran Canaria er en sann fornøyelse, og opplevelsen blir ikke mindre hvis man er heldig og stifter bekjentskap med noen av øyas unike fugler eller firbente, noe som slett ikke er usannsynlig da dyrelivet på Gran Canaria er rikt.

Gran Canaria har et mildt klima året rundt, og mens det er vinter i Norge er det lunt på Gran Canaria. Det gode været gjør Gran Canaria til det perfekte reisemålet hvis utendørsaktiviteter står høyt på ønskelisten din i reiseplanen. Naturen på øya er en uuttømmelig kilde til opplevelser og glede.

Mer fra Louise Laurenius

Sjørepublikkenes Regatta

Regattaen finner som regel sted den første helgen i juni, og det...
Læs mere