Palma de Mallorcas slott og palass

Bellver
Bellver-slottet. Foto:

Hvis du er fascinert av kongelige historier og gamle festninger, er Palma de Mallorca det rette reisemålet for deg. Her på den spanske middelhavøyas hovedstad finner du fortryllende slott der du kan reise tilbake i tid.

Les videre her, om du vil fordype deg i Mallorcas imponerende fortid og bli trollbundet av disse historiske vidunderne.

Bellver-slottet

Katedralen Santa Maria i Palma, også kjent som La Seu, er uten tvil hovedstadens mest kjente landemerke. Den må du selvfølgelig besøke på din reise til Palma! Når du har sett den enestående katedralen har du fortsatt store opplevelser til gode i byen hvis du er fascinert av storslåtte, gamle byggverk.

Første stopp er Castell de Bellver som ligger majestetisk på en bakketopp. Som en ekstra bonus byr det derfor på en fantastisk utsikt over Palma-bukta. Denne sirkelformede middelalderborgen ble bygget i det 14. århundre. Det er en sann perle av gotisk arkitektur. Når du trer inn i festningens innergård vil du straks bli grepet av den historiske og mystiske atmosfæren. Utforsk de forskjellige tårnene som omgir gården og la fantasien løpe fritt med tanker om fortidens drama som kan ha utspilt seg her.

Bellver
Bellver. Foto: Patrick Baum – Unsplash

Det sirkelformede slottet

Bare det å kunne nyte den fantastiske panoramautsikten over byen og det krystallklare middelhavet fra slottsmurene, er verdt besøket alene. 

Slottet – eller rettere sagt borgen – var da det ble bygget, det første av sitt slag i verden. Bellver-slottet er nemlig en ekte sirkelformet borg. De runde formene gir borgen et organisk preg som man vanligvis ikke ser i europeiske festninger. At Bellver-slottet også er ualminnelig vel bevart på tross av alderen, gjør det til en severdighet utover det vanlige.

Det er stemning over Bellver-slottet, og de tykke borgmurene forteller om både kultur og historie på Mallorca. I dag er borgen et bymuseum, men gjennom tiden har borgen hatt avgjørende betydning for Palma flere ganger. Først var borgen en kongeresidens. Senere i middelalderen motstod Bellver-slottet to beleiringer og var med på å redde Palma

Se mer om åpningstider, billetter, aktiviteter osv. på den offisielle hjemmesiden deres.

En stor del av festningen er tegnet av Pere Salva, som også hadde stor betydning for tilblivelsen av den neste severdigheten vi skal se på: La Almudaina.

Du finner Almudaina like ved den iøyenfallende katedralen. Foto: Yves Alarie – Unsplash

Kongepalasset La Almudaina

Når du har tatt til deg stemningen på Castell de Bellver, er det på tide å utforske Palau de l’Almudaina. Dette er nok et av Palma de Mallorcas imponerende slott. Dette kongelige palasset som ligger rett ved siden av Palma-katedralen, var en gang i tiden fast residens for kongene av Mallorca

Du vil føle deg som en ekte konge eller dronning når du trer inn i palassets overdådige saler og rom . Beundre den vakre gotiske og mauriske arkitekturen, og bli trollbundet av de store hagene og den fredelige gårdsplassen. Det er nesten som å gå tilbake i tid, og historien føles plutselig veldig nærværende.

Kongepalasset La Almudaina har fortsatt status som kongelig residens, og tilhører Spanias nåværende kongefamilie. Den er én av åtte kongeresidenser som kongefamilien har bruksrett over, rundt omkring i kongeriket. Fordi det fortsatt brukes som kongelig palass den dag i dag, er det i en usedvanlig god stand.

La Almudaina er også Palmas Alcázar, det vil si et befestet palass som opprinnelig ble bygget som en arabisk festning, men ble erobret av spanjolene og omgjort til et kongelig palass helt tilbake på 1300-tallet.

Nyt de stemningsfulle gatene i Palma. Foto: Eddie & Carolina Stigson – Unsplash

Middelalderstemning i de brosteinsbelagte gatene

Men middelalderstemningen i Palma stopper ikke ved slottene. Du bør også ta deg god tid til å spasere en tur i de smale gatene i gamlebyen. Her vil du også kjenne historiens sus i de brosteinsbelagte gatene mellom de gamle bygningene med deres tradisjonelle mallorcanske arkitektur.

Når du går gjennom de buktende gatene finner du mange små butikker, hyggelige kaféer og stemningsfulle restauranter. La deg friste av duften av nybakt brød fra bakeriene, eller la deg forføre av de fargerike og fristende delikatessene i de lokale spesialforretningene. Om det rumler i magen er det også gode muligheter for å skjemme bort smaksløkene dine med autentiske mallorcanske retter og tapas i verdensklasse.

Bestill reisen din til Palma de Mallorca her!

Palma er med sine historiske severdigheter og pulserende kulturliv et høydepunkt på enhver tur til Mallorca. Herfra har du dessuten noen av øyas beste strender innen kort avstand. Vil du kombinere sightseeing med badeferie er det altså gode muligheter til det her!

Vi i Escapeaway er spesialister på å håndplukke hoteller med gode anmeldelser fra tidligere gjester som kan danne den perfekte rammen for ferien din. Hos oss velger du selv hvor mange dager du vil reise. I søkemaskinen vår kan du enkelt bestille en samlet pakkereise til Palma de Mallorca, inkludert flyreise, hotellopphold og flybytte. Du kan selvfølgelig også velge å bare bestille hotell på Mallorca gjennom Escapeaway hvis du ønsker å arrangere transporten selv.

Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

 

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Palma

>>> Les mer om Mallorca

>>> Les mer om Spania

Tagger fra artikkelen
, ,
Skrevet av
Mer fra Marie B.

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere