Ro, vennlighet og middelalderlig sjarm i Bergamo

Det er sikkert flere enn meg som gjerne vil finne et helt spesielt overnattingssted når det er ferie-tid. Helst et sted som oser av sjel, historie og personlighet, og som man ikke kan finne hvor som helst. Vi er sikkert også flere som ønsker å bo med landsbystemning og middelalderlig sjarm uten trafikkstøy, men som samtidig ikke vil unnvære å være tett på storbylivet.

Alt dette kan man få oppfylt på B&B Entro Le Mura på toppen av den helt vidunderlige byen Bergamo.

Landsbystemning midt i byen

Her oppe finner du ikke reinsdyr og forblåste vidder som vi gjerne forbinder den middelalderlige bydelens navn, Alta, med, men ro, hygge, vakre gamle bygninger, sjarmerende torg, stemningsfulle spisesteder og et hav av kaféer med utendørs servering – og sist, men ikke minst et fint utvalg av delikatesseforretninger og andre brukbare butikker.

Kun få minutters gange fra alle disse herlighetene ligger en rolig, liten gate der brosteinene en gang for lenge siden ble møysommelig lagt i det fineste sildebeinsmønster, og der det hersker en landsbystemning som gjør det vanskelig å begripe at du befinner deg midt i en by!

Bergamo
Når du bor på B&B Entro Le Mura er du både tett på det myldrende livet i en halvstor italiensk by og midt i en landsbyaktig atmosfære…

Her, bak en av de tunge tredørene, gjemmer B&B Entro Le Mura seg, og eieren Enrica byr på historiske rammer, vennlighet og en deilig hage. Til tross for husets høye alder er det absolutt ikke gått på kompromiss med komforten – de syv rommene er innredet lyst, skandinavisk og moderne og har til og med gratis wi-fi. Alle rommene utstråler personlighet og det er tydelig at Enrica har lagt sin kvinnelige sjel i alle de små detaljene, og at hun betrakter enhver krok som sitt eget hjem – noe det faktisk også er, for hun bor selv i øverste etasje sammen med sin familie og deres glade hund.

Utsikt, utsikt og atter utsikt

Hagen er stedets største pluss, for maken til utsikt! Her kan du sitte i en solstol og nyte roen og byens tak midt i alt det grønne, og når været er godt kan du innta frokosten her på terrassen. Det gode været legger også opp til et besøk i den nordvestlige enden av Alta, der du finner den botaniske hagen Orto Botanico Lorenzo Rota. Eller hva med en tur opp til borgen San Vigilio fra 1200-tallet, som nås med kabelbanen (funicolare på italiensk). Borgen ligger på byens høyeste fjell, og du kan derfor se utover hele byen og enda lenger!

Morgenmad på hotel B&B Entro Le Mura
Frokost på hotellet B&B Entro Le Mura når den ikke inntas på hotellets terrasse…

Innkjøp og transport

Har du behov for enda flere shoppingmuligheter før hjemreisen tar det kun ca. 10 minutter med enten buss eller kabelbane å komme ned til den nederste bydelen som kalles Bassa. Her nede finner du moderne storbystemning og et rikt handelsliv. Og når du da har fått tilfredsstilt shoppingbehovet og har hendene fulle av handleposer, kan du prise deg lykkelig over at bussen til flyplassen Orio al Serio holder til her nede – rett ved togstasjonen – og at det kun tar et øyeblikk og ca. 7 km å komme seg ut dit.

Vil du vite mer om B&B Entro le Mura?

Du kan lese om hotellets priser, fasiliteter og anmeldelser m.m. her. Du er også hjertelig velkommen til å ringe oss på 239 60 873 hvis du har spørsmål om hotellet, eller skrive til oss her.

Om ukens feriebolig

Hver uke setter vi fokus på en av Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen, og lar en av våre kolleger som har et inngående kjennskap til den argumentere for hvorfor akkurat den ferieboligen ville være et godt valg hvis du skal på ferie i Italia.
Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Brød og tulipaner – få tips om italienske filmer

Kunne du tenke deg litt kulturell inspirasjon før du drar på ferie...
Læs mere