San Lorenzo-strøket: Opplev det alternative Roma

Hvis du vil oppleve et Roma du ikke har sett før bør du dra til universitetsstrøket San Lorenzo. Her møter du ikke de menneskene du ellers møter på Piazza Navona og ved Trevi-fontenen. I tillegg møter du på noen helt andre priser hvis du velger å spise eller overnatte her.

Kvarteret San Lorenzo, som ligger nordøst for Romas berømte historiske sentrum, har fått sitt navn fra byporten Porta San Lorenzo og er av nyere dato sett i forhold til mange andre av Roms bydeler; strøket er nemlig bygget mellom 1884 – 1888. Det bodde opprinnelig arbeidere her, som kom hit for å utnytte de mange mulighetene byens utvikling tilbød. Siden har mye endret seg, og den dag i dag er bydelen hovedsakelig bebodd av studenter, for her ute ligger et av Romas store universiteter; Università La Sapienza. Området er derfor preget av liv og unge mennesker, og her skorter det ikke på restauranter, pizzeriaer, puber, barer og festlig stemning – livet og de glade dager lever i beste velgående i San Lorenzo! Og det varer gjerne til langt ut på natten!

Bor du i San Lorenzo møter du et alternativt Roma. Her møter du som sagt folk du ikke møter i det historiske sentrum, og prisene på overnatting og måltider er bemerkelsesverdig lavere enn tilsvarende muligheter i Romas sentrum. Her finner du også severdigheter som basilikaen San Lorenzo Fuori le Mura, den vakre byporten Porta Tiburtina (tidligere Porta San Lorenzo) og kirken Santa Maria Immacolata.

Basilikaen San Lorenzo Fuori le Mura
Innendørs i Basilikaen San Lorenzo Fuori le Mura. Det historiske bildet er tatt av James Anderson (1813-1877) eller hans sønn Domenico Anderson (1854-1938)

Vil du komme deg fra San Lorenzo til Romas kjente severdigheter og sentrum, er mulighetene også mange. Området rundt sentralbanestasjonen Termini kan nås på en kort spasertur. Men flere busser og trikker leder også inn til Romas pulserende hjerte. Trikk 3 kan benyttes til/fra bl.a. Colosseum, Forum Romanum, Cirkus Maksimus, Pyramiden, Porta Porteses gademarked, Galleriet for moderne kunst, Det Etruskiske Museum og Zoologisk Hage. Buss 71 frakter deg til Spansketrappen, Trevifontenen og shopping i Via del Corso på et kvarters tid, mens du kan komme deg til Vatikanet med buss 492.

Er du interessert i å lese om andre bydeler i Roma?

Da bør du også lese vår artikkel om Romas nye latinerstrøk, det for mange ukjente Monti-kvarteret, eller vår populære artikkel “Roma på to måter“, som omhandler og sammenligner Trastevere-strøket og Prati-strøket.

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Caroline

Min utgave av pasta pesto speciale

Dette er min egen versjon av en oppskrift på min favorittpastarett “Pasta...
Læs mere