Sjørepublikkenes Regatta

Sørepublikkernes Regatta - Regata delle Antiche Repubbliche Marinare

Regattaen finner som regel sted den første helgen i juni, og det er de fire store sjørepublikkene Amalfi, Genova, Pisa og Venezia som bytter på å være vertsbyer for begivenheten.

Regattaen ble først avholdt i 1955 i Genova, og siden har de andre byene kommet til. Begivenheten begynner med et historisk kostymeopptog fra sentrum og ned til havnen der alle båtene ligger klare. Det er i alt 400 båter som kalles for “Galleoner” som rommer åtte roere og én fører. Hver båt er malt i forskjellige farger og med forskjellige figurer alt etter hvilken by de kommer fra. Amalfis båter er mørkeblå og prydet med en bevinget hest, Genovas båter er hvite med en drage, Pisas båter er mørkerøde og dekorerte med en ørn, mens båtene fra Venezia er grønne med en løve på. Roerne er alle kledd i fargerike kostymer som representerer deres by.

Deltagere

Det er ikke lenge siden roerne utelukkende bestod av atleter med opphav i en av de fire byene, og regelen tilsa at de måtte ha bodd i byen i minst 10 år. I 2004 ble reglene endret, og nå må halvparten av roerne komme fra den gjeldende byen og den andre halvparten kan komme fra hele regionen byen ligger i. Regattaen strekker seg over 2000 meter og vinneren får et trofé som blir erstattet med en pengepremie året etter.

Når og hvor?

  • Venezia i 2021, 2025 og 2029
  • Amalfi i 2022, 2026 og 2030
  • Pisa i 2023, 2027 og 2031
  • Genova i 2020, 2024, 2028 og 2032

Snakk gjerne med en av våre erfarne reisekonsulenter for tips og råd dersom dere ønsker å få med dere Sjørepublikkenes Regatta.

Tagger fra artikkelen
, , , ,
Skrevet av
Mer fra Lars Krogh

Ekspertenes anbefalinger i Italia

Carolines favoritter på bystemning i Italia Synes du også det er vanskelig...
Læs mere