Skal du velge ferieleilighet eller hotell i Italia?

Når du går i gang med din ferieplanlegging er det flere ting å forholde seg til. Hvor vil du reise? Vil du på badeferie eller kanskje en mer kulturelt preget ferie? Hvilke fasiliteter ønsker du at feriestedet skal inneholde? Og sist, men ikke minst, hvordan vil du bo – i ferieleilighet eller på hotell?

Hva får du når du velger en ferieleilighet?

Å bo i leilighet er deilig fleksibelt, spesielt i forhold til de måltidene du inntar i løpet av dagen. En leilighet har nemlig alltid kjøkkenfasiliteter som for eksempel kjøleskap, kokeplater, diverse kjøkkenutstyr og servise samt ofte komfyr, mikrobølgeovn, vannkoker og fryser.

Velg å bo i en ferieleilighet hvis du ikke vil være avhengig av å gå ut og spise, men heller selv kunne lage den maten du har lyst på. Her vil det også være en mulig å spare en del hvis feriebudsjettet skal holdes litt nede. Du kan også selv bestemme når på dagen du ønsker å spise, noe som kan være en fordel da mange restauranter i Italia først åpner i 20-tiden.

Hvis du reiser med barn er det greit å ha adgang til et kjøleskap med litt brød, yoghurt og frukt når sulten melder seg hos de små uten at du da må suse ut i butikken og kjøpe det. Det kan også være en viss trygghet i at man vet at ens barn får noe som de faktisk liker og gidder å spise.

De moderne ferielejligheder Aba Village i Toscana med lækker pool
De moderne ferieleilighetene Aba Village i Toscana med lekkert basseng

En annen fordel ved å ha adgang til et kjøkken er at du kan handle på noen av de lokale markedene og selv eksperimentere med lokale råvarer. Men du skal være oppmerksom på at de færreste ferieleiligheter har et like velutstyrt kjøkken som vårt eget hjemme, og det er for eksempel en god idé selv å ta med en skarp kniv, noe som sjelden vil være å finne.

Du kan se alle våre ferieleiligheter her – hvis du vil se hvilke ferieleiligheter som er ledige og hva de koster når du skal avsted, kan du selv taste inn din informasjon i søkemotoren ovenfor.

Er dere flere enn to reisende og gjerne vil bo sammen er en ferieleilighet også å foretrekke. Her kan dere ofte bo en hel familie sammen, og det vil typisk være et oppholdsrom der dere kan samles og snakke om dagens begivenheter og utflukter eller spille et spill.

På mange steder vil det være flere leiligheter på samme område. Så er dere to eller flere familier som reiser sammen er det opplagt å velge leiligheter der dere kan møtes i fellesområdene og sammen benytte dere av stedets fasiliteter som for eksempel basseng. Her er det også opplagt å møte andre gjester og skape nye bekjentskaper, kanskje av andre nasjonaliteter.

Størstedelen av ferieleiligheter leies kun ut på ukebasis og som oftest fra lørdag til lørdag. Så har du tenkt deg en ferie der du ikke vil reise for mye rundt fra sted til sted, ha mer fleksibilitet med tanke på måltider, samt dere er flere som reiser sammen, er leilighet klart å foretrekke.

Har du lyst til å leie en villa til hele familien eller en vennegruppe? Besøk vår side om leie av villa i Italia her.

Hvorfor skal du velge hotell?

Fra det øyeblikket du ankommer ditt hotell og til du reiser igjen vil det være noen som tar hånd om deg og er klare til å hjelpe, enten det dreier seg om å få nye håndklær på rommet, bestille transport eller komme med forslag til utflukter. Det gir deg en viss trygghet og sikkerhet at det alltid er noen du kan henvende deg til og noen som holder øye med hvem som kommer og går.

Når du er på ferie er det deilig å slippe hverdagens sure plikter som rengjøring. Dette slipper du nemlig når du bor på hotell. Her blir rommet ryddet, gjort rent og sengen redd opp. Du kan til og med velge om håndklærne skal skiftes daglig, selv om de fleste hoteller oppfordrer til at man passer på miljøet ved å gjenbruke dem. Skikken er at hvis man legger håndklærne sine på gulvet vil man gjerne ha dem skiftet, mens hvis de henger vil man gjerne gjenbruke dem.

Fra det øjeblik du ankommer til dit hotel og til du rejser igen vil der være nogen der tager hånd om dig. Her hotel Cellai i Firenze.
Fra det øyeblikket du ankommer ditt hotell og til du reiser igjen vil det være noen som tar hånd om deg. Her Hotel Cellai i Firenze.

Som regel kjøper du ditt hotellopphold inklusiv frokost, og mange ganger er det også mulighet for å kjøpe middag. Du behøver derfor bare sette deg til rette i restauranten og nyte måltidet ditt, uten å selv måtte stå for tilberedelsen eller oppvasken. For de fleste er det deilig å slippe unna noen av hverdagens plikter i løpet av ferien. Men du skal være oppmerksom på at mange hoteller i Italia ikke serverer en så rik frokost som den vi er vant til hjemmefra – og i mange tilfeller vil middagen også være en fastsatt meny.

På hotell kan du som oftest bestille opphold i færre dager enn 7. Det vil si at hvis du har lyst til å reise litt rundt fra sted til sted og besøke forskjellige områder er det opplagt å velge et par netter på flere hoteller.

Du kan se alle våre hoteller her – hvis du vil se hvilke hoteller som er ledige og hva de koster når du skal avsted kan du taste inn din informasjon i søkemotoren ovenfor.

Hvorfor skal man velge den ene boligformen fremfor den andre?

Den helt grunnleggende forskjellen på å bo i leilighet og på hotell er først og fremst kjøkkenfasilitetene. I leiligheten bestemmer du selv når og hva du vil spise, men du skal også selv stå for matlagingen og ikke minst opprydningen. Ved opphold på hotell spiser du på restaurant, enten på hotellet eller ute. Her setter du deg bare til rette og lar deg oppvartes uten å måtte tenke på de praktiske tingene. Det finnes også en kombinasjon av hotell og leilighet kalt aparthotel. Her bor du typisk i små leiligheter med et tekjøkken og det er mulighet for en eller annen form for pensjon (frokost eller middag) på stedet.

Morgenmaden er normalt inkluderet, når du bor på hotel på din ferie...
Frokosten er vanligvis inkludert når du bor på hotell på din ferie…

Når du bor på hotell skal du altså ikke styre med de praktiske tingene som rengjøring og matlaging. Denne formen for opphold velger du gjerne for bekvemmelighetens skyld. Til gjengjeld er rengjøring og frokost med på å gjøre oppholdet dyrere på hotell enn i en ferieleilighet.

De fleste hoteller har rom der det maksimalt kan bo 4 personer. Hvis dere er en familie på over 4 personer, eller reiser flere sammen, vil dere nok foretrekke en leilighet der dere alle kan være eller bo samlet.

Det kan altså være flere faktorer som spiller inn på om du velger en leilighet eller et hotell. Typisk vil barnefamilier som søker en ukes opphold eller mer finne det optimalt å velge en ferieleilighet, mens et par som reiser sammen og gjerne vil oppleve flere områder typisk vil velge et hotellopphold med kortere varighet.

Uansett hvilken boligform du foretrekker kan du søke etter både hoteller, ferieleiligheter og villaer i Italia i søkemotoren her.

Tagger fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Caroline

Min utgave av pasta pesto speciale

Dette er min egen versjon av en oppskrift på min favorittpastarett “Pasta...
Læs mere