Smak på desserten biancomangiare fra Sicilia
Skrevet av Marie
2024-02-20
Smak på desserten biancomangiare fra Sicilia
Her kan alle være med - prøv deg på en annerledes og enkel dessert fra Sicilia. Nedenfor gir jeg deg noen gode tips om oppskriften, tilberedingen og serveringen av den sicilianske desserten.
God appetitt!
Ingredienser:
- 1 l melk
- 4 ss maisstivelse (f.eks. Maizena)
- 3 ss sukker
- 1 knivspiss salt
- litt sitronskall
- litt kanel
Fremgangsmåte:
Løs opp stivelsen i melk (litt av gangen) og tilsett resten av melken sammen med sukker, salt og sitron når stivelsen er helt oppløst. Blandingen varmes på lav varme under konstant omrøring til det begynner å koke. Ta kjelen av varmen, fjern sitronskallet og tilsett litt kanel.
Servering:
Porsjonsanrettes i serveringskåler og serveres kaldt. Velbekomme!
Vinanbefaling:
Dette er en ganske lett og sart dessert og derfor vil jeg velge en vin som matcher dette. Hvis vi skal holde oss til det sicilianske ville jeg gått for en Zibibbo (en lokal variant av Moscato), som karakteriseres ved å fortsatt ha en frisk og aromatisk stil. Det er også noen produsenter som har begynt å lage zibibbo som en lettmusserende søt vin, inspirert av Moscato d'Asti, og en slik ville supplere desserten veldig godt.
Hvis disse forslagene er vanskelig å finne på vinmonopolet kan man bruke en Moscato d'Asti i stedet.
Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.
Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.
Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt
>>> Les mer om Escapeaway
>>> Les mer om våre Hideaways hoteller
>>> Les mer om Sicilia
>>> Les mer om Italia