Solskinn og eventyr – Hvorfor du bør reise på sensommeren

Algarve strand
På Algarvekysten indbyder sensommeren stadig til strandliv. Foto: Ioana Mohanu - Unsplash

 

Sensommeren er den perfekte tiden for å utforske Europas skjulte skatter uten å måtte kjempe med sommervarme og store folkemengder. Mens høsten begynner å kaste sine skygger over våre nordlige breddegrader, lokker den sørlige delen av Europa fortsatt med mange soltimer og lune kvelder.

Hvis du har muligheten til å reise, er den fortryllende perioden mellom august og oktober en ideell tid for å utforske noen av Europas mest populære reisemål. Enten du drømmer om å vandre gjennom pittoreske landsbyer langs den italienske kysten, slappe av på en idyllisk gresk øy, utforske historiske byer fylt med arkitektoniske underverk, eller bare nyte smakene av middelhavsmat, er sensommeren en utmerket tid å reise.

Nyt den roligere atmosfæren i lavsesongen på Europas mest populære destinasjoner. . Foto: mana5280Unsplash

Fordeler med å reise på sensommeren

Les med her og få inspirasjon til sensommerens reisemål, men først noen av de viktigste grunnene til at sensommermånedene er ideelle for en eventyrlig tur med Escapeaway.

Behagelige temperaturer

I sør, spesielt i middelhavsregionen, har sommerens mest intense varme begynt å lette. I stedet byr sensommeren typisk på mer behagelige og milde temperaturer, hvor du kan være mer aktiv. Det gjør det mer behagelig å utforske byer, strender og naturattraksjoner når du ikke raskt blir overopphetet.

Etter skandinavisk målestokk føles det ofte fortsatt veldig sommerlig i middelhavslandene i slutten av august, september og ut i oktober. Du kan derfor enkelt fortsatt pakke badetøyet for en ferie på sensommeren. En varm genser for de sene kveldene er lurt, men de tunge vinterklærne kan du la være hjemme.

Billigere utenom høysesongen

Etterspørselen etter reiser er generelt lavere på sensommeren. Du har derfor større sjanse til å finne billige flybilletter og hoteller på de fleste destinasjoner. Finner du et godt tilbud på en tur på sensommeren, åpner det for muligheten til å krydre ferien med litt mer uforglemmelige opplevelser og kanskje kjøpe noen ekstra suvenirer med hjem.

I søkemotoren her på Escapeaway finner du enkelt de billigste prisene på reiser. Vår søkemotor holder øye med billettprisene for rutefly til våre destinasjoner hele døgnet. Når du kjøper fly- og hotellreise hos oss, dekkes du automatisk av Reisegarantifondet, uavhengig av hvor du reiser til og fra.

Correfoc i Barcelona. Foto: Gerard Reyes, CC BY-SA 2.0

Opplev lokale festligheter

Sensommeren er en tid hvor lokalsamfunnene feirer sine tradisjoner, historie og kultur gjennom livlige festivaler og andre arrangementer som gir deg som besøkende en unik mulighet til å oppleve de lokale tradisjonene.

På en storbyferie i Barcelona kan du for eksempel oppleve den tradisjonelle La Mercè. Festivalen finner sted hvert år 24. september til ære for Barcelonas skytshelgen, Jomfru Maria av Mercy. Festivalen går vanligvis over flere dager og byr på en rekke arrangementer som hyller både byens tradisjoner og samtidskultur. Under La Mercè forvandles Barcelonas gater, torg og parker til scener for musikk, dans, kunst, brannshow, fyrverkeri og mye mer.

En av de mest spektakulære begivenhetene under La Mercè er Correfoc, som bokstavelig talt betyr «ildløp». I denne festlige prosesjonen løper «diables» (djevler) gjennom gatene med flammende fakler og fyrverkeri, mens folk danser, synger og følger med. Det er en fascinerende opplevelse å se de fargerike og ildpustende skapningene vri seg og snu seg gjennom gatene, og skaper en elektrisk atmosfære i byen.

En annen ikonisk begivenhet er Castells, hvor menneskelige tårn bygges av Castellers – menneskelige tårn som kan nå flere etasjer høyt. Det er en gammel katalansk tradisjon der deltakerne jobber sammen i en spektakulær visning av balanse og styrke.

Mindre turisttrafikk

Å reise på ferie i skoleferien kan være en fin tid. Spesielt hvis du og familien ønsker å nyte det avslappende strandlivet og de lune sommerkveldene, er juli og august ideelle. Det er imidlertid ikke til å unngå at det også er betydelig flere turister på de populære reisemålene i denne høysesongen.

Fra slutten av august og resten av sensommeren, når skoleferien rundt om i Europa er over, er de fleste destinasjonene merkbart mindre overfylte. Sensommeren er derfor et opplagt tidspunkt å reise på hvis du vil unngå de store folkemengdene. Lokale restauranter, attraksjoner og strender er vanligvis mer tilgjengelige i løpet av disse månedene. Med færre andre turister på reisemålet, er det også en bedre mulighet til å oppleve en autentisk lokal hverdag.

Forleng sommeren på Cinque Terre i Italia. Foto: Martin KatlerUnsplash

Hvor bør jeg dra på sensommeren?

På sensommeren er det rikelig med muligheter både for å ha en skikkelig ferie og nyte livet og en ferie med mange aktive opplevelser. Fra sjarmerende kystbyer til historiske perler, kulinariske herligheter og naturlige underverker, du er bortskjemt med valgmuligheter med et vell av fantastiske destinasjoner.

Her følger bare et lite utvalg av de mange reisemålene på Escapeaway, som er perfekte for en tur på slutten av sommeren.

Santorini, Hellas

Denne fantastiske øya i Egeerhavet er kjent for sine hvitkalkede hus med blå kupler, spektakulære solnedganger og krystallklare strender. På sensommeren kan du spasere fredelig gjennom de sjarmerende gatene i byene Fira og Oia. Reiser du til Santorini må du selvfølgelig også besøke noen av de lokale vingårdene og smake på den gode lokale vinen.

>> Finn ferien til Santorini

 

Cinque Terre, Italia

Denne pittoreske rekken av fem landsbyer langs den italienske rivieraen tar seg fantastisk ut på sensommeren. Nå som temperaturen inviterer til mer fysisk aktivitet, er det ideelt å gå på fotturer i Cinque Terre. Det er en uforglemmelig opplevelse å vandre mellom landsbyene og nyte en utrolig utsikt over Middelhavet og de fargerike husene. På sensommeren vil været være perfekt for å utforske de smale stiene, og det vil fortsatt være varmt nok til å ta en forfriskende dukkert i sjøen etter turen.

>> Finn ferien til Cinque Terre

 

Dubrovnik. Foto: MjUnsplash

Dubrovnik, Kroatia

Dubrovnik, også kjent som “Adriaterhavets perle”, er en by full av historie og sjarm. Ta en spasertur på de godt bevarte bymurene, som gir en unik utsikt over gamlebyen og det asurblå havet. På sensommeren blomstrer Dubrovnik i all sin prakt, ettersom temperaturene har blitt mildere og mer behagelige. Byen er fortsatt livlig, men den mest intense turismen fra høysesongen har lagt seg. Det er en mulighet til å utforske Dubrovniks sjarmerende gamleby i en mer rolig atmosfære.

>> Finn ferien til Dubrovnik

Edinburgh, Skottland

Hvis du elsker å reise med historiske severdigheter og levende kultur, kan Edinburgh godt være det rette reisemålet for deg. Den skotske hovedstaden byr på en rekke festivaler og arrangementer på sensommeren. Opplev for eksempel den verdenskjente Edinburgh Festival Fringe, som byr på teater, musikk og komedie fra hele verden. Det trekker absolutt mange besøkende til byen, men det er verdt bryet å oppleve det.

>> Finn ferien til Edinburgh

Algarve, Portugal

Algarvekysten i det sørligste Portugal er spesielt kjent for sine gylne strender og pittoreske fiskerlandsbyer. På sensommeren er det fortsatt mange soltimer, men mer plass på strendene. Perfekt for å få i seg litt ekstra vitamin D før den lange vinteren setter inn.

Men Algarve er mye mer enn sol og strand. Regionen er rik på historie og kultur, og det er mange sjarmerende byer og landsbyer å utforske. Gamlebyen i Faro, hovedstaden i Algarve, er for eksempel verdt et besøk med sine trange brosteinsbelagte gater og historiske bygninger. Lagos, en pittoresk kystby, lokker med sin fascinerende maritime historie og fantastiske fjellformasjoner.

For de eventyrlystne inviterer de litt lavere temperaturene på sensommeren også til utendørsaktiviteter i Algarve. Langs turstier og sykkelruter kan du for eksempel ta innover deg det vakre landskapet, som er preget av rike grønne daler og dramatiske kystklipper.

>> Finn ferien til Algarve

Nyt det siste av sommersolen på en tur på sensommeren. Foto: Roberto GamitoUnsplash

Bestill reisen din med Escapeaway nå!

Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Hellas

Mer fra Louise Laurenius

Sjørepublikkenes Regatta

Regattaen finner som regel sted den første helgen i juni, og det...
Læs mere