Amalfikysten høres fantastisk ut, men er det ikke tungvint?

Du har sikkert allerede blitt tipset om ferie på den billedskjønne Amalfikysten som ligger sør for Napoli. Har du ikke allerede vært der er det utvilsomt et av de stedene du bør besøke neste gang turen går mod sør. Men kanskje du er i tvil om hvordan du lettest kommer deg dit, og hvordan du kommer deg rundt?

Selve Amalfikysten er en forholdsvis kort strekning på ca. 40 kilometer som befinner seg på sørsiden av den Sorrentinske halvøya. Den strekker seg fra den kjente turistbyen Positano til den mer ukjente, men hyggelige byen Vietri sul Mare. Hovedbyen på kysten heter Amalfi, og den er bl.a. sentrum for de mange bussene som forbinder de små byene langs hele kysten. Amalfi har i motsetning til de fleste andre av byene langs kysten en skikkelig havn, og herfra har du mulighet for å seile til både Salerno og øya Capri. I sommersesongen er det vanligvis også mulig å seile mellom de fleste av byene langs kysten.

Havudsigt til øen Capri på Amalfikysten
På øya Capri kan du nyte de fantastiske utsiktene mot havet
positano
Den billedskjønne kunstnerbyen Positano
Smuk terrasse med udsigt på Amalfikysten
Utsikt fra terrassen i Villa Cimbrone i Ravello

Du kan bruke mange timer på å studere flyavganger, togtider, bussplaner og båtruter, for det kan gjerne virke litt uoversiktlig å få de mange mulighetene til å gå opp i reisekabalen din, og hjemmesidene er ikke alltid oppdaterte. Men fortvil ikke, for den offentlige transporten fungerer faktisk ganske godt – selv om det også kan være enkelte utfordringer.

Hvis du foretrekker å leie bil, noe som bestemt også er en mulighet, er utfordringene bare annerledes. Se vår side med feriehus, hoteller og ferieleiligheter når du reiser til Sorrento her

Flytransport

De fleste velger å reise til Amalfikysten med fly. Den billigste løsningen er å fly til Roma, som har to flyplasser: Roma Fiumicino (mot vest) og Roma Ciampino (mot sør). Fiumicino er den internasjonale flyplassen, mens Ciampino betjener lavprisselskaper og charterfly.

Fly til Amalfikysten
De fleste velger å reise til Amalfikysten med fly

Du kan også velge å fly til Napoli, som med en avstand på kun 65 km til Amalfikysten er den nærmeste flyplassen. Det går ganske få direktefly fra Norge til Napoli, så du bør være innstilt på en mellomlanding. I flyplassen kan du velge å leie bil eller benytte offentlig transport. Klikk her for å se hvilke flyselskaper som flyr til Roma og Napoli

Bil eller offentlig transport?

Om du velger å leie bil eller benytte offentlig transport er et spørsmål om temperament og smak.

Velger du å leie bil har du frihet til å kjøre akkurat dit du vil og på akkurat det tidspunktet som passer for deg. Til gjengjeld må du være innstilt på at veiene på Amalfikysten er smale og at det er veldig mange krappe svinger. Trafikken kan være svært intens i sommermånedene, så du risikerer å stå en del i kø, i tillegg til at det kan være vanskelig å finne parkering. Så velger du å leie bil anbefaler vi at du velger den minste modellen og søker etter et overnattingssted som tilbyr parkering, eller velg å bo i en by med parkeringshus, som f.eks. Amalfi, Ravello eller Positano.

Vælger du at leje bil, har du din frihed til at køre lige derhen, hvor du har lyst til og på det tidspunkt, hvor det passer dig.
Velger du å leie bil har du frihet til å kjøre akkurat dit du vil og på akkurat det tidspunktet som passer for deg.

Velger du offentlig transport slipper du det suset i magen som fort kan komme om du skulle møte de store turistbussene på de smale veiene, for her kan selv erfarne sjåfører komme til kort. Til gjengjeld må du ha god tålmodighet, for bussene kan også sitte fast i trafikken, så derfor må du være innstilt på at rutetidene kanskje ikke alltid stemmer. Om sommeren kan bussene til tider være fylt til bristepunktet, så det kan være vanskelig eller umulig å få en sitteplass. Til gjengjeld kommer du i tett kontakt med lokalbefolkningen og de andre turistene som har valgt å benytte seg av offentlig transport.

Offentlig transport til og fra Romas flyplasser

Fra Romas flyplasser Fiumicino og Ciampino kan du ta flybuss eller tog til sentralbanestasjonen Stazione Termini. Herfra kan du ta tog videre mot Amalfikysten. Se vår artikkel om taxi, tog, buss og bilutleie i Roma her.

Transport til og fra Rom lufthavn
Fra Romas flyplasser Fiumicino og Ciampino kan du ta flybuss

Tog fra Roma til Napoli eller Salerno

Fra Stazione Termini kan du ta tog til Napoli eller Salerno. Til begge byene kan du velge et av de mange lyntogene “Frecce”, og da tar turen til Napoli kun ca. en time, men til Salerno bør du beregne en god time mer. Hvis du velger intercitytog tar turen til Salerno ca. 3 timer. Se tider og bestill billett her.

Offentlig transport eller taxi til og fra Napoli flyplass

Hvis du flyr til Napoli er det flere muligheter. Du kan ta buss eller taxi inn til Napolis sentralbanestasjon, der du kan ta tog til Salerno eller Sorrento. Velger du taxi fra flyplassen til stasjonen (ca. 6 km), så husk å få en fast pris. Du kan naturligvis også ta taxi fra flyplassen i Napoli til Amalfikysten, og den offisielle prisen per dags dato (27.09.2016) er 140 euro, men sørg for å få en fastsatt pris.

Vinmarker og bjerge nær byen Ravello
Utsikt fra Ravello mot landsbyene Pontone og Pogerola
Lækker Raviolli på Amalfikysten
Lekker Ravioli på Amalfikysten
En af de fantastiske klippeformationer, du kan opleve på Amalfikysten
På Capri kan du seile gjennom hullet i Faraglioni-klippene

Fra flyplassen har du også mulighet for å ta buss til Salerno eller Sorrento. De kjører noen få ganger om dagen. Se følgende link med informasjon, eller finn mer informasjon på flyplassen for avgangstider og priser på flybusser.

Offentlig transport fra Napoli til Sorrento, eller fra Salerno til Amalfi

Hvis du har valgt å tilbringe ferien i byen Sorrento, som ikke ligger på Amalfikysten, kan du ta lokaltoget “Circumvesuviana” fra sentralbanestasjonen i Napoli. Turen tar ca. en time, og det går tog flere ganger i timen. Se kjøreplaner her. 

Skal du på ferie på Amalfikysten og skal du bo på strekningen mellom Vietri sul Mare og Amalfi, tar du tog fra Napoli til Salerno og deretter bussen derfra mot Amalfi. Den stopper 100 m fra togstasjonen og går ca. en gang i timen hele uken.

Amalfi
Byen Amalfi har gitt navn til den verdensberømte kyststrekningen

Den stopper ved de fleste av kystbyene og turen til Amalfi tar ca. en time. Skal du videre mot Scala og Ravello må du skifte buss i Amalfi.

Se etter ruten: SALERNO – MAIORI – AMALFI

Skal du derimot bo på strekningen mellom Amalfi by og Positano er det lettere å ta lokaltoget “Circumvesuviana” til Sorrento, hvor du kan bytte til bussen til Amalfi, som bl.a. stopper i Positano.

Se etter ruten: SORRENTO – POSITANO – AMALFI

Vil du vite mer om Amalfikysten?

Besøk vår side om Amalfikysten her, hvor du blant annet kan se alle våre feriehus og hoteller i området, eller ring til en av våre eksperter på 239 60 873 eller skriv en forespørsel til oss her.

Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Simon Westh Henriksen

Bøfler i baronens seng

Det er tidlig om morgenen, og solen sender sine første stråler oppover...
Læs mere