Oppdag de naturlige bassengene på Madeira

Mange soltimer og milde temperaturer har gjort Madeira til et yndet reisemål blant oss skandinaver. Det er spesielt populært å reise til Blomsterøya om vinteren, men Madeira er like interessant om sommeren. Madeira er en oase for naturelskere og eventyrere, og utover de grønne dalene og de dramatiske fjelltoppene ligger en av øyas mest fascinerende trekk – dens naturlige bassenger. Enten du besøker øya om vinteren eller sommeren, bør du pakke badetøyet fordi disse naturlige underverkene tilbyr en imponerende opplevelse hvor du kan nyte det naturen har skapt.

Bli med oss ​​på en reise gjennom noen av Madeiras mest enestående naturlige bassenger, og oppdag også noen av øyas mest fantastiske strender.

Porto Moniz – skapt av naturen, utviklet av mennesket

Porto Moniz er utvilsomt et av de mest fascinerende stedene på Madeira. Den lille kystbyen på øyas nordvestkyst har skapt et av øyas mest imponerende naturlige bassenger, og kombinerer det beste fra to verdener – naturens kreativitet og menneskets teknologi. De vulkanske fjellformasjonene som rammer inn bassengene er en skattekiste av formasjoner som ser ut som ekte kunstverk. Bergartene har blitt dannet gjennom tusenvis av år, av bølger og havets krefter, og er et perfekt eksempel på naturens kunstnerskap. Vannet i bassengene er krystallklart og har en blendende blå nyanse. Du kommer neppe til å kunne motstå fristelsen til å ta et forfriskende bad i dette naturbassenget.

Men det som gjør Porto Moniz enda mer imponerende er den menneskelige intervensjonen. Her er det tilrettelagt med fasiliteter som solsenger, garderober og restauranter, noe som gjør besøket mye mer behagelig. Så etter en forfriskende svømmetur i bassengene, kan du slappe av på en solseng, mens du nyter den dramatiske utsikten over havet og klippene.

De naturlige bassengene i Porto Moniz er en spektakulær opplevelse både på sommeren og vinteren. Foto: Torben Höhn via Unsplash

Porto Moniz har også et spa-anlegg med sjøvann, som tilbyr avslappende behandlinger med utsikt over havet. Det er vanskelig å finne et mer avslappende sted å skjemme bort seg selv. For de eventyrlystne besøkende finnes det også mulighet til å utforske de omkringliggende klippene og sjøgrottene, enten gjennom guidede turer eller på egen hånd hvis du er en erfaren svømmer. Området er et populært utfluktsmål for snorklere, hvor de kan utforske undervannsverdenen som gjemmer seg under overflaten.

Seixal – en naturskjønn hemmelighet

Hvis du lengter etter en autentisk opplevelse av Madeiras naturlige skjønnhet, så er Seixal stedet for deg. Denne sjarmerende landsbyen nord på øya tilbyr en annerledes, mer tilbaketrukket opplevelse enn de mer kommersielle turistområdene – og dette er et sted mange besøkende fortsatt går glipp av. Seixal er kjent for sin strand med svart lavasand og de dramatiske klippene som omgir den.

Denne vulkanske svarte sandstranden er ikke bare vakker å se på, men gir også en sterk kontrast til det asurblå vannet. Når bølgene fra Atlanterhavet ruller inn og slår mot steinene, danner de sprutende vannkaskader, noe som gir stedet en nesten magisk atmosfære. Det mest imponerende ved Seixal er imidlertid det naturlige bassenget som naturen har skapt i form av en skjermet bukt. Her møter det kalde sjøvannet de varme strømmene i Ribeira Funda-elven, og skaper et sted perfekt for bading. Bassenget er naturlig beskyttet av omkringliggende steiner, og vannet er rolig nok til at du kan nyte en trygg svømmetur.

I nærheten av Seixal kan du oppdage naturlige fossefall og vakre klipper. Foto: Ashwien Jurawan via Unsplash

Det som virkelig gjør Seixal spesiell er dens autentisitet. Det er ingen luksuriøse hoteller eller store folkemengder her. I stedet finner du små fiskerlandsbyer, rustikke restauranter som serverer deilig fersk sjømat, og vennlig lokalbefolkning som gjerne deler sine historier og tradisjoner. Å besøke Seixal er som å ta et skritt tilbake i tid og oppleve Madeira slik det var før turismen kom. Det er et sted hvor du kan fortape deg i den majestetiske naturen og samtidig ta pulsen på Madeiras autentiske kultur og tradisjoner.

Prainha – en gave fra Atlanterhavet

Prainha, som ligger på østkysten av Madeira, er et av de mest idylliske stedene på øya. Dette skjulte paradiset er som en hemmelig hage som åpner seg mot det glitrende Atlanterhavet. Når du nærmer deg Prainha, blir du omfavnet av en fred og ro som er vanskelig å finne noe annet sted. Det første som møter deg i byen er den lange, gylne sandstranden som skaper en uavbrutt invitasjon til en dag med avslapning og soling. Sanden er myk og varm, og havet byr på de perfekte bølgene for de som vil surfe.

Men det som gjør Prainha enda mer spesiell er det naturlige bassenget som pryder stranden. Det ligger omgitt av klipper som gir en fortryllende setting mot det asurblå vannet. Her kan du svømme i det salte sjøvannet mens du er beskyttet mot de større bølgene og strømmene i Atlanterhavet. Det er som å være i din egen lille lagune, hvor vannet er krystallklart og temperaturen er perfekt for å kjøle deg ned på en varm dag.

Nyt det vakre landskapet på en reise til Madeira. Foto: Tim Roosjen via Unsplash

Prainha har bevart sin naturlige skjønnhet og er kjent for å være et av de mest uberørte stedene på øya. Her finner du ikke de store hotellene eller mengden av turister som kjennetegner enkelte andre deler av Madeira. I stedet er Prainha et sted hvor du kan slappe av, se surfere mestre bølgene og puste inn den friske havbrisen.

Når du besøker Prainha er det også verdt å utforske områdene rundt. De omkringliggende klippene er perfekte for fotturer og fotografering, og de gir fantastisk utsikt over Atlanterhavet og den dramatiske kystlinjen. Det finnes også noen enkle restauranter som serverer fersk sjømat, slik at du kan nyte et deilig måltid mens du ser ut over havet.

Praia da Calheta – en gylden strand på Atlanterhavskysten

Praia da Calheta, som ligger langs Madeiras solfylte sørvestkyst, er en oase av skjønnhet og avslapning du ikke bør gå glipp av på din reise til øya. Denne nydelige gylne sandstranden er en av de mest populære strendene på Madeira, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Praia da Calheta tilbyr en avslappende og familievennlig strandopplevelse, med gylden sand som strekker seg inn i turkisblått vann. Stranden er kunstig og laget med importert sand for å gi besøkende et behagelig sted å sole seg og nyte havet. De rolige bølgene gjør det til et perfekt reisemål for bading, spesielt hvis du reiser med barn. For de som ønsker å slappe av på en behagelig måte, finnes det flere strandklubber og restauranter som tilbyr solsenger og serverer deilig mat og drikke. Å nippe til en forfriskende cocktail mens du ser ut over det glitrende havet er en fryd. Du kan også nyte tradisjonelle madeira-retter med fersk fisk og sjømat på en av de lokale restaurantene i nærheten.

Praia da Calheta lokker med herlig strandliv på Madeira. Foto: Reiseuhu via Unsplash

Praia da Calheta er også hjemmet til den moderne Calheta Beach Marina, hvor du kan oppleve ulike vannsporter som seiling og paddleboarding. Hvis du er interessert i båtliv, kan du også leie båter for å utforske den nærliggende kystlinjen, og kanskje til og med se delfiner som leker i vannet.

Madeira er mye mer enn bare en vakker øy; det er et uttrykk for naturens kraft og skjønnhet. De naturlige bassengene på øya er et bevis på dette og gir besøkende en mulighet til å fortape seg i øyas skjønnhet og eventyr. Enten du velger å utforske de vulkanske bassengene i Porto Moniz, oppleve den rå skjønnheten til Seixal, eller slappe av på de paradisiske strendene i Prainha, vil Madeira overraske og fortrylle deg med sine unike naturskatter. Så pakk badetøyet, eventyrlysten og dra til Madeira for en uforglemmelig opplevelse.

Les mer om reiser til Madeira med Escapeaway her

Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Portugal

Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Louise Laurenius

Sjørepublikkenes Regatta

Regattaen finner som regel sted den første helgen i juni, og det...
Læs mere