Vakker natur og fantastiske sandstrender i Capo Vaticano

Capo = hoved. Vaticano = Vatikanet. Nei, det er ikke snakk om Vatikanets hovedsete her, men heller en utemmet utgave av paradiset, der kardinaler og munker har blitt byttet ut med badeglade barnefamilier på lange sandstrender og kulturinteresserte par som slentrer rundt hånd i hånd langs smale smug og gamle gater.

Både for eventyrlystne og avslappede

Capo Vaticano i den søritalienske regionen Calabria er spesielt kjent for sin vakre natur og fantastiske sandstrender. Det er nemlig mange av dem og noen er mer tilgjengelige enn andre, så strandlivet byr derfor både på opplevelser for de eventyrlystne og de mer avslappede.

Bugt ved Capo Vaticano
I de små, intime buktene ved Capo Vaticano er det gode muligheter for deg som er ute etter en behagelig og fredelig badeferie

I områdets største by, Tropea, er det også opplevelser for de fleste. Du kan feste gjennom hele natten, og hvis du skulle være redd for å komme i skjærsilden av den grunn kan du gjøre alt godt igjen ved å sjekke inn på Il Convento – et gammelt kloster som er konvertert om til ferieleiligheter.

Men Tropea er mye mer enn bare diskoteker, og hvis du heller ønsker en stille og fredelig badeferie for to med havet som nærmeste nabo kan du og din kjære sjekke inn på B&B Blue Tropea Maison.

Forfriskende annerledes

Hvis du reiser med barn finner du alt du trenger i de rolige omgivelsene på Agriresidence Ninea, der gjestfriheten er like så stor som de flotte, åpne viddene, og der barna dine trygt kan boltre seg i sommersolen.

Capo Vaticano er med andre ord et naturskjønt område som byr på opplevelser for alle aldersgrupper, og som med sitt calabresiske preg lokker med et eksotisk og forfriskende alternativ til det Italia du kanskje kjenner fra tidligere ferier lenger nord i landet.

Kyststrækningen ved Capo Vaticano
Kyststrekningen ved Capo Vaticano, der den hvite sanden møter grønn vegetasjon og blått hav, er verdt hele turen i seg selv…

Vil du vite mer om Capo Vaticano?

Hvis du er interessert i å vite mer om Capo Vaticano kan du besøke siden vår om byen og lese om utfluktsmuligheter, feriehus, hoteller og se flere bilder fra området.

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Mette Rem

To bokideer til din ferie i Italia

Kunne du tenke deg å lese en bok eller to som kan gi deg...
Læs mere