Vakkert vinlandskap og varmt vertskap på agriturismo i Friuli

Agriturismo

Veien snor seg opp gjennom det frodige, grønne og kuperte landskapet, og midt i svingen ligger Agriturismo l’Uva e le Stelle. Den skjønne og meget gjestfrie vertinnen Daniela tar imot oss på gårdsplassen og viser oss opp til leiligheten vår som ligger på en svalgang ved siden av stedets to andre leiligheter. Det er kveld og mørket har senket seg over stedet, noe som gir en utrolig utsikt ned over dalen og de omkringliggende byene som lyser opp. Her kan man lett få timene til å gå med å sitte under parasollen og lytte til den øredøvende stillheten.

Neste morgen da solen titter frem blir ikke tilfredsheten over dette stedet mindre. Alt er 100 % gjennomført – fra den kunstferdige flisleggingen på gårdsplassen til den deilige velkomstkurven med vin, olje, kjeks osv. som stod i leiligheten vår ved ankomst. At dette sted var en falleferdig ruin da Familien Comelli kjøpte det for år siden er nesten ikke til å tro.

Pool-området på Agriturismo l'Uva e le Stelle
Bassengområdet på Agriturismo l’Uva e le Stelle

På “før”-bildene som henger i resepsjonen kan man se hvordan alle veggene hadde falt sammen, og at de få restene av huset som fortsatt stod var helt gjengrodd av meterhøyt ugress. Hagen var så fylt opp av store trær og ville vekster at det må ha vært umulig å nyte den makeløse utsikten. Familien Comelli har brukt mange år på å gjenoppbygge stedet, og har nå realisert drømmen deres om et vakkert landsted med egen vinproduksjon.

Vi vet at vinproduksjonen foregår på stedet, men klarer ikke helt å gjennomskue hvor dette utspiller seg. Daniela viser oss gjerne produksjonslokalene som viser seg å ligge under nedkjørselen til gårdsplassen. Som hun selv sier: “Med denne plasseringen er vinproduksjonen litt skjult slik at den ikke sjenerer den fryden for øyet som landstedet ellers er”. Vi får en omvisning i deres store vinkjeller og uten på noen måte å være vinkjenner kan jeg konstatere at her er det blitt tenkt på ALT.

Mur med roser på Agriturismo l'Uva e le Stelle
Rosene står flott på Agriturismo l’Uva e le Stelle…

De har investert i all slags moderne teknologi man kan forestille seg innenfor vinproduksjon. På en av maskinene henger det et bilde av en flott, rød Ferrari. Da vi spør om dette bildet forteller Daniela at det er hennes sønn som har hengt det opp for å illustrere at denne ene maskinen koster like mye som en splitter ny Ferrari – det sir visst litt om hvilken vinproduksjon man har med å gjøre her!

Stedets nydelige beliggenhet, den gjennomførte restaureringen ned til hver minste detalj og ikke minst vertenes gjestfrihet gjør Agriturismo l’Uva e le Stelle til en ekte perle som saktens kan tåle gjentatte besøk. Jeg kommer i hvert fall gjerne tilbake.

Lejligheden Casa Sassi på Agriturismo l'Uva e le Stelle
Leiligheten Casa Sassi på Agriturismo l’Uva e le Stelle

Vil du vite mer om Agriturismo l’Uva e le Stelle?

Da kan du lese mer om stedets fasiliteter, priser og anmeldelser m.m. her. Du kan også ringe oss på 239 60 873 eller skrive til oss her.

Om ukens feriebolig

Hver uke setter vi fokus på en av Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen, og lar en av våre kolleger som har et inngående kjennskap til den argumentere for hvorfor akkurat den ferieboligen ville være et godt valg hvis du skal på ferie i Italia.
Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere